Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tvoje poste z zgodovinsko tematiko nekak ne povezujem s tem.
Škoda.
Lahko bi razbral, da:
a) se je spolna usmerjenost oziroma na splošno motiv spolnosti velikokrat zlorabljal v propagandne, politične, gospodarske namene
b) da je bila institucija RKC do homoseksualnosti indifirentna, njeno usmerjenost proti homoseksualnosti pa so vodili ekonomski motivi
c) da je sklicevanje na "staro družino" bullshit, ker so bile družine v svojih oblikah predvsem zaradi ekonomskih razlogih. Predvsem na podeželju je bilo zaželjeno, da so se otroci čimprej spokali od doma, ker so predstavljali strošek. V mestih je bila povprečna družina velika 3,5 člana, tako kot danes. Razširjena družina se je pojavila v Angliji v času industrijske revolucije, ker sta morala biti zaposlena oba starša in so tako optimizirali življenjske prostore. Pogosto je zraven spadal še dodaten najemnik ali več njih in že v tistem času so bile zaradi tega pomisleki o vplivu teh najemnikov (ki so bili recimo v glavnem rudarji) na vpliv otrok, predvsem mladih punc... govorimo o dvosobnem stanovanju in 6+ ljudeh v njem.
d) da se družba spreminja in zato ne moremo enačiti vzdušja iz Deliveranca z okoljem sodobnega mesta kot sta recimo London, Amsterdam ali pa tudi Ljubljana.
Ali boš to vzel kot argumente za ali proti zakonu je konec koncev tvoja stvar. Mene predvsem zmoti ceneni populizem, ki se širi naokrog kot kuga. Zato sem napisal par dejstev, ki se pomojem še niso pojavile v medijih, so pa za splošno razgledanost in razumevanje dogodkov precej zanimiva. In v moji luči to novodobne preganjalce čarovnic predstavi kot:
- zarukane debile, ki trobezljajo tisto kar slišijo v gostilni, v resnici pa nimajo pojma o stvareh in tega niti ne želijo
- produkte modernega PR spina
Oboje pa seveda zelo uspeva v predvsem v času slabšega ekonomskega stanja, kar je še en družbeni dejavnik, ki ga ni slabo imeti v mislih pri razmišljanju o takih temah.