Zavarovanje BlackBerrya

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Zanima me, če lahko zavarujem BlackBerrya in podatke, ki se nahajajo na aparatu? Sicer imam vse pod gesli, vendar danes nikoli ne veš, bi pa lahko morebitna kraja ali izguba povzročila nemalo neljubih posledic zame.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Mobilni aparat se seveda lahko zavaruje (strojelomno, vlom, prometna nesreča...)

Podatke na njem pa - vedno delaj rezervne kopije še na kak drug disk.

Če ti nekdo iz telefona pobere geslo in z njim zlorabi oz. ti iz TRR pobere 50.000 EUR mislim da ne krije nobeno zavarovanje.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kar se tiče ranljiovsti TRR to imam pokrito. Zavarovano pri banki in s sporočili, ki jih dobim za vsako opravljeno transakcijo.

Bolj me zanima v smeri zlorabe zaupnih podatkov, če je kdo dovolj neumen, da bi mi to zavaroval.
grin1.gif
Gre se pa za maile (certifikat plus geslo), remote desktop, spremljanje ostalih zaposlenih na terenu itd. Seveda lahko dostop onemogočim v nekaj sekundah, vendar se mi lahko tudi zgodi, da ne vem kdaj mi aparat zgine.

Imaš kakšno zavarovalnico v mislih?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Khm, kako ne veš kdaj ti je aparat izginil? BB pa le ni tako majhen da bi kar spolzel...
Drugače pa najprej "secure erase" BBja, potem pa še kartico (SIM) onemogočiti. Pa aparat na RIMu in je BB usless. Tudi kot telefon ne bo delal.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Roberto, saj ga nisem zgubil in tudi vem kako se onemogoči dostop do podatkov. Bolj me zanima v smislu, če ga pozabim, založim itd. Da pride v napačne roke, mogoče veseljaka, ki bi v tistem trenutku imel kakšno znanje in bi lahko dostopal do podatkov. Mislim, da danes ni nič 100%, zato me zanima za zavarovanje vsebine aparata.

@forgot1
Sem dobil mail iz BB, da imajo enako aplikacijo v Beta verziji. Naj bi bila na tržišču to poletje, prav tako brezplačno. Hvala za link.