Življenje v Avstriji in morebitne omejitve?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prjatu, prvo kot prvo prevoz.... Od meje do Graza je 40 km, iz Maribora je 60... To je 120 do 130 km na dan, pet dni v tednu je to 600 do 650 km. Kar znese kesel na teden, ne na mesec.
Drugič pa, je link v temi kjer je to vse napisano, tako da ne pametuj preveč.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Bruto-neto kalkulator: http://bruttonetto.akwien.at/

Seveda imajo tudi v Avstriji nadomestilo za prevoz na delo: http://www.arbeiterkammer.at/online/pendlerpauschale-2704.html

Pod črto se (vsaj meni) še kako splača živeti in delati v Avstriji. Zaradi plačane malice in odmora se pa ne sekiram kaj preveč (to se bo tudi pri nas slej kot prej ukinilo).

Lokalpatriotski Janezi pa naj še naprej veselo živijo v svoji prekrasni domovini z vsemi ugodnostmi, ki jih to prenaša.
rolleyes-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik afroC pravi:

Pod črto se (vsaj meni) še kako splača živeti in delati v Avstriji. Zaradi plačane malice in odmora se pa ne sekiram kaj preveč (to se bo tudi pri nas slej kot prej ukinilo).

Pri nas ukinitve malice Salmoneliæ ne bo dopustil
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Nredite meni in ostalim uslugo pa se preselte tja, samo pluvanje vas je po Sloveniji, nikjer se ne cedi mlek in med.
Ste razvajeni, življenje je težko, nikjer ni lepo, se je potrebno borit, ne znate živet skromno in razsajate, kot virus.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prjatu, prvo kot prvo prevoz.... Od meje do Graza je 40 km, iz Maribora je 60... To je 120 do 130 km na dan, pet dni v tednu je to 600 do 650 km. Kar znese kesel na teden, ne na mesec.
Drugič pa, je link v temi kjer je to vse napisano, tako da ne pametuj preveč.

prjatu, če jaz znam brat, se peljejo 4 skupaj. se pravi en vozi recim 5x na mesec. kolko keslov je to?
stupid-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
in to rečeš ti govedar, ki odpreš vsak dan 2 teme, kjer se smiliš sam sebi in pyzdiš nad državo????
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
En na mesec, recimo 50 EUR, v 10ih mesecih zapravi pavšal. 2 meseca plačuje iz plače. Ja? Pa verjetno gre 6x na teden v Avstrijo, če so storitvene dejavnosti.
Pa never then less, še zmeraj trdim, da mora računica vzdržati. Obmejnim prebivalcem zdrži, celincem pač ne. PA še to samo za obmejno področje... ME zanima koliko časa boš zdržal vsakodnevno vožnjo npr. iz MAribora na Dunaj, kjer so največje zaposlitvene možnosti...
Saj če najdem dobro plačano službo v Celovcu se mi tudi splača (tako po času kot kilometrih), ampak tisto kar počnem ni veliko šans da bi našel...
Druga možnost pa je, da se lahko dogovoriš za home-office in si na sedežu firme 1x tedensko. To potem ni problem... Ostalo si pa itak ali na domačem terenu ali pa po regiji... Samo verjetno taka služba ni tvoj scope, tako da se je o tem brezpredmetno pogovarjati.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Govedar gor ali dol, hribovci so še zmeraj bolj načelni ljudje kot pa mestne srajce... Pa hribovci s crekljanskega oz. izpod Blegoša še bolj kot pa npr. kakšni Štajerci ali ljubljančani, ki se itak obračate po vetru oz. k umazani štumfi...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Če ukinejo prevoz in malico je konec. Računica:

560 neto
- 30 malica da si hudo skromen
- xyz prevoz
450-400€ ? LOL ?

Pa kaj smo na Kitajskem morda?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dobil boš višji bruto, ki bo vključeval tudi nek minimalen prevoz. Za LJ je recimo to ene 35 eur na mesec. Če se pa ti furaš iz Lendave v LJ vsak dan, pa to ni več moj problem.

Če boš pa iz visokega bruto dobil nizek neto, pa za pizdakanje ne bo pravi naslov tvoj delodajalec ampak kar vlada
smile-1.gif
.

LP,
PIC

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
To je pa že stimulativno...

placa.jpg

Pri nas sem prvo leto zaslužu 7200€
hysterical-1.gif

Z diplomo "deficitarnega" poklica.

V svetovno znani in uspešni slovenski firmi. Me ima, da bi koga šel žaš****

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Nredite meni in ostalim uslugo pa se preselte tja, samo pluvanje vas je po Sloveniji, nikjer se ne cedi mlek in med.
Ste razvajeni, življenje je težko, nikjer ni lepo, se je potrebno borit, ne znate živet skromno in razsajate, kot virus.

Ti glavca, ti kar živi skromno, drugega ko kramp pa lopato vihteti itak ne znaš, zamenljiv si dokler rečeš keks. Če bi poslušal take patetike kot si ti bi še zaj bil v prejšnji sužnjelastniški službi.... hvalabogu imam za razliko od tebe JAJCA in posledično človeško službo
cheer.gif

Če bi blo manj takih upogljivih hlapcev kot si ti bi nam za kako mišjo dlako šlo bolje.

redsee

Zelenc'
7. avg 2011
1
0
1
Zdravo

Kakšen je postopek pri nakupu zemlje za gradnjo "počitniške hiše" (služila bi za moje vikende in mogoče najem kakšnim smučarjem).
Ali potrebuješ odvetnika, da ti ureja vse stvari? Ali se moraš prijaviti na avstrijskih uradih, pridobiti kakšno njihovo davčno ?

Lp