2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
A je mogoče kakšna razlika pri fotokameri kupljeni pri Mediamarke-tu katera je delana za nemški trg, in pri fotokameri katera se kupi od našega posrednika za slovenski trg s slovenskimi navodili, ker v Mediamarketu slovenskih navodil nimajo, čeprav bi jih po zakonu morali imeti. http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200486&stevilka=3841 15.člen, 31.člen

Pri telih slovenskih objavljenih na forumu, piše, da je še natančnejša razlaga nekaterih funkcij na priloženem CD-ju.
Ctiram stran 20zgoraj: ,, natančen prevod pa se nahaja v obsežnem priročniku za uporabo ( na CD ROM-u ) ,,

Ali je kaj takega na tem ploščku, kar ni v navodilih katere so objavljene na forumu?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik joshe pravi:
A je mogoče kakšna razlika pri fotokameri kupljeni pri Mediamarke-tu katera je delana za nemški trg, in pri fotokameri katera se kupi od našega posrednika za slovenski trg s slovenskimi navodili, ker v Mediamarketu slovenskih navodil nimajo, čeprav bi jih po zakonu morali imeti. http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200486&stevilka=3841 15.člen, 31.člen

Pri telih slovenskih objavljenih na forumu, piše, da je še natančnejša razlaga nekaterih funkcij na priloženem CD-ju.
Ctiram stran 20zgoraj: ,, natančen prevod pa se nahaja v obsežnem priročniku za uporabo ( na CD ROM-u ) ,,

Ali je kaj takega na tem ploščku, kar ni v navodilih katere so objavljene na forumu?

1. glede navodil se pritoži Mediamarketu

2. razlike v kamerah, narejenih za različne trge, seveda obstajajo: jeziki menujev, omejitev dolžine snemanja filmčkov, fps pri filmčkih, pa še kaj manjšega bi se najbrž našlo

3. ali res misliš, da je kdo stran po stran primerjal navodila in ugotavljal razlike med SLO in ENG navodili? zakaj tega ne narediš sam, saj imaš objavljeni povezavi do obeh navodil? v splošnem in po izkušnjah, pa so SLO navodila manj obširna, slabša in polna napak

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Primus hvala za ažurne odgovore.
Bi primerjal ang. in slo. navodila, vendar nisem toliko vešč ang. jezika.
Sprašujem pa zato, ker so mi včeraj v trgovini rekli, da so tiste fotokamere za nemški trg malo drugačne, seveda ko sem omenil da bom kupil v Mediamarket-u, ker imajo ceneje.
Danes grem v Lj., hočem po oranžnega, ker sem Oly-a, že prodal, na ribičiji pa ne morem brez njega.
Primus, če bom potreboval kakšno razlago o nastavitvah ali te lahko kontaktiram?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik joshe pravi:
Evo tudi jaz sem lastnik Panasonic-ovega FT3-ja. Nima tako zakompliciranega menuja, kakor sem od začetka mislil.

Aleluja, končno! 6 let sem bil praktično sam s podvodnim fotoaparatom in v tem času sem si kupil vse Pentaxe W (zadnji je bil WS80), vse Panasonice FT in dva Olympusa, 720 in 1030, imel pa sem možnost preizkusiti (skoraj) vse ostale, kot naprimer D10, Tough 8010, W90, TX5, sedaj pa bum, kar naenkrat nekaj 10 lastnikov teh kamer v Sloveniji. Upam, da boste res tudi pod vodo kaj snemali in tudi objavljali!

Kot že veste, se je na trgu pojavil nov, verjetno pomemben igralec na tem področju, tokrat celo veliki Nikon, s svojim AW100. Ko se je pojavil Canon, sem ga seveda takoj preizkusil in upam, da mi bo to uspelo tudi s tem Nikonom! Na trg naj bi prišel še ta mesec in ker sredi oktobra spet odhajam v tople kraje s koralnimi grebeni upam, da ga bom lahko preizkusil in primerjal s FT3 že tam. Žal pri tej firmi (v nasprotju s Canonom) ne poznam nikogar, ki bi ga posodil za preizkus, pa me zanima, če ima kdo od vas to možnost? Drugače pa ga bom moral najbrž kar kupiti, saj mi žilica ne bo dala miru
smile-1.gif

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Primus moj prvi podvodni je bil Canon AS-1, na klasični film že leta 1999, zdajle sem pa imel tri leta in pol Olympus 1030sw.

