Kdorkoli si upa trditi, da so mešana vina najboljša, nima pojma o vinih in vinarstvu.
Kot kaže se norčujte sami amaterji oziroma nepoznavalci vin. Pol vam pa amaterji kot je
jest5, pa
soni čiba in ostali kljukci... pa všečke popajo k sploh nimajo blage veze o vinih. Važno, danekdo začne pljuvat po men, pa imajo tile brezvezniki že tehten razlog za smajlije popat.
Vidim, da sploh ne veste, da se skupaj mešajo predvsem bela vina. In za ta bela vina, ki so mešana iz več sort belega grozdja, jaz trdim, da so za pitje najboljša. Predvsem zato, ker se v teh vinih zazna več okusov in arom. In ta meša na vina nikoli niso enaka, ker pač vsebujejo različno mešanico. Eno sortno vino je relativno zmeraj enako, ker je pač narjeno iz ene same sorte vina. Npr en Janževec, ki je prav tako mešan iz večih sort, je zmeraj drugačen in se tudi od vsakega vinarja razlikuje. Janževec ni sorta grozdja, ampak se imenuje po kraju od koder izhaja.
Cviček pa je eden redkih vin v katerega so zmešane tako bele kot rdeče sorte grozdja. In zato je poseben. Drugih mešanih vin, ki so pa so zmiksana samo iz belih ali pa samo izrdečih sort grozdja, pa je v svetu miljavžent. In za ta trdim, da so boljša od vin v katerem je samo ena sorta vina. Podobno je pri sokovih. Sok, ki je narejen npr iz jabolk, hrušk, breskev, jagod itd...je zame boljši kot pa, če je narejen samo iz jabolk
Kapiško?