Slovenci smo znani po jamranju in hlapčevstvu, da nihče nič ne naredi. Samo kako je hudo in ni nikjer bolje. Ampak ko berem tele kregarije sem dobil občutek, da Roberto samega sebe prepričuje, da drugje nima kaj iskat in da je isto ali slabše. Brez zamere, ampak pametni smo lahko, ko govorimo iz izkušenj. Meni se pa zdi tujina fajn (ne vsepovsod) pa mogoče tudi ni. A bom kdaj probal al ne je odvisno od mene in kako se bom znašel v tistem okolju. Kot pa je nekdo napisal par postov višje, saj ni vse v denarju, morda bo standard isti (samo slovenceljni se mi zdi, da gledamo koliko bomo neto več potegnili ven), ampak življenje kakovostnejše, bonusi, bolj "prijazna" država, več subvencij itd. Samo stavovanjsko problematiko pogledaš pa ti slabo rata. Ja eni živijo v šotorih, ni nam hudo, naša politika pa pravi, da pomoči ne bo. Marš jim kličem jaz. Pa še ogromno stvari se je nabralo in klima trenutno ni najboljša in jaz vsakomur pravim, če ima željo naj samo gre in ima več jajc kot ostali. Pa četudi bo prišel nekoč nazaj, ker mu ni uspelo, je pa vsaj probal.