Kako je pri FT-ju z AF lučko? Ali jo lahko prižgeš kot pri 1030SW tako da ti sveti, v videu načinu vem da je možno. Npr. da bi slikal kaj od blizu in bi gorela lučka, bliskavico pa ne bi vklopilo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, al jst kej ne znam ali sem pa našel bug:)
V quick meniju imam na izbiro on, off, auto led light. Bilo kaj nastavim, lučka vedno posveti, da izostri in potem ugasne če slikam v slabi svetlobi. Na dobri svetlobi lučak ne posveti.

Lahko pa ti skos gori, če snemaš filmčke.

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Ja točno tako je, tudi pri mojim
Pri 1030SW, si lahko AF lučko uporabljal kot svetilko. Pridržal si enega izmed gumbov, pa je svetila, po določenem času pa se je ugasnila. Za bolj bližje stvari si lahko slikal z led lučko, da nisi uporabljal bliskavice.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik joshe pravi:
Primus moj prvi podvodni je bil Canon AS-1, na klasični film že leta 1999, zdajle sem pa imel tri leta in pol Olympus 1030sw.

Kako je pri FT-ju z AF lučko? Ali jo lahko prižgeš kot pri 1030SW tako da ti sveti, v videu načinu vem da je možno. Npr. da bi slikal kaj od blizu in bi gorela lučka, bliskavico pa ne bi vklopilo?

Saj nisem mislil dobesedno in absolutno, zato sem tudi uporabil besedo praktično! In BTW, tudi jaz sem kdaj pa kdaj uporabil podvodni fotoaparat s klasičnim filmom. Vendar ne tak, kot sem ga imel jaz in ne AS-1, nista bila kaj prida uporabna.

FT ima AF lučko, ki jo lahko izklopiš samo tako, da izbereš scenski način, ki je ne uporablja, ima pa tudi LED lučko, ki pa se prižge (odvisno od izbire: ON, OFF, Auto) le pri snemanju filmčkov in se je ne da (vsaj jaz tega ne znam) uporabiti kot dodatno osvetlitev motiva, tako kot pri Pentaxu W90.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
hmm, al jst kej ne znam ali sem pa našel bug:)
V quick meniju imam na izbiro on, off, auto led light. Bilo kaj nastavim, lučka vedno posveti, da izostri in potem ugasne če slikam v slabi svetlobi. Na dobri svetlobi lučak ne posveti.

Lahko pa ti skos gori, če snemaš filmčke.

To ni bug, v navodilih piše, da ima FT AF lučko, namenjeno lažji izostritvi kadar je motiv temen (ki jo lahko izklopiš samo tako, da izbereš tak scenski način, ki je ne uporablja) in tudi LED lučko, ki pa se prižge (odvisno od izbire: ON, OFF, Auto) le pri snemanju filmčkov, z njo pa se upravlja (tudi) preko quick menija. Skratka, ta LED light je namenjena snemanju filmov.

Seveda pa sta obe lučki fizično na istem mestu in verjetno gre za eno in isto LED svetilko.

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Citat:
Uporabnik Primus pravi:

Če ne bi snemal v AVCHD formatu (H.264 kodiranje) bi bile datoteke z video posnetki vsaj še enkrat večje. Sicer so pa pri FT3 datoteke 720p in 1080i enako velike (razlaga je nekaj postov višje). Tudi GPS ne vpliva na velikost datotek.

Po M2TS sklepam, da iz FT3 podatke vlečeš s priloženim programom. Jaz jih raje prenesem direktno s kartice in tam imajo podaljšek MTS. Razlika je le v pakiranju podatkov.

