Zdaj se pa že denar v smeti meče (slika in video)

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
Ja, pa ne prideš z 20 eur skozi, al pa komaj, vsaj ne v kakem takosu, idili, lipi, bla bla...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Veliko gostiln (tudi v LJ) ima nedeljska kosila po 7-8 evrov (juha, glavna jed, solata, sladica). Če se pa preseravate potem z bifteki, potem je pa drugo.
Pir pa jaz ne štejem pod kosilo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
K solidnemu kosilu spadata dva kozarca dobrega vina ali en pošten pir oz. dve flaški kole/soka za tiste ki ne pijejo.
Jaz nemorem k zrezku v omaki pit malinovec oz kokakole, pa nisem fin oz. zbirčn, enostavno mi tista omaka in sladki
so ne gresta skupaj. Ajde junkfood ala burger, pač spiješ tisto kolo zraven, čeprav 3x bol paše mali pir.

In ko si reko nedeljska kosila, mi jemo vsak dan (malca) torej ne nedelja. Sicer pa 8€ + pijača, pa mas 11€ koslio.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, pa ne prideš z 20 eur skozi, al pa komaj, vsaj ne v kakem takosu, idili, lipi, bla bla...

V ankori me slečejo za 2 kosila s hajnikenom in dva deci vina med 15-18€, stem da sladice ne jema.
Je pa res kosilo tako se šika.

Doma pa me kosilo stane ob iračunu mesečne elektrike, plina, nabave (čas), pot (bencin), amortizacija inventara,
med 8 in 10€. (zares dobro postavljena matematika), torej profitiram med 5 in 8€ po kosilu, kaj v 30 dneh navrže
vrjami ali ne 195€. Tako da doma jest se res splača, samo kaj ko je tolko bolj fino it jest ven, pa vsak dan kako drugo
specialitetko
smile-1.gif
Na teden pribljižno 2x jema zunaj, v nedeljo obvezno, pa med tednom ko nama res ni, sicer pa podlegam
recesiji in doma ropam hladilnik.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
H kosilu spada tisto kar sem jaz napisal. To kar si ti napisal pa cel ostali svet razen tebe smatra pod pijačo. Eni bodo pili navadno vodo, eni pa žlampate pol tovornjaka alkohola.

In kot je nekdo napisal, za 20 evrov se DA dobiti tri solidna kosila.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Solidno kosilo je, ko ti natakar hodi vino sproti točit in preverjat če je vse vredu, vse ostalo je le fastfood in slow motion;
naroči; fukni na mizo; požeri; plačaj; ******.

Pa da je kaka otmena buteljka za 50 evrov, kajne? A nisi prej hotel solidno kosilo z navadnim pivom?
smirk-1.gif

Sicer pa, fante, nekam visoko se nosiš. Dobro, da smo samo v VL, v RL grem stavit, da nisi tako zahteven.
evil.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Solidno kosilo je da vstaneš od mize sit in zadovoljen, ter da si pojedel nekaj zdravega in hranljivega (fastfood odpade). Vse ostalo je preseravanje in pretiravanje.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ko je Evropa sprejela € za svojo valuto, so Nemci obdržali iste cifre za ceno, samo valuto so spremenili. Čeprav je bila marka samo 1/2 Eja. S tem se je avtomatsko vse v Nemčiji podražilo za 100%. Nikoli mi ni bilo jasno, kako je prišlo do tega modela. Verjetno sem preveč v hribih ...

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Sicer pa za kosilo ne potrebuješ buteljk (ne leti nate). No ja, nekateri so pa očitno zelo zahtevni in porabijo za obrok malo bogastvo...
Ma ni vredno. Greš, naročiš, poješ, plačaš, odideš.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Solidno kosilo je, ko ti natakar hodi vino sproti točit in preverjat če je vse vredu, vse ostalo je le fastfood in slow motion;
naroči; fukni na mizo; požeri; plačaj; ******.

Pa da je kaka otmena buteljka za 50 evrov, kajne? A nisi prej hotel solidno kosilo z navadnim pivom?
smirk-1.gif

Sicer pa, fante, nekam visoko se nosiš. Dobro, da smo samo v VL, v RL grem stavit, da nisi tako zahteven.
evil.gif

V RL ne hodim po solidnih kosilih. Hodim pa po kosilih. Kar pa je razlika.

V tušu nebom dobil solidnega kosila, bom pa sit. Pri JB pa.

Pomen "solidno" pri hrani ni tam samo zato da se naješ. Sicer bi bla tut velika žemlja s pašteto dovolj; si se SOLIDNO najedel.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Sicer pa za kosilo ne potrebuješ buteljk (ne leti nate). No ja, nekateri so pa očitno zelo zahtevni in porabijo za obrok malo bogastvo...
Ma ni vredno. Greš, naročiš, poješ, plačaš, odideš.

Če polek kosila nemorem spit deci refoška za evro, pol pa tut jebeštrga pa tako kosilo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
mx, kompliciraš. Solidno pomeni z dovolj raznoliko izbiro ter zadovoljivo pripravljeno.

Mah, imaš pač svoj kriterij. Sam da sva oba sita in zadovoljna...

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Lahko sok, ledeni čaj, Coca-Colo, Pepsi, vodo (al iz pipe al pa plastenko), pa še kaj bi se našlo.
Saj zato pa potlej folku po kosilu (na šihtu) smrdi iz ust, k tolko vin tankajo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Ko je Evropa sprejela € za svojo valuto, so Nemci obdržali iste cifre za ceno, samo valuto so spremenili. Čeprav je bila marka samo 1/2 Eja. S tem se je avtomatsko vse v Nemčiji podražilo za 100%. Nikoli mi ni bilo jasno, kako je prišlo do tega modela. Verjetno sem preveč v hribih ...

Sestrična živi v mihnu že skoraj 20 let. In pravi da so zlati časi nemčije tut mimo. Ona jebil atakrat zaposlena kot medicinska,
mož pa arhitekt. In sta živela zelo dobro, ko je šla v trgovino ni gledala na cene, kupla kaj je rabla. Enako je blo za oblačila.
Danes si to nemore več privoščit, pa je napredovala v službi in zasluži skoraj dvojno.

polek številk na ceni je oznako DEM je res samo zamenjal €. Sploh pri kruhu.

sicer pa tut američani jočejo, ker se za dolar več ne dobi nič, pa niso menjali valute pa tonejo kot stari titanik.

Nazadnje urejeno: