AdBlue

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Jaz, dam v svoj avto, samo original ali pa kvaliteten, recimo Nissin, med tem, ko me Leclerc, Lidl, Hofer ne zanimajo.

Pa še to dolivajte vedno 1 liter manj, kot naj bi, da se dobro meša vseskozi, kot priporočilo, ta pametnim, ga pa ni treba upoštevati, pa nalijte do vrha cevi, ker lahko, potem pa na FB ju piskajte, kako so se lučke začne prižigati. Vsaj v BMW jih so ti kosi dragi, ko je težava, pripraviš enega jurčka , tako, da ta pametni bodo veseli za nasvet.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.260
1.515
113
Bolje svež (in poceni) na pumpi kot "original" v flaškonu kjer je že na pol kristaliziral.

Itak so pa standardi in klasifikacije in je ena in ista zadeva. Adblue niti ni neka višja znanost kot je olje.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in sajkek

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
Jaz, dam v svoj avto, samo original ali pa kvaliteten, recimo Nissin, med tem, ko me Leclerc, Lidl, Hofer ne zanimajo.

Pa še to dolivajte vedno 1 liter manj, kot naj bi, da se dobro meša vseskozi, kot priporočilo, ta pametnim, ga pa ni treba upoštevati, pa nalijte do vrha cevi, ker lahko, potem pa na FB ju piskajte, kako so se lučke začne prižigati. Vsaj v BMW jih so ti kosi dragi, ko je težava, pripraviš enega jurčka , tako, da ta pametni bodo veseli za nasvet.
Jaz ga pa rajši v Nemčiji polnim, je bližje vw ju.
Pa še cenejši je kot pri nas...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
Glej - to z AB je tak kot z zrakom za gume. Jaz tudi raje grem na servis, da mi z njihovim, za moj avto odobrenim, zrakom dopolnijo. Sem raje ziher, da je prav zrak noter in tistih par evrov ne boli toliko.
Tole sem tudi jaz opazil.
Pojavlja se, da ko se dela redni servis so začeli zaračunavat svoj zrak. Kaj se še ne bodo spomnil.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Fantje, ja pa zakaj se kar polulate ne v tank, saj urea je urea, je ja isto ? Aja res, če kadite, lahko avto z toksini iz scaline zagiftate .

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
ja samo nafta ni nafta ne. To je polno enih ogljikovodikov in aditivov in drugih nečistoč.

Adblue je pa urea in demineralizirana voda v znanem razmerju.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
Bitno je da je sveže, ker po kakšnem letu se že začne kristalizirati.

Tako, da najboljše je polniti na frkventni bencinski črpalki kjer je veliki obrat, pri nakupu iz karnistra pa glej datum.

Sicer pa ceneje ko je bolj je sveže...

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun in sajkek

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Treba bi bilo vedeti koliko proizvajalcev proizvaja AdBlue...ne koliko prodajalcev jih prodaja.

Potem bi se lažje reklo kater naj bi bil dober in kateri ne.

Glede na izkušnje iz drugih zadev...je v evropi mogoče eden ali kvečjemu dva proizvajalca. In zdaj a ti to 'luliko' nabaviš na tankštele preko ročke ali na uradnem servisu svojega omiljenega proizvajalca ali nabavljeno v Lidlu...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Vprašanje, če je sploh kak proizvajalec v EU obstal, ker je bilo negotovo glede dobave in cene plina ... Mogoče se vse to sedaj dela bližje vrtinam.