2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moj panasonic je tudi preživel morje:)
mal smo ga tunkal in se ni nič pritoževal.
efekt za sončne zahode je pa oreng pocukrana zadeva:) ->Fotke za prodajat in bejbe haklat kak obvladaš fotografijo:)))
uporaben zna bit tudi efekt za nočne posnetke z roke.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Fusion: a si ga po tunkanju kaj z vodo spiral?? Da gre sol iz gumbkov ven...
Jaz sem od včeraj na Pagu, pa moram iti še po destilirano vodo, da ga po "kopanju" sperem....včerajšnji sončni zahod je bil pa res lep
wink-1.gif

P.S: Pred odhodom sem iskal rezervno baterijo kot nor po Slo-nato sem jo pa "sprosil" na servisu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zvečer po celodnevnem fleckarjenju sem ga malo pod pipo splaknil in dal za par minut v lonec z vodo pa ga z roko malo podrgnil in vse gumbke pritisnil. Potem sem ga obrisal ga odprlvratica in dal na okensko polico pri odprtem oknu, da se je do jutra posušil. Pa po vsaki uporabi iz morja sem ga obrisal v brisačo.
Edino kar sem opazil, da je federček od vratic malo oksidiral. Ga morem z neko ščetko s ščistit pa če ima kdo kak predlog s čim bi ga namazal, da ne bo še enkrat.
Nisem pa nikol skakal z njim in kravla plaval - po nasvetu Primus-a.
Če imaš namen bit zlo velik z njim v vodi, potem si ga naveži na neko daljšo vrvico, da ti ga ni potrebno skos imet v roki in pazit kako plavaš.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
@fusion @sulaco
Ali bomo kakšne fotke tudi videli?

Sicer je pa nekaj takega čisto dobra rešitev (za okoli zapestja krajša vrvica, še bolje ga je pa imeti za vratom (na malo daljši vrvici) in ga pri plavanju ter skokih zatlačiti za kopalke).

To je moj nekdanji W60
14042009545-vi.jpg

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
Jaz sem od včeraj na Pagu, pa moram iti še po destilirano vodo, da ga po "kopanju" sperem....včerajšnji sončni zahod je bil pa res lep
wink-1.gif
Destilirana pa res ne rabi biti, škoda denarja. Sam običajno vzamem flašo navadne vode s pipe, je več kot zadosti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo par kičastih fotk
grin1.gif

efekt- nočni posnetki z roke. Zgleda, kot da nek filmček posname in potem naredi sliko.

zoom do konca............................ ter isti motiv brez zooma. Tja gor smo šli na izlet:)

efekt- sončni zahod

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Zanima me, če kupim namesto FT3 TS3 mi ne bo delovala povezava s TV, ker ima TS3 NTSC standard? Če ne deluje na TV mi bo preko računalnika normalno delovalo ko zaženem video datoteko? Ali ima FT3 enako baterijo kot FT1 - nažalost mi je šel FT1 falit
frown-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Freenasty pravi:
Zanima me, če kupim namesto FT3 TS3 mi ne bo delovala povezava s TV, ker ima TS3 NTSC standard? Če ne deluje na TV mi bo preko računalnika normalno delovalo ko zaženem video datoteko? Ali ima FT3 enako baterijo kot FT1 - nažalost mi je šel FT1 falit
frown-1.gif

LP

Vse novejše TV bodo delale tudi s TS3 v analognem načinu, če pa boš priklopil na HDMI, pa itak ni razlike. Tudi na kompu ne bo problema. Problem se pojavi le takrat ko snemaš s 30/60 fps (TS3) pri luči, ki v evropi utripa 50 krat v sekundi in se zato lahko pojavijo vodoravne črte, ki potujejo gor/dol po ekranu.
FT1, FT2 in FT3 imajo enake originalne baterije.

@fusion
FT3 v nočnem načinu posname kakih 10 fotk v kratkem času, z visokim ISO, jih potem obdela in naredi eno (max.) 3 Mpix fotko. In kolikor vidim, je tudi pri tebi stvar odlično izpadla

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Problem se pojavi le takrat ko snemaš s 30/60 fps (TS3) pri luči, ki v evropi utripa 50 krat v sekundi in se zato lahko pojavijo vodoravne črte, ki potujejo gor/dol po ekranu.

Ta del nisem najbolje razumel...se pravi če snemam v stanovanju, kjer so navadne žarnice, bi se znale pojaviti bele črte (tudi na računalniku), kar je snemano zunaj pa ne bi smelo biti problemov?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Freenasty pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Problem se pojavi le takrat ko snemaš s 30/60 fps (TS3) pri luči, ki v evropi utripa 50 krat v sekundi in se zato lahko pojavijo vodoravne črte, ki potujejo gor/dol po ekranu.

Ta del nisem najbolje razumel...se pravi če snemam v stanovanju, kjer so navadne žarnice, bi se znale pojaviti bele črte (tudi na računalniku), kar je snemano zunaj pa ne bi smelo biti problemov?

Pri navadnih se ne pozna toliko ali skoraj nič, najbolj se pozna pri varčnih žarnicah in pri neonkah. Do tega pride (to je zelo poenostavljena razlaga!) ker žarnice utripajo 50x v sekundi, aparat pa snema 30 slik v sekundi - 50 ni mnogokratnik od 30 in se zato dogaja, da ravno v trenutku, ko žarnica za trenutek ugasne, aparat posname eno sliko in zato te motnje, ki se posnamejo na kartico in se seveda vidijo pri predvajanju na katerikoli napravi, saj so vendar posnete. Amapak te efekt ni vedno zelo viden in izrazit, je pa verjetnost da se pojavi. Isto bi seveda bilo, če bi s FT3 snemal video v ZDA, ki imajo 60 Hz v omrežje.

