Okolju prijazni avtomobili

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.602
1.588
113
Kaj se je spremenilo?
Cene EV verjetno.
Kitajska električna invazija se kuha in so odreagirali. Prej je bil EV pozicija “premijsko luksuzno športno - navij ceno ter nategni in pobegni”.
Sedaj pa realnost Kitajske prihaja in cene padajo. Pa ponudbe je že kar precej, ni več samo par modelov z čakalno dobo 2 leti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.564
6.744
113
Kaj se je spremenilo?
Cene EV verjetno.
Kitajska električna invazija se kuha in so odreagirali. Prej je bil EV pozicija “premijsko luksuzno športno - navij ceno ter nategni in pobegni”.
Sedaj pa realnost Kitajske prihaja in cene padajo. Pa ponudbe je že kar precej, ni več samo par modelov z čakalno dobo 2 leti.
Moj post je bil v smialu, kako se sedaj full dobro v Nemčiji prodajajo EV (po SJTVjevo), če je še decembra in januarja bila prodaja katastrofalna. Ne mi rečt, da se je to kar si napisal spremenilo v borih 4 mesecih in sedaj švabi trumoma drvijo v salone po EV.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.112
7.194
113
In the first quarter of 2025, new battery-electric car sales grew by 23.9%, to 412,997 units, capturing 15.2% of total EU market share. Three of the four largest markets in the EU, accounting for 63% of all battery-electric car registrations, recorded robust gains: Germany (+38.9%), Belgium (+29.9%), and the Netherlands (+7.9%). This contrasted with France, which saw a decline of 6.6%.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.875
7.318
113
Moj post je bil v smialu, kako se sedaj full dobro v Nemčiji prodajajo EV (po SJTVjevo), če je še decembra in januarja bila prodaja katastrofalna. Ne mi rečt, da se je to kar si napisal spremenilo v borih 4 mesecih in sedaj švabi trumoma drvijo v salone po EV.

Zdaj bo pac slo s tempom, ki je nekako normalen za nemcijo. V neki tocki, ko so napovedali konec subvencij, je bil bum. Vsi, ki so imeli v kratkorocni prihodnosti namen kupiti avto, so to naredili takoj. In je zazevala luknja, zdaj pac bo slo pocasi na neko njihovo normalo nazaj.

Vzporednico potegnes lahko s SE pri nas. Slo je, kakor je slo, do napovedi konca netmeteringa. Potem pa v enem letu eksplozija. Za bilo kateri denar. Zdaj je luknja. Vsak, ki je samo razmisljal o SE, jo je postavil lani. Torej vseh n prakticno, ki bi nabavilo preko par let, je nabavilo takoj. Ce ne bi bilo sprememb z bomboncki, bi se pa po nekem trendu razvrstili preko teh let.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.118
1.100
113
Nc bat, bojo kak sendvic stislni for free pa bo folk spet zagrizu. Sej ves, tko z lufta k pada, to je nartabols :valjamse: :aplauz::cheer: