Zastrupil psa

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Seveda, lost kot lost
grin1.gif

Sicer pa sočustvujem s tabo. Takole ugotoviš kako so ljudje brezbrižni in škodoželjni. Jaz bi prijavila policiji to, zato da ko naslednjič do tega pride, da maš že eno podlago. Edini problem je kako dokazat, da je strup prišel od soseda. Rešitev? Selitev!
smirk-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ok, in če ti uspe (yeah right), zdaj pa še ga nauči da ne pobere s tal, ko mu bo sosed fuk*no na hof, taki mladi

res ne jejo radi...

Kako naučiti psa da naj ne jemle od drugih: pokličeš svoje znance, če ti pomagajo pri eni "nalogi"...najprej greš v štacuno in nabaviš kakšno šunko ali pa mortadelo (morajo biti veliki kosi). Potem greš v gozd in nabereš kostanj (ne velik in ne premajhen). Kostanj ne sme biti olupljen! Moraš nabrati takega ki ima še tisto zaščito gor ki pika
grims-1.gif
Potem pa salamo fejst oviješ okol (tako da špice predrejo). Po eno daš vsakemu kolegu, ki jo v določenem časovnem zaporedju da psičku. Ko bo psiček hotel vgrizniti se bo malce zbodel. Po koncu vaje pa lastnik pokliče psička in mu da salamo (brez kostanja seveda).

Pri tej vaji (res se mora kar nekaj časa tole vadit) se bo psiček naučil da hrano jemlje samo od gospodarja

Druga vaja pa je podobna. Za njo ne rabiš znancev. Isto greš po kostanj. Enako kot prej salamo oviješ okoli kostanja (špice morajo predred). Vendar pa sedaj boste "razmetali" kostanje po okolici (dvorišče, vrtiček, zelenico,...) ne preveč skupaj. Psička ne sme biti zraven, da ne bo videl da vi to postavljate po dvorišču (vam zaupa!). Ko bo psiček prišel na dvorišče bo seveda zavohal te dobrote. ko bo ugriznil, ga bo zbodlo. Po koncu vaje mu vi prinesite v skledi nekaj te salame.

Pri tej vaji se bo psiček naučil da ne sme ničesar pobirat s tal ampak samo iz posode.

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
ja ampak to bo veljalo samo za salamo.... ker če se ne motim memorirajo psi po vonju in dejanjih.... ali?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
res je. Fajn je, če menjaš dobrote na kostanju, ja...

Nazadnje urejeno:

HS2K

Pripravnik
23. jul 2007
251
0
16
Mhm, enkart naj nabodem piščanca, pa purana...

Tablet naj pa kam zarinem?
uf-1.gif

Problem je, ker mu je dal tablete in ne zastupljeno meso. Naslednjič bo morda tekočina....
stupid-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
tableta nikamor ne daš
grin1.gif

fora je, da če boš fejst mešala okuse pa vonje, potem nobenemu ne bo zaupal...
enako je z znanci oz kolegi...ne smejo bit eni in isti...moraš drug folk pripeljat, sploh take, ki ga pes sploh še ni vidu...
pa oni se mu morajo dobrikat pa to... da bo res taprav efekt. Jest sem tko svojo psičko navadu in od nobenega noče hrane ali pa karkoli drugega vzet...niti igrače!
grin1.gif
v glavnem - stvar definitivno deluje.
sem se pa na začetku fejst nasmeju, ker ji ni takoj kapnilo, pa je skakala okol kostanja ker je mislila da je živ ker jo je piknil...
hysterical-1.gif
za crknit od smeha
moraš pa kdaj bit zraven, kdaj te pa ne sme vidit (jaz sem bil notri v stanovanju in gledal na dvorišče kaj psička počne)...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja meni ne pobira s tal...lačna pa res ni nikoli, ker imam očitno zlatega psa ki ima samokontrolo glede futra (ko je sita bo nehala jest, pa je lahk meso v skledi) in ima vedno kaj za prigriznit v skledi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To res ni pol kompleksna pasma za učenje, hvalabogu ane...

Zaj si pa predstavljaj mene, ko imam leto starega angleškega bulldoga, in me model

ne jebe 5% ko ga skušam kako varko naučit...

Da ne jemlje z roke, sem ga naučil ne preko kostanja, ampak preko leva roka desna roka,

sepravi pes vzame samo z leve roke, z desne pa niti od mene. Potrebovala sma cca 2 tedna,

ampak obvlada v nulo. Večina ljudi je desničarjev, in če mu kaj ponudijo, to naredijo z desno roko,

s katere pa nebo vzel.

Ko sem ga učil sem uporabljal kisle pasje bombone, ki so bili delani za takšne in podobne vaje, torej

z desne roke je bil kisel bombon, z leve pa prijetno pasjo sladkast. Deluje.

Samo s pobiranjem s tal pa nikakor neznam opravit, je dosti prepožrešna pasma, tako da še nevem kaj bom naredil...

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
buldog? auva...ok, vse zastopim...

boxarji so fajn, sam so pa trmasti k 100 hudičev
bonk.gif

HS2K

Pripravnik
23. jul 2007
251
0
16
Mah, saj to niti ni problem, ker kuža iz roke ne mora dobiti (zaščita). Gospod sosed je v pesjaka vrgel tablete. Sedaj smo vse zaščitili. Problem je vse okrog...
uf-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa saj so vsi ti psi, ki so bili nekoč mišljeni za borbe, so trmasti, ampak finta da
moj te tak pogleda, pa ti s pogledom pove; zunaj je 34°, ti pa me jeb*š z temi kislimi bonboni.

Pol niti sladkih več noče, samo da mu das mir
stupid-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
moj te tak pogleda, pa ti s pogledom pove; zunaj je 34°, ti pa me jeb*š z temi kislimi bonboni.

Pol niti sladkih več noče, samo da mu das mir
stupid-1.gif

hysterical-1.gif

ja, mal je kriza zdele k je vroče...