Zdaj se pa že denar v smeti meče (slika in video)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Recimo v JB je za en klinc. Slinasti natakarji, vse te popedenajo, imena hrane so dolga par vrstic, a ko dobiš pred sabo, trikrat ugrizneš in je konec. S tem, da so okusi na nivoju 3x cenejše gostilne. Zapraviš 50 evrov in greš nato za vogalom na kebab, da ne prideš čisto lačen domov.

Pri nam nekateri solidno gostilno očitno še vedno smatrate z napisom na končnem računu. No, novo novo, ne drži tako. Ne pri nam, ne po svetu.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Kuhana/pečena/ocvrta.. hrana (tako v tekoči kot trdni obliki), pijača (sok, Coca-Cola, Pepsi, voda z okusom, ledeni čaj, Fanta...alkohola pri kosilu ne konzumiram, pa tudi sicer ne kaj dosti), tudi solata (včasih tudi z izbiro večih vrst) in sladica (tudi ne samo ena).

Ciao, mX.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Moje izkušnje hranjenja po Sloveniji, "a i šire" pravijo, da višja cena, fensi ambient, postrežba s slinjenjem rezultira v povprečni hrani.

Najboljša je v tistih, precej neuglednih ambientih s čisto normalnimi cenami (tega placa v LJ zaenkrat še ne poznam, jih je pa po Sloveniji čudo), dostikrat pa ima taka gostilna že zelo dolgo zgodovino ter vseskozi iste lastnike.

Maš delno prav. Ampak za mene restavracija/gostišče ni to to, če recimo nemorem zbirat od stejka (govorim o stejku ne šniclu)
do recimo povprečne morske rižote ali testenine na vsaj 3 načine. Torej "neugledni" ambijenti ti res morda dajo dobro
hrano za dobro ceno a je izbira dokaj omejena in si tam recimo špagetov s tartufi nebi mogo naročit, ker jih enostavno nimajo.

Ker pribljižno vem kaj misliš, je pri nas za tvoj kriterij Ankora, cca 25 pic, 3 lazanje, 6 špaget, 5 solat, 3 lignji, nekaj rib, rakcev, škampov,
torej velike porcije, dobra postrežba, dobra hrana, dobra vina (točeno), dober izgled na krožniku, izbira, za ceno tam 12€ po glavi.

Če si bil tako praviš "i šire", pol se bi znalo zgodit da si jedel v "starac i more", tam recimo dobiš zares solidno kosilo za ceno
20€ po glavi, stem da si začneš prste pri komolcih lizat. Pa komaj poješ vse s krožnika. Da o vinski karti ki spominja na
meni "vse-vrstne" restavracije ne govorim - PAZI; večina točeno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Recimo v JB je za en klinc.

Ma tam je ala francoska kuhinja na zadnjem nivoju. In take pač so večerje pri njih. sej tja se spet negre lačen,
prej na kak hud zmenek, poslovno kosilo,...

Še vedno se pa človek najbolj naje doma pred televizijo. (tako jaz zdaj; 2 piščančji hrenovki, solata in gora ajverja)
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ma tam je ala francoska kuhinja na zadnjem nivoju.

Daj nehaj no. Kvazi poslovna restavracija, po kakovosti hrane malo višje od Jurmana. Po ceni se pa itak ve.

Imaš samo v LJ mnogo boljših restavracij.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Maš delno prav. Ampak za mene restavracija/gostišče ni to to, če recimo nemorem zbirat od stejka (govorim o stejku ne šniclu)
do recimo povprečne morske rižote ali testenine na vsaj 3 načine. Torej "neugledni" ambijenti ti res morda dajo dobro
hrano za dobro ceno a je izbira dokaj omejena in si tam recimo špagetov s tartufi nebi mogo naročit, ker jih enostavno nimajo.
No, pa naštej nekaj restavracij v Sloveniji s tole omenjeno ponudbo, ki izpolnjujejo tvoje želje.
grims-1.gif

No, saj takole velepomemben si itak samo v VL (to že vemo), dejansko je Tuševa restavracija najbrž prav jutri tvoj popoldanski cilj.
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
No, pa naštej nekaj restavracij v Sloveniji s tole omenjeno ponudbo, ki izpolnjujejo tvoje želje.
grims-1.gif

To sem rekel da je ena tistih gostiln, pri kateri dobiš (globalno) dobro kosilo za dober denar.

