Zolgensma - najdražje zdravilo

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Ce se to zgodi, pa je jasen znak, da smo samo navadno korito za režim, ki se mu jebe... mogoce pa bodo kaj nasli, ceprav dvomim, da bi se odpovedali vsemu.

13. jul 2011
2.677
626
113
Če si dovolj glasen si lahko privoščiš vse. V tako odmevni akciji, si oblast seveda ne sme privoščiti PR spodrsljaja, zato se bo rešitev našla. Vprašanje je le, ali znotraj zakonskih okvirjev, ali kar po domače. Slednje bi bilo jasno sporočilo državljanom, da so zakoni mrtva črka na papirju.
Ne vem pa zakaj je treba za vsako tako akcijo ustanavljati nova in nova humanitarna društva, ob vsej množici dobrodelnih organizacij, ki jih že imamo. Če organizatorji ne zaupajo niti eni od teh, kako lahko potem računajo na zaupanje darovalcev?

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Če si dovolj glasen si lahko privoščiš vse. V tako odmevni akciji, si oblast seveda ne sme privoščiti PR spodrsljaja, zato se bo rešitev našla. Vprašanje je le, ali znotraj zakonskih okvirjev, ali kar po domače. Slednje bi bilo jasno sporočilo državljanom, da so zakoni mrtva črka na papirju.
Ne vem pa zakaj je treba za vsako tako akcijo ustanavljati nova in nova humanitarna društva, ob vsej množici dobrodelnih organizacij, ki jih že imamo. Če organizatorji ne zaupajo niti eni od teh, kako lahko potem računajo na zaupanje darovalcev?
Boljse, ker je novo drustvo lazje prekontrolirat, ce bi se kaj mutilo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Veliko enostavneje in pregledneje je, če afirmirana dobrodelna organizacija za tako akcijo odpre poseben račun, kot ustanavljati ad hoc društvo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
So se zbali ulice.
Zajeta slika.PNG

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83

Ja, prav zanimivo, da FURS išče rešitve.

Jaz sem na primer za zadnji projekt kot pravna oseba na precej točno definirano vprašanje FURSu v odgovor dobil link do parih zakonov, sedaj pa se lahko za par mesecev zaprem v sobo in študiram kako izpeljati vse skupaj, da ne bi kršil vsaj enega od njih.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Takih "dobrodelnih" društev, ki so pobasali darovani denar, smo imeli že kar nekaj. Zato takim ad hoc društvom ne zaupam in od mene ne dobijo nobenega evra.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Jaz sem na primer za zadnji projekt kot pravna oseba na precej točno definirano vprašanje FURSu v odgovor dobil link do parih zakonov, sedaj pa se lahko za par mesecev zaprem v sobo in študiram kako izpeljati vse skupaj, da ne bi kršil vsaj enega od njih.
Za take stvari greš do davčnega svetovalca, naprimer Ivana Simiča.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
...ksz...

Jaz sem nekje zasledil info, da društvo Palčica pomagalčica ni imelo statusa dobrodelne organizacije zato, ker mora tako društvo bojda delovati določeno obdobje in lahko šele potem pridobi status dobrodelne organizacije. In ker je društvo premlado oz. presveže tega pogoja še niso mogli izpolnit. Nisem šel pa potem preverjat ali je res kaj na tem ali gre zgolj za en izgovor več.