Ne, za denar, ki ga daruješ v dobrodelne namene ne plačaš davka. Vsaj pri fizičnih osebah je tako.Palcica ce podari humanitarni mora isto placati davek na dohodek.
Nisem pa od foha in mogoče tolčem mimo.
Ne, za denar, ki ga daruješ v dobrodelne namene ne plačaš davka. Vsaj pri fizičnih osebah je tako.Palcica ce podari humanitarni mora isto placati davek na dohodek.
Na FURSu so se že odzvali:
Boljse, ker je novo drustvo lazje prekontrolirat, ce bi se kaj mutilo.Če si dovolj glasen si lahko privoščiš vse. V tako odmevni akciji, si oblast seveda ne sme privoščiti PR spodrsljaja, zato se bo rešitev našla. Vprašanje je le, ali znotraj zakonskih okvirjev, ali kar po domače. Slednje bi bilo jasno sporočilo državljanom, da so zakoni mrtva črka na papirju.
Ne vem pa zakaj je treba za vsako tako akcijo ustanavljati nova in nova humanitarna društva, ob vsej množici dobrodelnih organizacij, ki jih že imamo. Če organizatorji ne zaupajo niti eni od teh, kako lahko potem računajo na zaupanje darovalcev?
3.800.000 granitnih kock ni hec.So se zbali ulice.
Poglej priponko 28942
So se zbali ulice.
Poglej priponko 28942
Hec ni niti poskusi na zivalih in manipuliranje z genetskim materialom/zapisom. Jaz sicer oboje podpiram, seveda v pozitivnem smislu oz. dokler se zadeva ne zlorabi.3.800.000 granitnih kock ni hec.
Takih "dobrodelnih" društev, ki so pobasali darovani denar, smo imeli že kar nekaj. Zato takim ad hoc društvom ne zaupam in od mene ne dobijo nobenega evra.
Za take stvari greš do davčnega svetovalca, naprimer Ivana Simiča.Jaz sem na primer za zadnji projekt kot pravna oseba na precej točno definirano vprašanje FURSu v odgovor dobil link do parih zakonov, sedaj pa se lahko za par mesecev zaprem v sobo in študiram kako izpeljati vse skupaj, da ne bi kršil vsaj enega od njih.
To smo ze vedeli, tako da ce bi povedal al pa ne...Takih "dobrodelnih" društev, ki so pobasali darovani denar, smo imeli že kar nekaj. Zato takim ad hoc društvom ne zaupam in od mene ne dobijo nobenega evra.