Zbiranje podpisov za referendum

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Drugače pa zmaga tole, kar sem dal v citat. Pa nekje sem ta argument proti zakoniku tudi slišal, pa več ne vem kje...

Citat:

Z uvajanjem t.i. neregistrirane istospolne skupnosti se odpirajo vrata absurdnim situacijam, ko bo lahko ogrožena premoženjska varnost družin. "Pomislimo samo na primer, da je npr. stari oče dodeljen v moško sobo v domu starejših občanov, dve leti kasneje pa po njegovi smrti moški sostanovalec začne trditi, da sta živela v neregistrirani istospolni skupnosti, dediči pa si bodo morali preko sodišča izboriti t.i. nujni delež družinskega premoženja. Zakonik omogoča zlorabe postopkov dedovanja pri osebah, ki živijo v domovih za ostarele, v študentskih domovih oziroma povsod tam, kjer živijo skupaj osebe istega spola."

Tovrstni strahovi so več kot zabavni. Zunajzakonska skupnost velja že skoraj 35 let, pa ni v javnosti še nikoli odmeval noben primer, ko bi se nekdo poskušal polastiti premoženja nekoga tako, da bi ga posthumno razglasil za svojega zunajzakonskega partnerja ali partnerico. Ni jasno, zakaj bi se to množično dogajalo v primerih, ko bi premoženjske pravice po umrlem partnerju uveljavljali istospolni partnerji. Sicer pa si lahko poskusimo zamisliti takšno situacijo: ostareli dedek razglasi, da je pravkar umrli sostanovalec njegov dolgoletni življenjski partner?!

Tisti, ki svarijo pred tovrstnimi zlorabami, "pozabljajo", da mora zunajzakonska ali istospolna partnerska skupnost vsebovati enake značilnosti kot zakonska zveza. To pomeni, da morata biti partnerja v takšni zvezi povezana spolno, čustveno in ekonomsko, kot tovrstna partnerja ju mora dojemati tudi okolica, jasno pa mora biti izražena tudi njuna volja po skupnem življenju. Če se pojavi kakršenkoli dvom - če denimo nekdo to izpodbija -, je treba skupno življenje na sodišču dokazati s pričami, fotografijami in drugimi listinskimi dokazi. Da bi obstoj istospolne skupnosti uveljavljal sostanovalec v študentski sobi ali sostanovalec v domu upokojencev, je popolnoma nemogoče

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Jaz pa mislim da se kolesar zajebava.

Jaz se pa bojim, da se ne.
uf-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Prosim, če lahko na kratko argumentirate za ali proti argumente. Resno.

ARGUMENT PROTI (referendumu)
Sprejetje takega referenduma pomaga k širjenju omejenih tumpeljnov ranga rekreativni_kolesar.

/thread.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Me nisi prepričal; s takim argumentom si še slabši, kot navidezni arhitekt.

naslednji prosim; pa resno sprašujem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Referendum je bedarija, ker ne glede na rezultat, ga bodo čez en mesec pozabili vsi, tudi najbolj goreči zagovorniki (katerekoli strani).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Me nisi prepričal; s takim argumentom si še slabši, kot navidezni arhitekt.

In jaz se blazno sekiram.

crazy1.gif

Če bi te resno zanimalo, bi šel resno prebrat celo temo in mogoče opazil, da sem napisal kaj več od tiste enovrstičnice. Tema je dolga šest strani in če si ti prelen, da bi celo prebral, je menda jasno, da se ne bo nihče trudil s ponovnim pisanjem že napisanih stvari? Samo zato, ker teba naenkrat resno zanimajo argumenti za in proti...

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
upam da se motiš, če se ne, me pa močno skrbi kam nas lahko pripelje splošna volilna pravica
stupid-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
In takim izmečkom človeštva naj bi otroke dali??!!!

Matr..sj otroci niso plišaste živalce!!!

Kdor to podpira bi ga bilo treba za vekomaj dat v karanteno...izolirat ga!!!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Noben zakon ne bo rešil problem slabih staršev in "izmečkov". Ali pa ga bo rešil z veliko "postranske" škode (vtikovanje države v družino in pravice staršev).
Dejstvo je, da je argument ministra, da se zakon uzakonja dejansko stanje družine pri nas. Ne gre mi v glavo, zakaj potem na drugih področjih neke davčne blagajne itd. Uzakonimo dejansko stanje, ki je pač tak % dela na črno.
Zakoni morajo biti pisani malo idealistično, ne morejo se zadovoljiti z "uzakonjanjem" trenutnega stanja.
Žalostno je, da ta zakon uvaja veliko dobrega, minister pa na koncu spet nima toliko modrosti za politični kompromis, da bi ga spravil skozi. Kot pri N zakonih tega ministrstva (malo delo, pokojninska reforma...). Kdove koliko nas je taka priprava zakona že stala do sedaj?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Vrstniki v vrtcu?
hysterical-1.gif

Tole mi ni jasno, zakaj ti je smešno. Al si slabo prebral, al pa nimaš otrok.

Citat:
Kakšno mamico? Jaz vidim same tipe?

Saj jaz tudi. Ampak eden mora biti mami. Vsaj takrat, ko se gresta vlakca.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj tudi tistim z normalnim obnašanjem ne. Tudi če bo DZ sprejet. Ker te možnosti sploh ni noter.