Zonta, Dars in odpad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.258
4.231
113
Nima veze kaj piše. Zakon ne daje pravice servisu zadržanja vozila zaradi dolga, sploh pa ne pri storitvah, katere niso bile naročene. Z to so sodišča.
Piše lahko, da gre avto v trajno last servisa, če pride stranka po njega v deževnem vremenu pa to še vedno nima pravne podlage.

Če se greš jajčkat verjemi, da boš popustil prvi ti kot servis.
Spet na uradnem servisu so mi vedno dali pred oddajo avta v roke papir (za podpisat), kjer je bil okviren opis del/menjanih zadev in spodaj spet klavzula "v kolikor dejanska količina odstopa za več kot 10% mora servis pridobit ddoatno privolitev stranke". Za večja dela sem vedno zahteval predračun in ta je bil spet kot pozicija vključen v obsegu del na prevzemnem listu.

Skratka poglejte kaj so "klavzule" na ustreznih dokumentih (v konkretnem primeru prevzemni list in izdani račun) pa zakaj so tam in zakaj se jih ne da kar nekaj na pamet izpodbijat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.697
6.008
113
Se ti zdi, da žonta da v podpis list, da soglašaš, da boš nategnjen.

Drugače pa glej lahko debatiramo v neskončnost. Ko bo mel kdo od vas servis in bo zadržal vozilo bote pač vi nosli posledice, če ste tak prepričani v to da ga lahko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.258
4.231
113
Sploh ne zagovarjam žonte, samo sem 100% prepričan da stvari izvaja po črki zakona oz. v okviru sivih meja zakonodaje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.614
5.192
113
Dvomim, da bo policija pomagala lastniku dobiti avto s servisa. Potrebno bo sodišče. To pa ne bo prav hiter postopek.
Zato je to besedičenje brez veze. Kdor rabi avto, bo plačal. Kdor ne rabi, ga bo pustil na servisu, sprožil sodni postopek in bo avto dobil čez nekaj let. Verjetno v tem času servis ne rabi delati z avtom bolje kot denimo policija z vozili, ki so dokazni material. Spomnim se siromaka pred leti na TV, ki je kupil ukradeno vozilo (vsaj zdi se mi, da je bil to razlog, v glavnem on nič kriv) in ga je potem hodil gledat na parking zaseženih, kako se svinjarija nabira nanj, stoji na praznih gumah in čaka, da sodišče odmelje do konca in ne bo več dokazni material.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.523
7.730
113
Apollo8
Pliz mnenje: “tvoji” dobijo klic ali na zapisnik: “Čujte, dal sn avto na popravilo so mi ga zrihtali, a mi ga nočejo dati. Aja - računa za popravilo še nisn plačal. Bom drugi teden …”

Boste šli pomagati, da bo stranka dobila svoje vozilo nazaj?

Zdaj pa enako z polomljeno angleščino, ker je lastnik Italijan (čeprav ne bi smelo biti razlike).
Kaj tocno se bi zgodilo je tezko napovedati ker gre za primer ki temelji na civilnem sporu. In nekateri policisti bi avtomatsko rekli da ne bodo obravnavali in bi obe stranki napotili na civilno sodisce.
Sicer pa gre pri zadrzevanju vozila komot za kaznivo dejanje samovolje.

na delovnem nalogu lahko pise tudi da je zemlja ravna pa to se ne pomeni da dejansko je.