Vsekakor bi bilo zanimivo slišat še drugo stran zgodbe. Kaj je bil razlog da je ščeneta napital s tabletkami?
Kolikor imam jaz izkušnje s psmi med tekom lahko rečem, da je vsak tretji lastnik nesposoben vzgajat svojega psa.
Konreten primer:
Po trasi kateri vsakodnevno tečem, se ob istem času sprehaja tudi neka ženska z mešancem nemškega ovčarja. Pes za vsako znori ko me vidi in se začne zaganjat vame. Ženšče kriči, pes nori, posluša ne potem ga pa komaj zvleče stran. Letos se je zgodil najman desetkrat, da je pes skočil vame in mi tiščal gobec pred nos. Seveda ga po incidentu ni nikoli pozabila pohvalit "priden, priden".
Potem se je tudi meni sfuzlalo. Nekaj časa sem tekel z nožem in glej ga hudiča, psa in ženske od nikoder. Se poslovim od ideje, da ga "skinem". Pustim nož doma opet ona in on. Pes tipično odvezan in spet vame. Pa je tudi meni prekipelo. Sem zakričal: "primte ga, če ne ga bom jaz, bom prvo njega potem pa še vas". Baba zopet kriči pes nič, ko sem videl, da bo zagrabil za nogo sem skočil v njega, zakričal, mu preklel celo familijo potem pa v njega. Najprej je počepnil, ko pa je videl, da mislim resno, pa je začel bežat. Ga preganjam par metrov, se obrnem, pa spet vame. In ponovimo. Le, da sem ga tokrat preganjal skoraj kilometer. Na koncu sem ostal brez sape, pes pa tudi. Se sprijaznim, da ga ne bom dobil, se obrnem in proti ženski. Je bila čisto trda jaz pa sem samo tekel mimo nje.
Od takrat naprej je pes na štriku ona pa gleda v tla, ko se srečamo.
Pa verjemi, da sem imel tudi take pomisleke, da bo ščene dobilo hrenovko z uspavali - le, da nisem mogel dobiti konkretnih tablet.
Nič ne de, če bo potrebno bomo poračunali z golimi rokami.