Je pa res da na pico se gre v picerijo, na perutničke v mehiško, na burger ali lepinjo k lokalnemu šiptarju, na kebap
v "kebapčnico", na dunajskega v gostilno, na narezek na kmečkega,...

sicer pa moje želje zadovolji že kebap za 2,5€ in mi je 5€ za kosilo čist preveč.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
grims-1.gif

To sem rekel da je ena tistih gostiln, pri kateri dobiš (globalno) dobro kosilo za dober denar.

Potem pa kar v Jurmana.
grin1.gif

Da boš izbiral v eni restavraciji med vrstami steakov, vrsto tartufov in tremi sortami morskih rižot (pa še 30 sort šampanjca verjetno), to potem ni kvalitetna restavracija. Ne moreš imet odlične kuhinje, kjer je možno naročiti vse.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zato sem pa napisal kam se gre na kaj. Najboljša restavracija na svetu ima tut pico, ampak o velikosti in okusu pa nebi
cool-1.gif

Tako tudi picerija ponavadi nudi še kako lazanjo, špagete, je pa tam stejk sigurno slabši kot v kaki specializirani mehiški restavraciji,...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

No za 20€ tud jaz (v Lj) ne najdem restavracije, da bi 3x jedel oz. za 3 kosila. 2 bi mogoče še spravil čez ampak za 3 bi pa malce zmanjkalo. Lahko rečem, da je kosilo (ampak pazi ne govorimo o "delovskih" malicah ob 12tih!) v Lj v klasičnih gostilnah tam od 8-10€ na osebo oz. za enega. Ravno zadnjič sva šla lepo z drago v Azurja - ena zelenjavna juhica (meni ni bilo do juhice), 2x špageti z bolonsko, 1x cocacola, 1x fructal sok, velika solata (ta je bla kr draga, pač tista fora mešanih z mesom - mislim da je bla cca 6€)...in mislim, da je blo to to, pa sem dal če se ne motim ene 22€, za dva torej. Nič posebnega, prov bogo pa tudi ne. Ceneje kot 15€ za oba še nisva prišla čez, kljub temu, da ni bilo sladice in morda juhice na začetku.
Računajte, pica v Lj je povprečno 7€, pa če še sok zraven spiješ je takoj 9€...tko da 3 kosila za 20€ NO GO. Edina varjanta če gresta dva na eno pico
tongue-1.gif

mx...vidim da si rad dobro posrtežen in rad "dobro" ješ. Svetujem ti restavracija Cubo v Lj
evil.gif
http://www.cubo-ljubljana.com/

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
bonk.gif

stejk v specializirani mehiški restavraciji. Kje se nahaja?

a kapiram, sme mislo da me sprašuješ v čem (v omakici), pa sme gledal WTF.

Meni je najboljši v mehiški restavraciji Galeb v bresternici. Tam naročam onglet, sicer francoski izraz
ampak je res tak da se ti dobesedno topi na jeziku, bi 2 pojedel če bi lahko. pa mladi krompirček, vseskupaj
pa zalijem s corono. Timater bi zdaj enega.
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se mi zdi, da je imel Guliver nedeljska kosila po 6 evrov (ne vem, že dolgo nisem bil tam). Pa je hrana čisto korektna, za moje pojme solidna, za nekatere "wannabe preseratorje" pa tuš restavracija sranje.

S tem, da kaj dlje od tuš restavracije niti niso stopili, kljub njihovemu zatrjevanju o velepoznavanju naše in mednarodne kulinarike.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

mx...vidim da si rad dobro posrtežen in rad "dobro" ješ. Svetujem ti restavracija Cubo v Lj
evil.gif
http://www.cubo-ljubljana.com/

Sem že slišal za tiste oderuhe, strežejo juhice po 15 evrov
smile-1.gif
Nisem še jedel tam, pa tut nimam ravno nekega namena zapravlat
100+ po osebi, sploh pa ne tako zgodaj v letu, ker dnarja ni. Sem pa prepričan da bom tut tam nafehtal kako večerjo tekom leta
če se bo le dalo, ker me res zanima, pomoje je na krožniku orisana cela zgodovina slika kakega dogotka ne samo "ptič" kot smo
tega vajeni pri kakem Pecu.
grin1.gif

Si že jedel tam?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No v Tuš restavraciji še nisem bil, sem bil pa v Špar varjanti. Madrfakerji...te tako hitro zavedejo, sem lepo nabral kar sem videl da je "kao" za male pare za kosilo, pa draga zrave..pač normalno vsak mal solatke, juhico, mislim, da sva ob mela nek meso in to je to...naju je skupaj prišlo mislim da okol 17€
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: