Zmagaaaaaaaa!!!!!!.....spet

ferdo

Guru
3. sep 2007
9.964
3.761
113
Ljubljana
hmpg.net
1711647809484.png
 

resnica

Majstr
9. feb 2013
487
444
63
Količina je poslovna skrivnost.
Je pa res, da vsako leto naredim drugačen miks vin, ki dajo različne okuse in arome. Ker mešana vina so najboljša vina. Vinarstvo je kreacija okusov in koliko si vinar upa eksperimentirat.
Najlažje je naredit sortno vino. Npr rečeš, to je Rumeni muškat in to je to. Kaj pa določen vinar naredi iz večih vrst vina, to je pa odvisno od vsakega vinarja posebej in koliko si kdo upa.
Npr vsem znani slovenski Repičan je že eno tako vino kjer je več sort skupaj zmešanih.
Kdorkoli si upa trditi, da so mešana vina najboljša, nima pojma o vinih in vinarstvu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jest5

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.378
2.026
113
Kdorkoli si upa trditi, da so mešana vina najboljša, nima pojma o vinih in vinarstvu.
Kot kaže se norčujte sami amaterji oziroma nepoznavalci vin. Pol vam pa amaterji kot je jest5, pa soni čiba in ostali kljukci... pa všečke popajo k sploh nimajo blage veze o vinih. Važno, danekdo začne pljuvat po men, pa imajo tile brezvezniki že tehten razlog za smajlije popat.

Vidim, da sploh ne veste, da se skupaj mešajo predvsem bela vina. In za ta bela vina, ki so mešana iz več sort belega grozdja, jaz trdim, da so za pitje najboljša. Predvsem zato, ker se v teh vinih zazna več okusov in arom. In ta meša na vina nikoli niso enaka, ker pač vsebujejo različno mešanico. Eno sortno vino je relativno zmeraj enako, ker je pač narjeno iz ene same sorte vina. Npr en Janževec, ki je prav tako mešan iz večih sort, je zmeraj drugačen in se tudi od vsakega vinarja razlikuje. Janževec ni sorta grozdja, ampak se imenuje po kraju od koder izhaja.
Cviček pa je eden redkih vin v katerega so zmešane tako bele kot rdeče sorte grozdja. In zato je poseben. Drugih mešanih vin, ki so pa so zmiksana samo iz belih ali pa samo izrdečih sort grozdja, pa je v svetu miljavžent. In za ta trdim, da so boljša od vin v katerem je samo ena sorta vina. Podobno je pri sokovih. Sok, ki je narejen npr iz jabolk, hrušk, breskev, jagod itd...je zame boljši kot pa, če je narejen samo iz jabolk
Kapiško?
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
9.964
3.761
113
Ljubljana
hmpg.net
Cviček je poleg toskanskega chiantija edino vino na svetu, sestavljeno iz rdečih in belih sort grozdja.

Drugače pa poznam precej rdečih vin, kjer so sorte grozdja mešane in so daleč od poceni. kar nekaj burgundev je mešanih (petrus je 100% merlot, ostali pa ???)