A zato ker so peli svojo himno?Fotofiniša ni, ker tekmovanje zanj prehitro laufa, poleg tega se itak sicer meri na tisočinke (samo kaže stotinke). Tudi takole je čisto OK: Pravila so jasna, kako se meri čas, koliko je celic, katere so v normalnih razmerah odločilne, kje so nameščene (višina), je vse jasno vnaprej, ker za to obstaja prvilnik. Pravi profi to naštudira in izkoristi do konca. Naš pač ni in je falil celico. Sicer čestite za medaljo, mapak njegovo jokanje kasneje je bilo pa smešno ... Jaz bi mu zaradi žaljenja OKS pobral kolajno (pa ruskim hokejistom tudi, njim pa zaradi kršenja pravil).
Fotofiniša ni, ker tekmovanje zanj prehitro laufa, poleg tega se itak sicer meri na tisočinke (samo kaže stotinke). Tudi takole je čisto OK: Pravila so jasna, kako se meri čas, koliko je celic, katere so v normalnih razmerah odločilne, kje so nameščene (višina), je vse jasno vnaprej, ker za to obstaja prvilnik. Pravi profi to naštudira in izkoristi do konca. Naš pač ni in je falil celico. Sicer čestite za medaljo, mapak njegovo jokanje kasneje je bilo pa smešno ... Jaz bi mu zaradi žaljenja OKS pobral kolajno (pa ruskim hokejistom tudi, njim pa zaradi kršenja pravil).
Saj je vseeno, zakaj ni fotofiniša. Ga pač ni, Kje se celice, katera je merodajna (kot sem napisal) je pa jasno vnaprej (in da se B gleda le, če A ne dela, tudi, torej B tu sploh ni bil v igri, kot da ga ni). Žan pač ni sistema dovolj dobro naštudiral in izkoristil, torej je upravičeno izgubil. Šola za naslednjič, upam.Za fotofinish nima veze kako hitro gre tekmovanje - govorim iz večletnih lastnih izkušenj. Pravila so taka, da se čas v snowboardu - paralelni slalom meri z dvema ločenima sistemoma. A in B, merodajen za končen čas je sistem A, sistem B je backup. Fotocelice so postavljene A spodaj in B zgoraj. Tukaj je očitno bil Žan za malenkost previsok z roko in je praktično šele z delom telesa - z nogo prekinil celico. Naša ekipa se je pritožila - predvidevam pa, da niso pogledali izpisa sistema B, tukaj pa je vprašanje kaj bi žirija odločila.