25.04.2014: Nokia postaja Microsoft Mobile

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj en folk je plačan, da slepo zagovarja os in noče drugega niti probat?

Temu se reče fanboy, pa niti plačani ne rabijo bit
smile-1.gif

Nikoli in nikdar nisem bil vernik znamk in upam, da tudi nikoli ne bom, ker to koristi izključno znamki, meni pa kvečjemu škoduje.

Preizkusil Android v obliki Galaxy S3 in Xperie Z, ki sem ju imel v lasti. Ni slab sistem ampak meni deluje preveč geekish. WP je enostaven in nudi točno to, kar potrebujem in nič več. Staram se.
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Večina ljudi kupuje glede na priljubljenost.
Le nekateri tisto, kar dejansko potrebujejo.

Uporabniki, ki so uporabljali le Android in iOS smatrajo, da je to edini sistem, ki jim ustreza, čeprav imajo mnogi probleme z delovanjem in upravljanjem.
Uporabniki WP8 sistema načeloma nimajo težav z delovanjem, lahko jih moti le pomanjkanje specifičnih aplikacij. Vse najbolj priljubljene in pogosto uporabljane v različnih kategorijah pa so na voljo. Z nadgradnjo na WP8.1 se odpravlja še zadnje funkcijske pomanjkljivosti sistema. In glede na odzive ljudi, ki uporabljajo WP sistem, imajo še najmanj težav, tudi po 1 ali 2 letih deluje enako hitro in zanesljivo kot prvi dan, ne glede na rang telefona.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Večina ljudi kupuje glede na priljubljenost.
Le nekateri tisto, kar dejansko potrebujejo.

Uporabniki, ki so uporabljali le Android in iOS smatrajo, da je to edini sistem, ki jim ustreza, čeprav imajo mnogi probleme z delovanjem in upravljanjem.
Uporabniki WP8 sistema načeloma nimajo težav z delovanjem, lahko jih moti le pomanjkanje specifičnih aplikacij. Vse najbolj priljubljene in pogosto uporabljane v različnih kategorijah pa so na voljo. Z nadgradnjo na WP8.1 se odpravlja še zadnje funkcijske pomanjkljivosti sistema. In glede na odzive ljudi, ki uporabljajo WP sistem, imajo še najmanj težav, tudi po 1 ali 2 letih deluje enako hitro in zanesljivo kot prvi dan, ne glede na rang telefona.

Katere pa so tiste aplikacije brez katerih ljudje kar naenkrat ne znajo več živeti, pred 5 leti pa so živeli srečno brez njih ?!

Zakaj nihče več ne naroča klasičnega espressa? Vsak bi rad neko svojo brozgo. npr: prvi bi rad espresso z malo mleka, brez kofeina, with "thick, golden-brown crema", s kapljico Baileysa. Spet drugi bi rad nekaj tretjega? Kaj je narobe s klasičnim espressom?
smile-1.gif

Clouds & Sheep in brezplačni Bad piggies na WP!
grin1.gif

Al_B

Zelenc'
17. apr 2014
10
0
1
Jaz sem tud mnenja, da se ne bo kej prevec spremenil, vsaj glede imena ne. In mislim, da podjetje kot je Microsoft lahko samo doda vrednost telefonom Nokia. Mnogi microsoftovi izdelki so odlicni, res pa je, da si podjetje vlece za sabo slab glas iz casov windows 98
smile-1.gif

-----------------------------------------------------------------------

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ni presenetljivo, Nokia je v zadnjem obdobju izdajala samo telefone za nišne segmente, (kamerafon, phableta), kar se Lumij tiče. Sicer pa povsem verjetno gre večina padaca na račun feature phonov, ki jih res samo še redki kupujejo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Sicer pa povsem verjetno gre večina padaca na račun feature phonov, ki jih res samo še redki kupujejo.

Kaj je zaskrblujoče za Microsoft/Nokio, da ti bivši kupci feature phone-ov očitno grejo h konkurenci po nov telefon.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Na srečo WP ne bo propadel še lep čas, ravno zaradi tega ker je microsoft kupil nokio. Če je ne bi, bi lahko nokia kar hitro prenehala s delanjem WP telefonov, potem pa bi zgubili velikega playera in vprašanje kaj bi se zgodilo.

Zato me ni strah, četudi bodo porazne številke, bo WP prisoten še nekaj let
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Tako velike firme ne moreš v nedogled držati gor. Bodo delničarji hitro v zrak skočli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Zato pa sem rekel par let, ampak s širitvijo tablic s windows sistemom bo pomoje tudi več folka začelo gledat za WP.

Čeprav sem zadnič slišal zanimiv kontra argument, od totalnega neznalca mobilnih naprav. Omenimo, da naj nabavi lumio 520 ali 630, potem pa reakcija "joj, to ima windows gor, saj tega ne rabim na telefonu". Torej misleč, da je windows overkill za telefon, ker pozna windows samo iz namiznih računalnikov...zanimivo...ljudi je strah, da je to preveč komplicirano, ker poznajo zadeve samo iz namiznih računalnikov...zato pa tudi, ko bo zadeva šla na tablice, bodo počasi dojemali...ampak to je proces, ki traja par let. Cilj je itak širša publika in ne geeki.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Ne razumes ti in tebi podobni. Trg je ze davno razdeljen, mali mekani je enostavno bil prepozen. In tu nikoli ne bo "ko bo", ker se to ne bo zgodilo. Polek tega so ms tablice polom. Metro vmesnik je FAIL in te tablice temeljijo na failu in zato jih zivi bog je kupi. Na trgu je zdaj 2,3 leta, grize promile trznega deleza, po novem prodaja pada, ti pa se vedno imas upanje da iz tega nekoc se bo nekaj
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kakšen delež ima OSX na desktopih? Apple preživi z njim?

Metro je deloma fail, če ga upravljaš z miško, če pa ga upravljaš s prstom je pa dejansko boljše zasnovan kot ios/android, ker je celotna navigacija zasnovana na swaypanju in ne tapkanju po malih gumbih.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Gesture niso ravno superiorne klasičnim gumbom. Sploh razni edge swypi so fail. Recimo blackberry sploh nima nekih gumbov in vse temelji na teh gesturah. Katastrofa za uporabljat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
No meni osebno je dosti boljše, kot pa kar nudi konkurenca, če drugi ne mislijo tako, mi pa je vseeno. Upam le, da bo m$ čimdlje vztrajal, ko pa bo propadlo, pa bom pač stisnil zobe...no biggie, konec koncev se gre za jebene tablice in jebene telefone, nič življenjsko pomembnegs, da bi se kdo sekiral.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Pravkar sem zasledil novico, da je prodaja windows phone polizdelkov padla za 30% glede na lani. Pa mi to nikak ni jasno, ce pa alter wm manijaki v eno tulijo kako superiorna zadeva je to !?

Verjamem pa da takih novic na wpcentral ne boste nasli. Tam so bolj novice tipa Eksplozivna rast WP v Botswani

http://www.engadget.com/2014/04/29/nokia-final-earnings-report-separate-company/
Moram odgovoriti na tole, ker enostavno NI RES!
Trenutni sveži podatki: Rast Windows Phone telefonov je 119 % (na letni ravni) in 16 % na mesečni ravni. Tako je rast WP8 daleč največja med vsemi mobilnimi sistemi! Je pa seveda res, da se ob določeni količini prodanih enot, procenti hitreje dvigujejo,če imaš manjši tržni delež.

Nokia proda več kot 90 % vseh telefonov z Windows Phoneom.

Padec je le pri ti. feature phonih - Basic mobile phones, kjer je Nokia dominirala vsa leta. Tam pa je razumljivo padec, saj vsi kupujejo pametne telefone.

Pa še to je zelo pomemben podatek: Na kvartalni ravni je EDINO pri Windows Phone zabeležena rast +16%, pri vseh ostalih sistemih pa padec prodaje Android -1 %, Apple iOS -14 %.

abi-1q-main.jpg