ksz
Ja, zelo zanimiva debata, škoda edino, ker ste se tako zapičili v te restavracije. A je tudi na drugih področjih podobno ...
Recimo špecarija ... Ko gre moj stari v trgovino, gre v Mercator, ne gleda, kaj kupi in samo meče v voziček - vsak nakup pride nekje 120-150€. Ko grem jaz v trgovino, grem v Lidl, s tem, da gledam, kaj kupim in na koncu pridem ven z dvema vrečkama za 20€. Pa so mi nekatere stvari v Lidlu še veliko boljše kot v Mercu ipd.
Potem obleka ... Če gremo recimo v Evropark, mi lahko stari še tako govori, da naj ne gledam, kaj kupim, a 40€ za eno faking majčko mi je dobesedno metanje €€ v smetnjak. Potem si recimo zberem 2 puloverja in 2 majici ter ga olajšam za 150€, cote mi pa visijo v omari, ker so mi enostavno prešmensi. Mama pa gre v Mano, zapravi 20€ in mi kupi 4 puloverje, ki mi odlično pristojijo in ki jih z veseljem nosim.
Tako da se človek začne počasi spraševati, ali je vsa ta preserancija res potrebna. Saj podobno sem govoril že v oni temi o darilu za birmanko ... Enostavno imam občutek, da ljudje te boge evriče kar mečejo skozi okno ... Plače 1000€, potem pa takoj v Šparu 100€ pustit.
Tudi dandanes se da živeti poceni, le malo se je treba znajti. Malcom je pa pač malcom.