Zolgensma - najdražje zdravilo

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, se strinjam s tvojo tezo in vsi smo bili proti, toda želja je bila in čakala jo je dve leti. Ne gre za to. Gre za nadaljevanje postopka - če so se ga že lotili. Zakaj so jo odpustili po štirih dneh domov, z razrezano nogo (kolk), če pa že osnovnošolci vedo, da je tak poseg izraziti iniciator krvnih strdkov in posledično kapi? V tem primeru na srcu.
Potem so topili tisti strdek, našli ga pa niso, torej grožnja ostaja.

Lej, 85 kvalitetno prevoženih let je lepa starost, gre pa za princip, odnos. Postopek bi moral biti odgovoren od začetka do konca. Pri nas pa je izrazito, da si samo številka, sredstvo za zaslužek.

Še enkrat - koliko je to res : bolnice pacienta sprejmejo ter ga hitro odpustijo domov, napol bolanega, z namenom da ga bodo dobili čez par dni nazaj, saj bodo tako od ZZZS-ja pokasirali še enkrat ?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mislim, da se bolnice take igrice morajo iti zaradi nerealno nizkih cen, ki jih prizna ZZZS. Sicer pa se sedaj tako ali tako na spletu vidi za leto nazaj, koliko je katera storitev preko ZZZS in dodatnega zavarovanja stala. Pa vsak hitro oceni, če je to dovolj. Jaz imam bolj ali manj stomatološke preglede za 9,22 € in eno šivanje. Denimo odstranitev šivov 5 €. Urar več računa, da menja baterijo, pa ne rabi sterilnega orodja. Tu pa je zdravnica, ki se je zato šolala 10 let, pogledala situacijo, medicinska sestra pa je v nekaj minutah šive odstranila in uredila dokumentacijo. Na koncu gotovo 15 minut človeka. Za 5 € bruto. Ne izide se, kdor malo pozna posel.

• Všeč mi je
Reactions: PHOBiA
I

Izbrisan uporabnik #9334

Mislim, da se bolnice take igrice morajo iti zaradi nerealno nizkih cen, ki jih prizna ZZZS. Sicer pa se sedaj tako ali tako na spletu vidi za leto nazaj, koliko je katera storitev preko ZZZS in dodatnega zavarovanja stala. Pa vsak hitro oceni, če je to dovolj. Jaz imam bolj ali manj stomatološke preglede za 9,22 € in eno šivanje. Denimo odstranitev šivov 5 €. Urar več računa, da menja baterijo, pa ne rabi sterilnega orodja. Tu pa je zdravnica, ki se je zato šolala 10 let, pogledala situacijo, medicinska sestra pa je v nekaj minutah šive odstranila in uredila dokumentacijo. Na koncu gotovo 15 minut človeka. Za 5 € bruto. Ne izide se, kdor malo pozna posel.

Temu se pa tudi jaz vedno čudim. Te cene so nenormalno nizke in od vedno imam občutek, da obstaja v ozadju še en končni obračun. Tako kot so nam predstavljali investicije v rdečih časih.
Gre za to, da so pa ravno zdravniki pri nas najbogatejša kasta - če bi se živeli zgolj od teh "uradnih" tarif, bi dosegali kvečjemu spodnji razred.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mislim, da je več dejavnikov "mešanja megle" v naših javnih sistemih:
1. Iz tega poslovanja zavodi pokrivajo le redko katere investicije. Čim je kaj resnejšega pristopi na pomoč ustanovitelj. Pri ZD občina, pri bolnici ministrstvo.
2. Zgubo pokrije ustanovitelj. Slej ko prej...
3. Gotovo nekatere storitve na drugi strani prinašajo čeden dobiček. Pred leti je bila neka primerjava cene ene storitve pri nas in okoliške države. ZZZS je priznaval višji znesek kot je bila cena v Celovcu. Dokaj nenavadno.
4. Pri nekaterih storitvah se kasira dvojno, kot storitev z materialom in material posebej. Fakina (bivši direktor ZZZS) so zaradi tega sodno preganjali, ker so to delali v bolnici Celje. Gotovo niso bili edini. Na koncu je bil oproščen obtožb, če me spomin ne vara.

V sistem imamo pač vgrajene vse klasične težave dogovorne ekonomije. ZZZS - zdravstvo spominja malo na klirinški trg pred desetletji.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kot sem že napisal, mi je v takih izjemnih primerih razumljivo, da ZZZS tako novega načina zdravljenja ne krije. In ja, algoritem zavarovalnice mora biti naravnan na povprečnega pacienta. Žal.
Država pa ima še nekatere "fonde", ki bi lahko v takih primerih priskočili na pomoč. Konec koncev nekaj denarja da včasih Slovenija kot solidarnost ob težkih elementarnih nesrečah v tujini.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Ko sem naredil ugovor, se je odzval njegov osebni zdravnik, - da se z vsem napisanim sicer čisto strinja, toda zakaj ga vmešavam v zgodbo?

Zakaj? Se delaš buteljna? Poslal sem ti v vednost, TI si njegov zdravnik in ti si prvi ki moraš vedeti, kaj se dogaja !
Aja, v vednost torej?
JA, v vednost. Zato da veš kaj delaš! Ti si tudi prvi, ki boš posredoval na komisiji, majkoti blablabla, ker je to tvoja naloga!
A je osebni zdravnik prekinil bolniško?
A nisi dobil odločbe ZZZSja, pa zraven pravni pouk, kam se pritoži?
Ali si mogoče nepismen?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
:mad:
20191003_171001.jpg

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Matr, samo so res kokoši.
Mislim, da se da rešiti tako, da zbrani denar podarijo uradni humanitarni organizaciji, ta pa naj potem plača zdravljenje za fanta.
Pol je isto kot da podarijo krisu. Kle bi drzava lohk koncno solidarnost pokazala in spedenala neobdavcitev palcici pa en opomin zgolj dala