2011 podvodni digitalc Pany TS3 ali Oly TG-610

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Ravny pravi:
A se da pri FT3 snemat 720@60ftp al samo snema @50fps

FT3 snema 720p @50 fps in 1080i @50fps, TS3 pa @60 fps. Ampak je pa potrebno vedeti, da tako pri tem, kot tudi pri ostalih podobnih fotoaparatih 50 fps ne pomeni 50 različnih slik na sekundo, ampak je posnetih le 25 različnih na sekundo, vendar pa se potem pri predvajanju vsaka slika prikaže dvakrat. Zato se sicer res predvaja 50 slik na sekundo, a je od tega le 25 unikatnih.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Za tiste, ki še vedno nihajo in se ne morejo odločiti, kateri podvodni in na (skoraj) vse odporen fotoaparat kupiti, je tule en test, ki ga je posnel nek novinar za motoristično revijo. Primerjal je trenutno vse najbolj aktualne kamere (iz prej omenjenega segmenta) tako, da jih je pritrdil na Yamaho Tenere 600 in z njimi med vožnjo snemal filme.

Panasonic FT3 ne samo, da je najboljši, ampak je prav deklasiral konkurenco. Osebno, sem več pričakoval le od Sonyja, za ostale pa sem vedel, kakšen bo rezultat (saj sem jih tudi sam preizkusil):

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A ta praktika je prbližno uporabna za pod vodo (za na suho itak ni) al je samo detektor svetlobe s funkcijo obtežilnika za papir?
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A ta praktika je prbližno uporabna za pod vodo (za na suho itak ni) al je samo detektor svetlobe s funkcijo obtežilnika za papir?
smile-1.gif

Verjetno ti bo Guardy povedal kaj več, vendar pa glede na tole http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2950&z=1 stvar ni tako slaba , kot bi sodil po ceni (seveda pa je potrebno tudi upoštevat, da jo je na testu v rokah imel profesionalec!). Glede na to, da imam izkušnje s kakimi 20 podvodnimi fotoaparati, ti lahko zatrdim, da ta Praktika ni kaj dosti slabša od cenejših podvodnih Olympusov. Res pa je, da v nasprotju z Olympusi, nima optičnega zuma, ki pa ga pod vodo itak nima smisla uporabljati

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Čisto realno napisano
smile-1.gif
Se pravi za kakšen rafting in čofotanje ob obali ni nobene škode, če tole nabavim v šparu za 59€.

No ja še ceneje je če nabavim dicapac vrečko za mojega odsluženega ixusa
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Čisto realno napisano
smile-1.gif
Se pravi za kakšen rafting in čofotanje ob obali ni nobene škode, če tole nabavim v šparu za 59€.

No ja še ceneje je če nabavim dicapac vrečko za mojega odsluženega ixusa
grin1.gif

Dicapac vrečko sem imel pa sem opustil idejo, saj mi nekak ne potegne. Za telh 50€ pa ko sem dal za tole škatlo tut če mi jo zalije ne bo nobene škode. Bodo pa verjetno neprecenljive fotke tamale v vodi pa pod vodo
smile-1.gif

Stestiral pa bom lahko šele avgusta, ko bomo na morju. Ampak še 1x, za 50€ nimaš kaj zajebat, saj je tolk skoraj dičapac torbica :p

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Te vrečke tudi meni ne potegnejo. Pogojno so uporabne le tik pod gladino, na nekaj metrih pa zaradi vodnega tlaka že tako otrdijo, da je precej težko pritiskat gumbe, pa še nevarnost da poči obstaja.

Če odsluženi Ixus dela dobre fotke in filmčke, pa ti ga vseeno ni škoda in ga boš pod vodo uporabil le nekajkrat v življenju, potem tudi taka vrečka ni slaba ideja (ker je tudi najstarejši Ixus pri kvaliteti fotk še vedno car proti tej Praktiki, le pri filmih starejši Ixusi šepajo in tu bi bila Praktika v prednosti!), a le če boš fotkal in filmal tik pod gladino.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Primus: tale video je sicer zelo zanimiv, a ne pokaže realnih videov. Jaz preprosto ne verjamem, da je TG-810 tako slab, prej bi rekel, da se mu je nosilec "razmajal", ali pa da ni imel vklopljene funkcije "glajenja". Ker je tudi prvo kamero treslo, bi prej rekel, da je po Olyju nosilec premaknil/zamenjla/pritrdil...
Pentax je čist vijoličen (proti soncu) ??
Pri FT3 se pa čist počasi vozi...
Ja, sony je tudi OK

P.S:AHA!!! Zdele sem ugotovil, da tip sploh ni snemal vzporedno. Pri FT3 listavci sploh nimajo listov, pri soniju je pa že vse zeleno. Torej je razlike vsaj 2 meseca-in definitivno niso bili pogoji enaki!!!!!!!!

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Imam sodelavca, ki je razmišljal enako kot ti in v Big Bangu vzel Olympusa, ker Panasonika FT tam pač nimajo (in ga tudi niso imeli). Sredi junija sva se oba vrnila iz Egipta (žal ti /ga bom pa vprašal/ ne morem pokazat njegovih fotk in filmčkov ) in takoj primerjala posneti material. Oba sva snemala le med prostim potapljanjem, a sva se oba dolga leta potapljala tudi s flašami (torej tudi on ni začetnik), oba sva imela vklopljeno povodno avtomatiko itd. Da ne dolgovezim, človek prodaja Olympusa in kupuje FT3. Razlika pri filmčkih je velika, pri fotkah pa prav neverjetna, niti ena ni pravilno fokusirana, osvetljena, niti WB ne štima, skratka porazno.

Meni se pa tudi Sony ne zdi OK, nobenih detajlov se ne prepozna na videu, pa tudi barve se mi ne zdijo prave. Sem pa šel še dlje in si film potegnil na PC in ga nato po frejmih analiziral. In tam so razlike še veliko večje, kot pa se vidijo pri filmu, ki teče z normalno hitrostjo. Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja in stvari vidimo pač različno, pravzaprav je še dobro, da je tako.

Če si boš omislil 810ko te "izzivam"
smile-1.gif
na dvoboj, kjer bova istočasno, na istem mestu, posnela nekaj materiala in ga dala na ogled! OK?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Žal je to kar je zapisal 'sulaco' še kako res in ta 'test' niti ni test, prej morda kaj drugega.
Občutek, da 'tester' poskuša preferirati nek model ali dva, ki jih je (verjetno) kasneje želel pohvaliti v tekstu, je premočan.
Tako se to ne dela, na koncu je za 'šampiona' na ta način narejena večja škoda, kakor korist...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Žal je to kar je zapisal 'sulaco' še kako res in ta 'test' niti ni test, prej morda kaj drugega.
Občutek, da 'tester' poskuša preferirati nek model ali dva, ki jih je (verjetno) kasneje želel pohvaliti v tekstu, je premočan.
Tako se to ne dela, na koncu je za 'šampiona' na ta način narejena večja škoda, kakor korist...

Bolj trezen pogled na vse skupaj
zmaga.gif
, Oriolus in Sulaco, čeprav, kolikor sem uspel razumeti, tip ni preferiral nobenega modela (večina jih pa itak preferira Olympusa in Sonyja in ne Panasonika!). Pa kljub vsemu to ne spremeni dejstva, da je 810ka, kot tudi vsi modeli od 720ke naprej, neostra in s slabim video zapisom, ki je v zadnjem letu sicer precej napredoval, ostrina fotografij pa (žal) zelo malo. Tudi jaz bi zaradi fizičnih karakteristik podvodnih Olympusov raje imel aparat te znamke. In celo imel sem dva, 720 in 1030, pa sem ju zaradi opisanih slabosti, moral prodati.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ne vem, zakaj moj pogled ni 'trezen'...
Lahko pa, da še nikoli nisem naredil ali pa prebral kakšnega vzporednega testa, pa sem zato pijan.

Dejstvo je, da je 'tester' snemal v drugačnih pogojih, na drugih cestah, ob drugačnih hitrostih in je celo nekatere posnetke (kakor je videti) upočasnil.
Če je to pijanost, ne vem.
Ob tem pa še to: sploh ne dvomim, da je omenjeni Panasonic favorit (ali vsaj eden od njih) in da je njegov posnetek očitno zelo dober.
Če bi avtor želel narediti objektivno primerjavo, bi vse aparate testiral v čim krajšem možnem času, na isti relaciji, z enakimi nastavitvami in potem lepil vse skupaj. In grenkega priokusa ne bi bilo.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Oprostita Oriolus in Sulaco, 100% sem želel sem podariti, da je vajin pogled bolj trezen kot moj, pa sem v naglici, med copy/paste operacijami naredil napako. Zato sem tudi pripel tole
zmaga.gif
na koncu! Se opravičujem!

Stavek bi se moral začeti takole: Bolj trezen pogled na vse skupaj imata kot jaz, Oriolus in Sulaco, ...

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Ni panike Primus. Saj veš da imam FT3 in sem ZELOO zadovoljen-posredno sem navdušil še 7 ljudi, ki si sedaj lastijo FT3 !!

Ampak "test" je "luknjast"......pa ne bi rad, da neizkušen bralec foruma sklepa prehitro..........to je vse

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Imam sicer starejši model (pentax W80) ampak dejansko se pojavljajo v filmčkih pretirano violični odtenki pri snemanju proti soncu, pa tudi tisti prežgani frame-i niso redkost. Žal! Sem letos kar nekaj presmučal z njim in ga tudi parkrat usmeril preveč proti svetlobi...

Kar se pa testa tiče, že to da ni ista relacija... škoda, bi bil pa kul test
smile-1.gif

Lp

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
Imam sicer starejši model (pentax W80) ampak dejansko se pojavljajo v filmčkih pretirano violični odtenki pri snemanju proti soncu, pa tudi tisti prežgani frame-i niso redkost. Žal! Sem letos kar nekaj presmučal z njim in ga tudi parkrat usmeril preveč proti svetlobi...

Kar se pa testa tiče, že to da ni ista relacija... škoda, bi bil pa kul test
smile-1.gif

Lp

Vijolične črte se pri snemanju filmov pojavljajo pri vseh aparatih, ki imajo CCD senzor, pri tistih, ki imajo CMOS pa ne. Je pa res, da je pri nekaterih znamkah aparatov ta stvar bolj, pri drugih pa manj moteča. Jaz imam raje to, kot pa CMOS senzor.

Odkar je Pentax pri svojih kamerah iz serije W uvedel HD snemanje, je ta pojav s "prežganimi frejmi" zelo pogost, žal normalen in ni krivo to, da si ga usmeril proti soncu. Jaz mojega W60 in WS80 nisem nikoli, pa se pojavljajo isti simptomi. In tudi zato sem "emigriral" k Panasoniku.

Tukaj https://www.youtube.com/watch?v=X6hY07V6DA4 se lepo vidi razlika v kvaliteti HD snemanja med Panasonikom in Pentaxom. Vse je bilo posneto istočasno z obema aparatoma in zmontirano tako, da se dogajanje v filmčkih časovno popolnoma ujema, fotke pa so bile posnete pri istem potopu.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran