Vse to je sistem in nas ZZZS.
Poglej francoski sistem, kjer moraš za operacijo po 808h biti v formi 60 letnika v nasprotnem te zavrnejo, sedaj pa sam pri sebi ugotovi koliko jih pride skozi sito
Vse to je sistem in nas ZZZS.
Pa da se ne zapije oz zakokira pri 16ih.Kar se pa Krisa tice pa noro, da je uspelo, preseglo za vec kot milijon. Noro. Upam da ti rata, mali.
Mislim, da se bolnice take igrice morajo iti zaradi nerealno nizkih cen, ki jih prizna ZZZS. Sicer pa se sedaj tako ali tako na spletu vidi za leto nazaj, koliko je katera storitev preko ZZZS in dodatnega zavarovanja stala. Pa vsak hitro oceni, če je to dovolj. Jaz imam bolj ali manj stomatološke preglede za 9,22 € in eno šivanje. Denimo odstranitev šivov 5 €. Urar več računa, da menja baterijo, pa ne rabi sterilnega orodja. Tu pa je zdravnica, ki se je zato šolala 10 let, pogledala situacijo, medicinska sestra pa je v nekaj minutah šive odstranila in uredila dokumentacijo. Na koncu gotovo 15 minut človeka. Za 5 € bruto. Ne izide se, kdor malo pozna posel.
Zanimiv clanek na originalno temo: https://www.delo.si/mnenja/komentarji/kaj-bi-o-krisu-rekel-brezcutni-algoritem-233933.html
A je osebni zdravnik prekinil bolniško?Ko sem naredil ugovor, se je odzval njegov osebni zdravnik, - da se z vsem napisanim sicer čisto strinja, toda zakaj ga vmešavam v zgodbo?
Zakaj? Se delaš buteljna? Poslal sem ti v vednost, TI si njegov zdravnik in ti si prvi ki moraš vedeti, kaj se dogaja !
Aja, v vednost torej?
JA, v vednost. Zato da veš kaj delaš! Ti si tudi prvi, ki boš posredoval na komisiji, majkoti blablabla, ker je to tvoja naloga!
Pol je isto kot da podarijo krisu. Kle bi drzava lohk koncno solidarnost pokazala in spedenala neobdavcitev palcici pa en opomin zgolj dalaMatr, samo so res kokoši.
Mislim, da se da rešiti tako, da zbrani denar podarijo uradni humanitarni organizaciji, ta pa naj potem plača zdravljenje za fanta.
Palcica ce podari humanitarni mora isto placati davek na dohodek.Z davčnega vidika ni isto, ker bi šlo za darilo fizični osebi, od katerega se plača davek.