Tudi jaz imam malo problemov s filmčki. Če snemam v AVCHD 1080 ali 720, moram s priloženim programom convert MPEG2 konvertirati, da jih lahko gledam v BS-u, ta pa jih stlači na 720 x 576 @ 25.
Direktno s kartice v fotoaparatu ne morem, ker mi tudi nikjer ne pokaže da sem kaj snemal. Če snemam v JPEG HD, pa lahko prenesene filme gledam in prenašam tako ali drugače.
Ker nisem toliko vešč raznoraznih programov za obdelave prosim če mi kdo pomaga.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
filmčki so na kartici shranjeni zelo skrito. mislim, da se mapa imenuje stream.
iz tam ven skopiraš te čudne fajle in jih vlc čist normalno predvaja. tudi recimo adobe premiere za montažo jih normalno prebavi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik joshe pravi: Tudi jaz imam malo problemov s filmčki. Če snemam v AVCHD 1080 ali 720, moram s priloženim programom convert MPEG2 konvertirati, da jih lahko gledam v BS-u, ta pa jih stlači na 720 x 576 @ 25.
Direktno s kartice v fotoaparatu ne morem, ker mi tudi nikjer ne pokaže da sem kaj snemal. Če snemam v JPEG HD, pa lahko prenesene filme gledam in prenašam tako ali drugače.
Ker nisem toliko vešč raznoraznih programov za obdelave prosim če mi kdo pomaga.

Predlagam, da poskusiš z brezplačnim programom Freemake video converter ( http://www.freemake.com/free_video_converter/ ), kjer je pretvorba precej preprosto opravilo, prav tako možnost nastavitve kvalitete.

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Vslužbi mi dela ja, moram poizkusiti še zvečer ne mojemu računalniku. Sem se do dveh zjutrej pobijal z enimi programčki za konvertiranje, ko pa je bilo skonvertirano, mi je pa sredi ekrana pisalo nekaj o njihovem programu....,seveda imajo zaščitenega, ker je plačljiv.
HVALA Fusion.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik joshe pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:

Če ne bi snemal v AVCHD formatu (H.264 kodiranje) bi bile datoteke z video posnetki vsaj še enkrat večje. Sicer so pa pri FT3 datoteke 720p in 1080i enako velike (razlaga je nekaj postov višje). Tudi GPS ne vpliva na velikost datotek.

Po M2TS sklepam, da iz FT3 podatke vlečeš s priloženim programom. Jaz jih raje prenesem direktno s kartice in tam imajo podaljšek MTS. Razlika je le v pakiranju podatkov.

Tudi jaz imam malo problemov s filmčki. Če snemam v AVCHD 1080 ali 720, moram s priloženim programom convert MPEG2 konvertirati, da jih lahko gledam v BS-u, ta pa jih stlači na 720 x 576 @ 25.

Filme posnete v AVCHD in s končnico .MTS boš našel na SD kartici v imeniku:
SDkartica\PRIVATE\AVCHD\BDMV\STREAM

Na PC si naloži brezplačni program VLC, ki zna predvajati vse formate, ali pa si naloži K-Lite_Codec_Pack, pa ti bodo tudi drugi programi (kot BS) predvajali MTS (M2TS) filmčke.
Za pretvorbo katregakoli video/audio formata v drug video/audio format pa toplo priporočam brezplačni program FormatFactory2.

joshe

Zelenc'
5. sep 2011
11
0
1
Bistrica pri Tržiču
Sem si naložil FormatFactory2 pa VLC tudi, je bil pa problem ker sem imel starejšo verzijo BS-ov, pa jih nisem mogel direkt gledati. Sedaj imam problem, ker mi je kompjuter shodil. Če sem hotel gledati v BC-u, mi je enostavno vse skupaj počakalo. Do včeraj zvečer je bilo še nekako, ko pa sem naložil in zagnal VLC in hotel pogledati HD filemček, pa je vse skupaj zablokiralo, tako, da bom mogel kar disk zamenjat. Kaj hočemo, tudi elektronske komponente imajo življensko dobo. Krucefix.