Adriaroute 2.30 izšla

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Če me pošilja nazaj 10 kilometrov (potem pa še 10 po AC), do cilja pa je 8, se mi to ne zdi ravno najhitrejša pot. Pa tudi ne gre za neke stranske poti ampak za glavne ceste.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Pa samo še en primer. Do cilja je bil en kilometer. Ni me peljal do cilja po cesti, ki je tja vodila naravnost, ampak nazaj, ne ravno malo, na avtocesto, potem odcep z avtoceste in do cilja. Časovno bi rekel je bilo razmerje nekako 2 minuti in 15 minut. Toliko torej o najhitrejši in najkrajši poti. Pot je bila računana v okolici Radovljice in Lesc.

Pa tudi staro cesto od Peračice do Brezij bi lahko končno že zbrisali, saj je že lep čas ni več.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pa dobro kaj se zdaj toliko obesas na to. Pac navigacija ni naprava ki je nezmotljiva. Napake so na karti, lahko je pa tudi kak bug na navigaciji. Pa na koncu kaj je 10 km....poleg vseh km ki jih bos naredil v zivljenju.

Prodaj navigacijo in si kupi kompas, ce te take malenkosti tako motijo.

In kot je rekel nepomembnez in se kdo pred njim...prijavi napako in bo v naslednji izdaji popravljeno!
LP

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
467716-post_slo.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ne vem, kaj naj si mislim. Navigacija je namenjena, da najdeš cilj, katerega ne poznaš, potem pa je tako vseeno ali narediš kilometer ali dva več, kot bi bilo potrebno. Nikoli ne bo zmožna najti poti, ki jih poznajo lokalni prebivalci, tako da je povsem brez veze vsakršno jamranje za to stvar.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Kaj se tolko spravljate na Sraposa....saj vsi vemo, da od navigacijskih naprav bomo vsaj v bližnji prihodnosti pričakovali precej več kot danes...live search itd....poleg tega pa je zgolj opozoril, da ma nova NT karta očitno nekaj več napak v routiranju od pričakovanega....drugo pa je, da je itak Garmin zanič v ponujanju alternativ, torej vmesnik bil moral ponujat vsaj tri opcije....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ker mi ni vsega tega sranja za brat bi eno vprašal. A je karta vredu ali ni vredu. Boljša kot 2.20 ali se slednjo splača obdržat? HVALA

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Če nisi kaki "koplicator" in veš kaj pričakovati od takih naprav, potem je 2.30 boljša. Ker Rasputin pravi, da bi moral vmesnik ponujat vsaj tri opcije, mu zagotavljam da jih, če ima seveda v mislih najhitrejšo, najkrajšo in najbolj optimalno oz. varčno pot.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ali ni bilo govora, da se bodo v 2.30 videle hiše, ker naj bi bil razlog, da se v 2.20 ne vidijo datumske narave. Adriatopo kot novejša naj bi prekrivala Adriaroute, sedaj ko je izšla AR pa se še vedno ne vidijo.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Hvala Rasputin. Očitno eni ne sprejmejo ali ne vedo, da kritika prinaša boljšo kvaliteto. In kar se tiče AR 2.3 sem pač pričakoval več. Moje mnenje, ki pa ga nikomur ne vsiljujem.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Ja Srapos, takšen je pač nivo v Sloveniji...

@zakon: 1) res, da imaš te tri opcije, ampak se vsi ponavadi zanašamo na najhitrejšo, ki pa po pregledu tega vselej ni...(da ne govorimo o neuporabnosti varčne poti, ki je bila zgolj marketinška poteza)
2) ko si enkrat že na poti bi blo bolj praktično, da se ti recimo pojavijo tri opcije poti s približnim časom prihoda, potem bi se lahko v hipu odločil....tega pa Garmin žal še NE ponuja....pa brez zamer

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Rasputin pravi:
Ja Srapos, takšen je pač nivo v Sloveniji...

@zakon: 1) res, da imaš te tri opcije, ampak se vsi ponavadi zanašamo na najhitrejšo, ki pa po pregledu tega vselej ni...(da ne govorimo o neuporabnosti varčne poti, ki je bila zgolj marketinška poteza)
2) ko si enkrat že na poti bi blo bolj praktično, da se ti recimo pojavijo tri opcije poti s približnim časom prihoda, potem bi se lahko v hipu odločil....tega pa Garmin žal še NE ponuja....pa brez zamer

Emm.. . Za SLO ti to rabiš?
rolleyes-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Ne vem kaj ste se spravili na mene, če ste tako pametni. Imaš tri opcije, ki so ti na voljo. Če so neuporabne, jih ne uporabljaj. Drugič pa si kupi napravo, ki to podpira, ne pa Garmina, razen, če ti ga ni kdo vsilil. Vsak pač kupuje prostovoljno in glede na vse ostale naprave je pač za mene osebno Garmin, še najboljši. Če ti to pišem pomeni, da se z njim še nisem izgubil in na željeni cilj sem tudi vedno prišel,kar je tudi njegova glavna funkcija, vse ostalo pa je bolj za zabavo.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Zakon, nihče se ne spravlja nate. Razpravljamo, svetujemo, ugotavljamo, ... To je tudi namen forumov. Sam imam Garmina že kar nekaj časa, tretjega po vrsti. Z vsemi sem bil zelo zadovoljen in jih tudi redno uporabljam. So pa določene pomankljivosti in zadeve, ki bi se dale izboljšati. Pa bom zato še vedno ostal pri Garminu. Kar se navigacije tiče je po mojem menju še vedno številka 1.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

rolleyes-1.gif

Mogoče tudi kje, pač nismo vsi taki poznavalci celotne Slovenije. Jaz recimo, že več kot pet let nisem bil v Mariboru in če me pelje okol riti u varžet, sigurno ne bom zadovoljen. Če to ugotovimo doma, kaj je potem tam, kjer krajev, povezav in novih cest SPLOH ne poznamo? Verjetno ostaja slab občutek, da nas zadeva malo sprehaja in izgubi svoj prvoten namen, da te pripelje iz točke A v točko B.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

rolleyes-1.gif

Mogoče tudi kje, pač nismo vsi taki poznavalci celotne Slovenije. Jaz recimo, že več kot pet let nisem bil v Mariboru in če me pelje okol riti u varžet, sigurno ne bom zadovoljen. Če to ugotovimo doma, kaj je potem tam, kjer krajev, povezav in novih cest SPLOH ne poznamo? Verjetno ostaja slab občutek, da nas zadeva malo sprehaja in izgubi svoj prvoten namen, da te pripelje iz točke A v točko B.
467716-post_slo.gif