Malenkosti me ne zanimajo, se nimam volje ukvarjati z njimi. Imam pa rad da če mi npr. spusti talno gretje ali vodovod (danes ko je vse to na spojke skupaj stiskano) da mi ne pizdijo ker ko/če se ti kaj takšnega zgodi je to iskanje lokacije napake, je to trganje xy m2 estriha, trganje xy m2 dragega parketa, je to mnogo ur dela itd... Drugače pa ja, sprašujem itak zgolj za primerjavo med najvišjimi paketi pri vseh zavarovalnicah. Npr. gradbeno zavarovanje imam trenutno Generalli ker so mi takrat najmanj komplicirali glede nekih stvari. Saj pravim, pomembno je tudi katera zavarovalica je najmanj komplikatorska.
Iz prakse povedano se zatika pri malenkostih, ker stranke smatrajo da to bi zavarovalnica morala plačati ipd...
Najbolj pomembno pravilo pri premoženjskih zavarovanjih je: da je zavarovano zgolj tisto, kar je navedeno da je zavarovano.
Očitno gradiš novo hišo in točno veš koliko te kaj stane, kar je odlična podlaga da boš vedel kakšna je dejanska gradbena vrednost tvoje nepremičnine in koliko te bo prišla vsa oprema in ne bo prišlo do podzavarovanja, kar se dogaja, ko se hoče šparati pri premiji.
Pri obravnavi škode se iz poškodovanih delov že kar dobro oceni v katerem cenovnem razredu so poškodovane stvari, vsekakor je pa še bolje imeti kakšne
račune in slike, sploh če kakšne stvari izginejo, da lahko dokažete njihov obstoj.
Grawe ima odličen paket za hiše, najraje ga prodam stranki, saj imam res dobre izkušnje z obravnavo in izplačili škod.
-izliv vode iz talnega gretja, krita je tudi škoda zaradi pomanjkljivosti tesnil (spojev), krijejo zamenjavo 1 zanke!
-kraja zunanje enote TČ do 5.000€, na dejansko vrednost - obračun amortizacije, bo razlika ali ti ukradejo 2 leti staro ali pa 8 let staro...
-indirektni udar strele na inštalacijah, na polno zavarovalno vsoto (pri nekaterih imaš omejeno na 1. riziko... npr 1.500€)
Pri Generali bodi pozoren, ker oprema je v osnovi zavarovana na prvi riziko, kar poceni zavarovanje, vendar če pride do večje škode dobiš
max izplačano toliko kot je ZV na 1. riziko.
Sava, če želiš imeti krit indirektni udar tudi za TČ, moraš dozavarovati strojelom TČ, prav tako moraz za krajo TČ, dodati "vlom" TČ
WS ima ugodno doplačilo za strojelom TČ, edini imajo tudi krito škodo zaradi "izbuha" iz kamina
Triglav, drag z kar nekaj vključenimi franšizami (izliv vode, indirektni udar strele...)
Če hočeš imeti krito razbitje steklokeramične plošče, moraš dodati lom (nevem kako se že reče kritju pri njih) z franšizo 75€ (če se nemotim
krit imaš tudi lom (razbitje) televizorja v tem paketu...
Povsod je nekaj plusov in minusov...