Sem pa zadnjič bral izkušnje enega profesionalca, ki je z DSLRjem visokega razreda, pri katerem lahko izbereš hitrost snemanja (24,25,30,50,60, ...fps), snemal v različnih sistemih na Japonskem (en del Japonske ima 50Hz, drugi pa 60) in z različnimi fps, pa še različne čase snemanja enega frejma je nastavljal, pa so se te motnje pojavljale včasih tudi takrat, ko jih ni pričakoval in jih včasih ni bilo, ko bi po vseh pravilih morale biti.

Kot kaže, stvari ni čisto jasne, saj tudi pri nas nekateri proizvajalci prodajajo le aparate, ki snemajo le 30 fps, pa se ni nihče pritoževal zaradi motenj. Kupi, preizkusi, pa boš videl kaj bo. Žal na nobenem forumu nisem zasledil ničesar v zvezi s tem problemom pri FT3/TS3.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
Fusion: sporoči kako se bo obnesla folija pod vodo (a kakšni vodni mehurčki zbežijo spodaj?).
Folija se je tudu na/v morju odlično odrezala:) Vse normalno in ok, kot na suhem:) Brez mehurčkov ali zamakanja na kakih vogalih.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Evo mene nazaj iz morja....FT3 je bil vsakodnevno zlorabljan v morju in je preživel. Sicer sem bolj slikal družinsko sceno (splavanje petletnice-neprecenljivo) malo sem šel pa še globlje...
Destilirane nisem našel, potem sem imel pa kar plastenko z vodo iz pipe s seboj pa sem ga malo spral in obrisal-to je to.
Problem sem imel, ker se je v torbi na plaži (na soncu) aparat tako segrel, da se je po potopitvi v mrzlo morje takoj objektiv zameglil....ampak to je stvar "priprav".
S slikami in video filmčki smo vsi očarani-vendar je potrebno nekaj igračkanja, da v večernih urah izbereš pravi "mode"....
Globinomer sem resetiral v setup/senzor na "zero depth"-ampak tisti rumeni merilec globine (rumeni bar med 0-10) pri meni ni nič "meril"=useless
GPS dela OK-bom probal tudi ver.1.2 (HVALA Primus). Ampak je res škoda, ker ne meri še poti...FT4;)
FT3
cheer.gif

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Primus: No jaz sicer poznam take paciente, ampak moj "paul" je preživel!!
P.S.(moje sumljivo zadrževanje na enem mestu je vzbudilo pozornost nekega čeha, ki je priplaval zraven...sem se delal, da mi je kao plavutka dol padla-pa me je tok odnesel...čeh je sicer še nekaj zraven vohljal a Paula k sreči ni videl...hvala bogu! )
P.S2: Še hujši kot čehi so pa francozi in italijani. Sem enega F/I opazoval, kako je morske ježke "trebil" in jedel oranžna (verjetno) "jajca".....(od enega velikega ježka je pa ravno za en noht "jajčec").

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Evo se ena hobitnica in zvezda slikano z FT3 na Korziki. Se pa strinjam kot je ze bilo napisano globinmer ne dela in prav tako se hitro zarosi tako da je potrebno malo pocakati v vodi predno se pricne z slikanjem. Bo pa potrebno kokupidi se dodatno baterijo !

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
KSZ, izšel je nov Firmware za FT3 kamero: http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/FT3_TS3/index.html . Popravki naj bi bili le v natančnosti GPS meritev.

klinc, sem probal pa je še vedno narobe.
Sem naredil par slik v Lj na lokacijah, da sem jih tudi na gmaps potem lahko točno lociral in je fotič vedno falil za cca 50m
rolleyes-1.gif

je pa zanimivo to, da na eni lokaciji sem naredil 3 slike, s tem, da sem se premaknil za pol metra, glih tolk, da sem se mal obrnil, to pa je za vse tri slike pokazalo, da so slikane na točno istem mestu. Sam mesto je bilo napačno
cry12bpy.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
KSZ, izšel je nov Firmware za FT3 kamero: http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/FT3_TS3/index.html . Popravki naj bi bili le v natančnosti GPS meritev.

klinc, sem probal pa je še vedno narobe.
Sem naredil par slik v Lj na lokacijah, da sem jih tudi na gmaps potem lahko točno lociral in je fotič vedno falil za cca 50m
rolleyes-1.gif

je pa zanimivo to, da na eni lokaciji sem naredil 3 slike, s tem, da sem se premaknil za pol metra, glih tolk, da sem se mal obrnil, to pa je za vse tri slike pokazalo, da so slikane na točno istem mestu. Sam mesto je bilo napačno
cry12bpy.gif

Tole me pa preseneča! Sam na FT3 sicer zelo redko uporabim GPS, vendar pa s pravilnimi koordinatami nisem imel težav ne prej in ne sedaj, ko sem naloži v1.2, vedno so bile čisto točne in do metra enake, kot na ostalih napravah, ki sem jih uporabil pri testiranju (Garmin 405, Nokia N8, Nuvi 250). Je pa res, da takoj, ko se GPS "postavi", koordinate še niso prave (kot na vseh GPS napravah!) in je potrebnih še kakih 10-15 sekund, da sta natančnost poveča.