½ritolizniki½

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Začneš vozit vsaj približno po omejitvi ali pa se jim umakneš na prvo avtobusno postajališče ter jih spustiš naprej.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz pa ko sem to 1x naredil, sem res imel 3.000 € škode na avtu, model od zadaj je pa tudi dobil svoje, saj je še pijan bil v službenem vozilu :D :D

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
strogo po omejitvi ali postopoma čedalje nižje

večina ne dojame, so pa zato zelo živčni :D

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Tudi če vozim normalno po omejitvi se mi redko redko kdaj kdo prilima. Bi rekel da je to problem spredaj vozečega.
Razlog izsiljevanje prednosti pri vključevanju na glavno cesto, bremzanje v ovinkih in podobno.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Spusti jih naprej, sicer pa te bodo prehiteli ob prvi priliki.

Zaviranje je riziko, ker če maš za sabo 3 tone terenca, mu je verjetno vseeno.

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Jaz pa tezko ze dve leti cakam enega takega da mi bo castil popravilo podrsanega odbijaca pa se noben hudic ne lepi zadaj da mu dobro zavrem.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Nekateri imajo omejitev 60, ceprav je na cesti 50. Ali pa 100 ceprav je na cesti 90 omejitev.

Jaz v takih primerih vozim tocno toliko in nic vec in nic manj. Lepo na tempomat in ga opazujem kako je zivcen za mano...

Zakaj bi moral vozit vec? Da bo un za mano zadovoljen z mojo voznjo? Hahah!

Nikjer ne pise, da ne smem vozit 85 tam, kjer je omejitev 90
wink-1.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Saj ni treba, pravim da te bo prehitel ob prvi priliki.

In zakaj bi bil oni za tabo živčen?
Mudi se mu že, ampak ve da proti takim bedakom ki samovoljno špilajo policaje oziroma izvajalce zakona, nima kaj. Enako mirno lahko on vozi 1m, gleda in si misli kaj bo tale šel na forum pisarit. Ga ne ganejo ne meglenke, ne pranje šip, ne nič. Čaka na priliko kdaj bo lahko prehitel. Z zavarovanje rizika proti zaviranju pa ima 3 tone terenca in kasko. Itak ne boš mogel dokazat njegove krivde.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Imaš pa veliko primerov, ko voznik s tako miselnostjo (zadnji stavek) naredi kolono, ki ga ne more prehitet (nasprotni promet, ovinkasta cesta, polna črta ipd.), sam pa niti ne pomisli, da bi zavil na stran in jih spustil naprej.

@žajfa
vozi po omejitvah ali pa ga spusti naprej, po možnosti mu tudi s smerokazom to nakaži...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Me ne se hecat s tem bremzanjem. Lahko je smrtno nevarno. Tako za tistega ki bremza kot za ritoliznika. Jaz osebno ritoliznike vedno spustim naprej tako da vključim desni smerokaz in previdno zmanjšam hitrost. Če je možnost celo zavijem na kako postajališče. Nimajo vsi astronomsko dosti časa in se jim pač pozna vsaka sekunda oziroma tisočinka sekunde(pa nisem počasne da se razumemo).

Zakaj bi po nepotrebnem izzival težave. Osebno se mi ne da hoditi po zavarovalnicah, pa peš, pa po kleparskih delavnicah,.... enostavno ni vredno se ubadat s temi ritolizniki.

sid911

Pripravnik
23. dec 2014
42
1
8
Če se iz kakršnega koli razloga vozim manj od omejitev se pač umaknem in spustim promet mimo. Če se pa vozim po omejitvah (+5%) pa mu pač ob prvi priliki olajšam prehitevanje (npr. ob koncu naselja ne pohodim plina do konca). Ampak ponavadi taki vozniki itak hitro najdejo priložnost, da te prehitijo, tak da se ni treba preveč obremenjevat z njimi.

Obožujem pa paciente, ki se mi vozijo v naselju, kjer imam omejevalnik nastavljen na 54 km/h vozijo tik za odbijačem, izven naselja pa dobesedno izginejo iz vidnega polja (brez, da bi pretirano pohodil plin) - seveda do naslednjega nekoliko daljšega naselja.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Na polno zabremzaš, pa je problem rešen.

saj veste, da je bremzanje na polno brez razloga prepovedano - se posebej, ce je kdo za tabo

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Jaz pa tezko ze dve leti cakam enega takega da mi bo castil popravilo podrsanega odbijaca pa se noben hudic ne lepi zadaj da mu dobro zavrem.
Jaz tudi že kar nekaj časa čakam enga tazga kot si ti pa da mu častim ene par razbitih zob.
10.gif