No, takšno logiko 3D modeliranja ima tudi SolidWorks, Onshape in ostali. Stem pa ponujajo še XYZ drugih naprednih funkcij in še marsikaj drugega kot le 3D modeliranje. Tako da po moje ti tudi kompleksnejši programi ne bi smeli delat preglavic, ker imaš osnovo že osvojeno.Ja je izjemo enostaven, pomoje če pogledaš par video-v na yt osvojiš osnove zelo hitro.
Bistvo je to, da iz osnovnih likov (kocka, valj, stožec, piramida itd) sestavljaš kompleksnejše elemente.
Z "črna luknja" elementi pa jemlješ stran material...
Npr.:
Tale nosilec palice za obešalnike:
Poglej priponko 38580
Narišeš valj 30x30x8:
Poglej priponko 38581
V sredino pozicioniraš "črna luknja" valj (privzdignjen 3mm):
Poglej priponko 38582
In ju združiš:
Poglej priponko 38584
Dodaš "črna luknja" kocko (privzdignjeno 3mm):
Poglej priponko 38585
Ju združiš:
Poglej priponko 38586
Dodaš še "črna luknja" stožec kontra obrnjen:
Poglej priponko 38587
In si fertik:
Poglej priponko 38588
Seveda bi lahko vse te "črna luknja" elemente na enkrat združil in bi bilo še hitreje...
Bistvo Tinkercada je samo to, da združuješ polne elemente s praznimi.
Večinoma rabiš samo rotiranje in pozicioniranje osnovnih objektov...
Jaz sem imel težave s prijemom PLA, pa sem čistil z 99.9% alkoholom. No nato sem prebral, da je najboljše podlogo čistit z navadnim detergenom in res ni več težav s prijemom. PLA je drugače mišljen za uporabo v notranjosti, saj ga zunanji vplivi hitro uničijo (baje je narejen iz koruze).PLA prime na vse oz. sploh ni problema s prijemom (ravno obratno), tako da boljše če je površina gladka da se preveč ne sprime (klasika je steklo).
BTW tisti ki printate s surovim PLA, samo v vednost. PLA razpade dokaj hitro oz. zgubi lastnosti. Že tako gre za krhko plastiko, ampak moji prvi modeli so postali že precej precej bolj krhki. Pa barvo tudi zgublja pod UV svetlobo, sploh temne barve.
fantje tale voron 2.4
Ko skup vržeš € kolko je to stroška?
Saj ga ne rabim. Mi je ender 3 dovolj. Samo se mi lušta enega takega projekta sestavljanja.
I just sourced all the parts for my 2.4 and I feel like I really didn't cut any corners, but I also tried to minimize cost where I could (mostly aliexpress, minimized kits, etc.). But with tool costs, spare parts, proper heat tolerant magnetic removable. Build plate set up (optional). My 300x300 bill of materials is around $2000. I looked at what 'optional' or extra things I bought, and once you remove tool/extras costs you could reduce it to about $1800. (I'm based in the US to give you reference for shipping). I confirmed this numbers on the discord with other users who reviewed my bill of materials.
fantje tale voron 2.4
Ko skup vržeš € kolko je to stroška?
Saj ga ne rabim. Mi je ender 3 dovolj. Samo se mi lušta enega takega projekta sestavljanja.
Kaj pa motorji stepperji ali servo? Imam isti namen vendar se lovim se kaj glede kontrolerja. Celoten kitajski 120w reci pride nekaj cez jurja plus transport in stroski pa si na 3 jurje ali mogoce vec. Zato sem tudi sam pricel z nabiranjem za 6090 120w reci servo driven z odstranljivo posteljo in 4 osjo.Huh malo se bojim Fusion360, se mi zdi da je ful velik learning curve.
Co2 laser imam pa že narisan do konca, je roba že vsa doma in ga že izdelujem...
Pričakujem da bo na nivoju (prodajnih) modelov za cca 3000€ stem, da sem dal cca 1000€ za material (50W tuba, 100x5 cm, 15mm linearna vodila, 3030 extrudirani profili).
Motorji bodo navadni Nema17, 1.7A. Stepper driverje imam pa doma vse živo (A4988, DRV8825, tmc2209, DM556 - verjtno overkill).Kaj pa motorji stepperji ali servo? Imam isti namen vendar se lovim se kaj glede kontrolerja. Celoten kitajski 120w reci pride nekaj cez jurja plus transport in stroski pa si na 3 jurje ali mogoce vec. Zato sem tudi sam pricel z nabiranjem za 6090 120w reci servo driven z odstranljivo posteljo in 4 osjo.
Vzami pri 3dsharku ld002 od creality ti anycubic niso nevem kaj, no prevec je pacarije s tem hecom itak, super pa je da so sedaj vodopralne smole, ki ne smrdijo tolk.PRESALE Brasil Armazém ANYCUBIC UV Resina LCD Impressora 3D Photon Series 12K Resin 3D Printer 10.1 Inch ANYCUBIC Photon Mono M5 - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
to je za kaj ali je bolj za okras ?