25.04.2014: Nokia postaja Microsoft Mobile

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Pravkar sem zasledil novico, da je prodaja windows phone polizdelkov padla za 30% glede na lani. Pa mi to nikak ni jasno, ce pa alter wm manijaki v eno tulijo kako superiorna zadeva je to !?

Verjamem pa da takih novic na wpcentral ne boste nasli. Tam so bolj novice tipa Eksplozivna rast WP v Botswani

http://www.engadget.com/2014/04/29/nokia-final-earnings-report-separate-company/
Moram odgovoriti na tole, ker enostavno NI RES!
Trenutni sveži podatki: Rast Windows Phone telefonov je 119 % (na letni ravni) in 16 % na mesečni ravni. Tako je rast WP8 daleč največja med vsemi mobilnimi sistemi! Je pa seveda res, da se ob določeni količini prodanih enot, procenti hitreje dvigujejo,če imaš manjši tržni delež.

Nokia proda več kot 90 % vseh telefonov z Windows Phoneom.

Padec je le pri ti. feature phonih - Basic mobile phones, kjer je Nokia dominirala vsa leta. Tam pa je razumljivo padec, saj vsi kupujejo pametne telefone.

Pa še to je zelo pomemben podatek: Na kvartalni ravni je EDINO pri Windows Phone zabeležena rast +16%, pri vseh ostalih sistemih pa padec prodaje Android -1 %, Apple iOS -14 %.

abi-1q-main.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Saj se je takoj videlo, da je Steve samo FUDal, sem mu takoj plasiral linke, kjer so bili drugi podatki, pa še osmešil se je s svojimi izjavami.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj se je takoj videlo, da je Steve samo FUDal, sem mu takoj plasiral linke, kjer so bili drugi podatki, pa še osmešil se je s svojimi izjavami.

Steve? - kdo ga sploh še resno jemlje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Jaz sem že imel odprte linke, zato sem samo skopiral, iskati definitivno ne bi šel zaradi njega
wink-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Gesture niso ravno superiorne klasičnim gumbom. Sploh razni edge swypi so fail. Recimo blackberry sploh nima nekih gumbov in vse temelji na teh gesturah. Katastrofa za uporabljat.

Dobro, prav gotovo lahko narediš slab vmesnik tudi z swaypanjem, ampak načeloma je pa vsekakor boljši koncept kot tapkanje po malih gumbih... WP sicer skoraj nima gestur, ampak meniji "kažejo" sami kje lahko swaypaš. Gesture!=swayp.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Swajp v browserju za BACK in FORDWARD se ti zdi manj uporabno, kot klikanje na isto imenske gumbe?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Da. Ker "swipe" v browserju pomeni "pan". Če hočeš razločit med "pan" (scrollanju po strani) in "swipe" (recimo za navigacijo naprej/nazaj), moraš uporabiti "edge swipe". In edge swipe je fail. Ne prime vedno, pa čudno moraš prst stegniti. Za back pa imaš lepo spodaj gumb.

Enako kot imaš tiste app drawerje ob strani, jih je tudi precej tečno odpirati. Ampak tega recimo da ne uporabljaš zelo pogosto. Če pa večina interakcij temelji na edge swipe pa boš hitro zgubil potrpljenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
No, meni osebno swajp kr paše, tudi na telefonu ga redno uporabljam, ne rabim bit toliko natančen, kot če kliknem na gumb.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Steve? - kdo ga sploh še resno jemlje.

Ja meni se gladko yebe kak me kdo jemlje, dejstvo pa je da vcasih kakega fanboya zaboli ko kaj grdega napisem, vcasih pa samo vrzem kako kost, ker vem da boste fanboyi komplet popyzdli
smile-1.gif

Kar pa se danasnje problematike tice, sian spet komplet popyzdil ko sem mu malo posimfal polizdelek ok wp, toliko teksta se vsipa da je joj in na koncu vidis vse to za tistih nicvrednih 3% marketshare
smile-1.gif

Hecni ste res, ampak odlicni za preganjanje dolgcasa. Ampak vazno da ima wp 500% rast hehehehe, do 2020 mogoce pride na 6%

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
mene boli k. za marketshare pa nevem kaj vse, kaj se tu gor lepi. Dokler meni WP deluje tekoče in tak kot treba in tebi android šteka je to to
smile-1.gif

Hoces rect da dela tekoce tista miloscina ki je pac podprta oz omogocena. Saj lepo da ste skromni in ste zadovoljni s tako basic sistemom
smile-1.gif

Nexus nic ne steka, to dela ko namazano, za ostali android svet pa mi je vseeno

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Obračaš besede.
Rekel si, da prodaja WP upada za 30 %... Kar sem ti enostavno, s številkami dokazal, da to ni res!

Zate (če bi uporabljal tvoje izrazoslovje) bi potem lahko rekel, da je Android zgodovina, saj mu zadnje mesece že pada tržni delež.

Trend WP je zelo pozitiven in to na račun odlične uporabniške izkušnje!
Ko trdiš obratno - WP8.1 nima prav nobene realne pomanjkljivosti v primerjavi z Androidom ali iOS.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Tale tvoja razpredelnica najbrž pokriva samo države tretjega sveta, ker drugače si ne znam razglagati tako zgrešenih podatkov.
Te so pa od IDC, ki ima največjo kredibilnost:
IDC.Q3smartphones.111213.png

idc-mobile-phone.jpg

Torej WM-ju je marketshare v zadnjih dveh kvartalih padel iz 3,6% na 3.0%.
In v Q4 so prodali 700.000 manj pametnih telefonov kot v Q3.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja, ti si v prejšnjem postu enačil zadevo. Kaj je != verjetno veš?
smile-1.gif

Nisem enačil. Prvo sem napisal na splošno da niso vredu, potem pa sem še posebej izpostavil edge swipe. Za "!=" pa tudi vem kaj pomeni, sicer ti ne bi dal takšnega replyja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Tale tvoja razpredelnica najbrž pokriva samo države tretjega sveta, ker drugače si ne znam razglagati tako zgrešenih podatkov.
Te so pa od IDC, ki ima največjo kredibilnost:
IDC.Q3smartphones.111213.png

idc-mobile-phone.jpg

Torej WM-ju je marketshare v zadnjih dveh kvartalih padel iz 3,6% na 3.0%.
In v Q4 so prodali 700.000 manj pametnih telefonov kot v Q3.

Ja saj to je klasika. Ko se gre za dokazovanje superiornosti sistema skozi trzni delez, iLoverji popajo vedno gor cifre iz USA, wp fanatiki pa iz burkine faso in ugande
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Pa si ti sploh preveril, kakšne podatke objavljaš?
Obe tvoji razpredelnici vsebujeta STARE podatke! -Sicer tudi na teh kaže konkretno letno rast WP.

Realni, sveži in popolnoma objektivni so podatki, ki sem jih objavil s strani Phonearena, ki je ena večjih strani za mobilno telefonijo.