Citat:
Uporabnik keber pravi:
Moje izkušnje hranjenja po Sloveniji, "a i šire" pravijo, da višja cena, fensi ambient, postrežba s slinjenjem rezultira v povprečni hrani.
Najboljša je v tistih, precej neuglednih ambientih s čisto normalnimi cenami (tega placa v LJ zaenkrat še ne poznam, jih je pa po Sloveniji čudo), dostikrat pa ima taka gostilna že zelo dolgo zgodovino ter vseskozi iste lastnike.
Maš delno prav. Ampak za mene restavracija/gostišče ni to to, če recimo nemorem zbirat od stejka (govorim o stejku ne šniclu)
do recimo povprečne morske rižote ali testenine na vsaj 3 načine. Torej "neugledni" ambijenti ti res morda dajo dobro
hrano za dobro ceno a je izbira dokaj omejena in si tam recimo špagetov s tartufi nebi mogo naročit, ker jih enostavno nimajo.
Ker pribljižno vem kaj misliš, je pri nas za tvoj kriterij Ankora, cca 25 pic, 3 lazanje, 6 špaget, 5 solat, 3 lignji, nekaj rib, rakcev, škampov,
torej velike porcije, dobra postrežba, dobra hrana, dobra vina (točeno), dober izgled na krožniku, izbira, za ceno tam 12€ po glavi.
Če si bil tako praviš "i šire", pol se bi znalo zgodit da si jedel v "starac i more", tam recimo dobiš zares solidno kosilo za ceno
20€ po glavi, stem da si začneš prste pri komolcih lizat. Pa komaj poješ vse s krožnika. Da o vinski karti ki spominja na
meni "vse-vrstne" restavracije ne govorim - PAZI; večina točeno.