Zonta, Dars in odpad

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.712
5.343
113
Ob pol sedmih zjutraj sem na tem gradbišču še vsak dan videl delavce.
Obnavljati bi se moralo že pred leti. Ta obnova bo za max 20 let. Potem pa slej ko prej pride čas, ko bo treba staro stran z viadukti podreti.
Če je prevelik naval na storitev ali izdelek, je dobra rešitev, da se temu dvigne cena. Obrtniki letajo po celi Sloveniji s kombiji za posel, ki traja par ur, ker je vožnja po javnih cestah skoraj zastonj. Avstrijci in Slovenci pičijo zlahka vsak četrtek, petek na svoje vikende v Istri, ker vožnja ni strošek. Na tem odseku so bili največji problemi v času velikonočnih počitnic, ko je bilo precej manj tovornega prometa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.768
10.377
113
Tako ja, kakor na Hrvaškem. Nabij cestnino na AC, potem se pa čudi, da se ljudje pobijajo na regionalkah.
Niso vse storitve in izdelki za na prosti trg.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.712
5.343
113
Tako ja, kakor na Hrvaškem. Nabij cestnino na AC, potem se pa čudi, da se ljudje pobijajo na regionalkah.
Niso vse storitve in izdelki za na prosti trg.
Dvomim, da nam kdo kaj more, če uvedemo sistem, ki bi cestninil vse javne ceste po različnih tarifah glede na kategorijo.
Prebivalstvo v radiju 1000 km v zadnjih dveh desetletjih niti slučajno ni toliko narastlo (če sploh kaj je) kot je narasel promet osebnih vozil. Smo tranzitna država, dajmo vsaj pošteno zaslužiti od tega.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
197
43
28
Dvomim, da nam kdo kaj more, če uvedemo sistem, ki bi cestninil vse javne ceste po različnih tarifah glede na kategorijo.
Prebivalstvo v radiju 1000 km v zadnjih dveh desetletjih niti slučajno ni toliko narastlo (če sploh kaj je) kot je narasel promet osebnih vozil. Smo tranzitna država, dajmo vsaj pošteno zaslužiti od tega.
Ti definitivno nisi normalen. Tako zelo si željan upravljanja in moči? Glede na vse tvoje predloge v vseh teh letih upam, da te kdo ne jemlje resno....

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
197
43
28
Ko se že oglašam; od kdaj lahko javni poziv in razpis odreja kdo bo lahko od kje opravljal vleko? Ni to zakonska materija?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.929
7.461
113
pri taščici
Da bi na kaj drugega pomislil pa ne?
Ko sem bil jaz otrok , je nasa familija naredila 5kkm letno z avtom.
Danes , 30 let kasneje delamo 30kkm letno z avtom.
Torej nas je 6x vec na cesti

• Všeč mi je
Reactions: krko, gr69 in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.768
10.377
113
Končni cilj elit je narediti prevoz tako drag, da se ne boš več vozil. Bodo imele potem elite prazne ceste.
Jajc je le to, da se ravno te elite ne zavedajo, da jim zaradi tega nihče več ne bo mogel streči in brisati riti.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.166
6.935
113
kranj maribor.png