25.04.2014: Nokia postaja Microsoft Mobile

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
pišuka Steve, svoje čase sem ti imel za relativno kredibilnega in objektivnega pisca na Alterju, pa vidim, da samo trolaš kot mnogo ljudi tukaj gor. Škoda.
nahrung002.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Uporabniška izkušnja je na WP neprimerljivo boljša.
Večino sodelavcev ima konstantne težave z Androidi, že pri osnovnih operacijah.

Tisti, ki imajo WP enostavno "obvladajo" sistem že po nekaj dneh uporabe.
To je tisto, kar razlikuje sisteme od dobrih in odličnih.

Ja mislim res imas ful za obvladat, ce imas karikirano povedano na wm 5 stvari na voljo, na androidu pa 500. In res je potem teh 5 stvari izpilit v nulo blazno zahtevno. Tak da wm je za zelo nezahtevne uporabnike, zato se tudi dalec najbolje prodaja najcenejsi model. In na podlagi tega bos ti bluzil o dobrih in odlicnih sistemih? Wm fanatiki res postajate ze hujsi od iLoverjev.

Kaj je to WM?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

Ja mislim res imas ful za obvladat, ce imas karikirano povedano na wm 5 stvari na voljo, na androidu pa 500. In res je potem teh 5 stvari izpilit v nulo blazno zahtevno. Tak da wm je za zelo nezahtevne uporabnike, zato se tudi dalec najbolje prodaja najcenejsi model. In na podlagi tega bos ti bluzil o dobrih in odlicnih sistemih? Wm fanatiki res postajate ze hujsi od iLoverjev.

Oprosti, sam se imam za precej zahtevnega uporabnika, pa mi je Nokia Lumia 925 z WP veliko boljša izbira kot npr. Androidni Galaxy Sx. Raja kupuje to, kar jim prodajalci in mulci doma govorijo, da je "kul" in šik. In trenutno sta to Samsung in iPhone. Pojma povprečen uporabnik in zahteven uporabnik ne gresta skupaj.

Utemeljevati, da je nekaj dobro zato, ker to kupujejo vsi, je precej mimo.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

Čaki malo, katero funkcijo že ima več Android od WP?

Z WP8.1 je dokaz, da je s to posodobitvijo kljub mnogo več funkcijam sistem še vedno zelo userfriendly in še bolj enostaven!
Torej je možno.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Z 8.1 je WP dobil še VPN in tako imam čisto vse kar rabim. Dela pa neverjetno hitro. Kaj mene briga če se v ozadju na Androidu kamera zažene 2 sekundi prej, če lahko na WP-ju tisti dve sekundi naredim že tri slike, na Androidu pa imam še vedno meni gor.
Ta hitrost je ključna zato da ujamem neki trenutek, ki ga želim.
Kaj mi pomaga da ima Android 3.000.000. Aplikacij če pa od njih več kot 2.900.000 nebom nikoli uporabljal.
iOS je ql stvarca ampak predraga za moj žep. Če lahko dobim WP 920 za pol cene kot je iPhone potem ne bom razmišljal.
smile-1.gif

Ni vse v tem da smo fanataki ampak v tem da eni delamo v tem fohu in imamo vsakodnevno opravka s strankami in pomembno je PAZI TO!

Hitrost delovanja, odzivnost delovanja in enostavnost!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Ja glej ce ti sede komplet zaprt sistem, pol super. Meni niti slucajno in zato sem na androidu. Pa pusti zdaj samsungov galaxy. Za mene so to polizdelki ki se prodajajo samo in izkljucno iz tvojih nastetih razlogov, kar je seveda posledica intenzivnega marketinga, ki ze skoraj temelji na brainwashing.
Za mene je en in edini uporaben android samo tista cista lepota od googla, vse drugo so vec ali manj polizdelki. In da je en wp, ki je komplet nisni produkt z hudo zreducirano uporabnostjo na skoraj osnovo, boljsi sistem od aosp androida, me zivi bog ne preprica

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kaj več odprtega bi si pa želel še imeti oz. bi ti nujno potreboval? Oz. točno kateri del je zate osebno WP čisto preveč zaprt?
Ker file explorer se dobi, če ga rabiš, USB on the Go je, file trasfer dela na vse možne načine..ne vem v bistvu kaj točno, tako famoznega odprtega bi še potreboval? Lock screen si urejaš kot želiš, notification center je (nastavljiv),..ozadja tudi imaš, miljon možnosti postavitva prvega zaslona..skratka kaj točno ti manjka?
Meni recimo je prej manjkal USB host, ki je urejen ob WP8 naprej...pa notification center..skratka vse se je uredilo kar recimo mene pri WP7.5 mene še niso prepričali.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ja glej ce ti sede komplet zaprt sistem, pol super. Meni niti slucajno in zato sem na androidu. Pa pusti zdaj samsungov galaxy. Za mene so to polizdelki ki se prodajajo samo in izkljucno iz tvojih nastetih razlogov, kar je seveda posledica intenzivnega marketinga, ki ze skoraj temelji na brainwashing.
Za mene je en in edini uporaben android samo tista cista lepota od googla, vse drugo so vec ali manj polizdelki. In da je en wp, ki je komplet nisni produkt z hudo zreducirano uporabnostjo na skoraj osnovo, boljsi sistem od aosp androida, me zivi bog ne preprica

Potem upam da ti vse delaš na Linuxih ker drugače si licemernež.
Tudi Windowsi so zaprt sistem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Kak lahko sploh prides na idejo da primerjas dve komplet razlicni platformi? Avto moram potem tudi samo nissan gtr vozit, ker sem drugace ze licemeren? Ajme boze...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Torej za telefon je dobro, da je odprta platforma, za namizni računalnik pa ne?

Zakaj bi že telefon moral biti odprta platforma, zaradi večjih zlorab?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Govora je o zaprtem sistemu. Windows in WP sta zaprta sistema in tudi oba imata neke podobnosti.

Praviš da ti ni všeč da je sistem zaprt (kljub temu da ima vse).

Torej uporabljaš androida na telefonu in linux na računalniku ker je vse odprto.

Situacija rešena

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej za telefon je dobro, da je odprta platforma, za namizni računalnik pa ne?
Zakaj bi že telefon moral biti odprta platforma, zaradi večjih zlorab?

Windowsi so sicer zaprti, ampak ponujajo neprimerno več prilagoditev. To lahko skorajda primerjaš z Android platformo. Pri Windows Phone pa je zadeva čisto drugačna, imaš precej manj maneverskega prostora.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Amen. Samo mi je malo cudno da to moras obrazlozit nekomu, ki ni star ali 8 ali 80 in bi privakoval da je vsaj malo tehnolosko podkovan. Plus tega ves sw temelji na windowsih, v tem primeru je linux buticni os. Sem pa en cas uporabljal tudi osx. Ni svoh zadeva, samo bi lahko imel malo vec podpore

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Ti mogoče ne, kdo drug pa. Če ti WP ustreza ga imej, ne pa posiljevat te platforme ostalim in jih prepričevat da je oh in sploh. Ker ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kje pa sem koga posiljeval in prepričeval, da je oh in sploh?

Samo zanima me, zakaj bi potreboval odprto platoformo. Na pamet mi pride zgolj zlorabe, da bi kak NSA lahko vsilil svojo kodo not ali kaj podobnega, kar bi znalo biti aktualno zadnja leta, ampak če se na področju telefonov dela taka panika s tem, kakšna bi se šele morala pri namiznih računalnikih.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.975
3.631
113
Če mene kdo vpraša kaj naj kupi je vodilo čisto preprosto. Kdor ne namešča kupa aplikacij in se igračka s telefonom na vse možne načine naj kupi kakšno Lumio, odvisno od budgeta. Imamo pri hiši Lumio in Android in je za povprečnega uporabnika Lumia vsekakor bolj primerna. Tudi obesil se telefon ni še nikoli doslej, kar za Android nekako težko rečem. Torej za povprečnega uporabnika Lumia, za naprednega Android.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
meni se je pravkar na moji Lumiji 920 zgoraj desno spremenilo ime iz Nokie v Microsoft
13.gif

Se pravi Nokia je dokončno mrtva. RIP.

P.S. Me veseli, da še vedno lahko z enim stavkom sprožim flame war. I still got it
cheer.gif