Zaročni prstan

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
čutim faušijo, ker to noben noče zaročit?

bo treba malo na sebi delat.

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Šel sem s skromnejšim ciljem vendar ko sm jih gledal ni blo nič pametnega za majhne denarce. Še najboljši je bil ta... j... ga, moja je bla zadovoljna
smile-1.gif
Je pa res, da sta bla oba poročna skupaj manj denarja ...

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Jaz ne vem zakaj bi bilo to moderno, to je zelo stara tradicija. Da pa se moraš potem po 1 letu poročit pa tudi ni pravilo, ki bi se ga moral 100% držati. Pri današnjem številu ločitev me ne čudi, da ljudje tako grdo razmišljajo o teh zarokah.
Stvar je taka, da če veš da je prava, potem je tudi vredna tega. Če res ni v zelo slabem finančnem položaju, to ne bi smel biti problem.
Kot sem rekel, zaročiš se samo 1x v življenju.
grims-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
jaz sem ga dobila za 300 evrov. študentski zaročni...

Glede na to, da nimam predstave o vrednosti prstanov in da tudi nobenega nimam, se men zdi ta vsota čist dost. Ne vem no...300 evrov za rinko..kaj vem. Meni se zdi veliko.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Odvisno je od tebe in od dekleta... Kakšni prstani so ji všeč? Mogoče ji "standardno zaročni" niso všeč... Če poznaš njen okus, boš kaj hitro vedel v katero smer gledati... Saj ni potrebno da je standardno tanek z velikim kamnom... Konec koncev, da ne zgrešiš, kupiš nekaj simbolnega in si potem sama nekaj izbere... Čeprav je zaročni, le zaročni. Je pa vse odvisno od tebe in od nje, ki jo moraš pred takim dejanjem pa že kar dobro poznati... Cena pa je od tebe odvisna... za 300€ imaš pa že kar zelo veliko izbire.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Jaz ne vem zakaj bi bilo to moderno, to je zelo stara tradicija.

Stara tradicija kje??? V Sloveniji že ne. Nikoli noben do pred par let nazaj ni govoril o zaroki, vse samo da se bojo poročili in to je to. Tudi ni bilo prstanov ipd...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Moja sestra ima poročni prstan za 700 evrov.

Mislim pa, da ko sta se oneja zaročila, je že tričetrt leta preteklo, da sta se poročila ... Mislim, da "čakalna doba" nima ničesar veze kdaj se moreš poročiti ...

Pa vso srečo pri zaroki in poroki ...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pa natakneš ga na desno roko.

ne-ne-1.gif

Zaročni se nosi na LEVI in se na poroki zamenja s poročnim.
rolleyes-1.gif

Lahko ga takrat prestavi na desno, če 'če...
Odvisno katere vere si... ne nosijo vsi na levi roki
ne-ne-1.gif

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Najbolje da si data enako tetovazo na obmocje prstana naredit. Tudi to sem ze videl. Pa nista vec skupaj.
A ju poznaš... Grega pa .....
cool-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Če se že greste tradicijo potem se jo pejte do konca. Kar pomeni oklic zaroke (in potem tudi poroke) s prižnice v obeh farah (ženinovi in nevestini).

Zaročni se nosi na kontra roki kot poročni, kje se nosi kateri je pa od države do države različno.

Kakor komu paše, jaz sem vse naredil brez cirkusa, grem pa čez 14 dni na eno poroko in znam zdele cel program na pamet povedat, četudi vem samo to kdaj in kje bo. Ena taka klasika bo, eno leto vnaprej datum, cel cirkus okoli povabil, tam pa cel dan švicat na soncu, komunajzarska dopoldne, klerikalna pozno popoldne, vmes v koruzo na foto šuting, svatje medtem 10 ur frej, zvečer pa goveja muzika, kisla žlahta, bebave igrice za pijane 60 letnike,.......seveda se je tip tudi zaročil na kolenih, vse to paše sem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
uf sedajle pa si me dobil. Mislim da ni Grega. Ona vem da je valerija, njegovega imena pa ne spravim sedajle z jezika. se že več kot pet let nisem videl z nikomer od njiju.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Kakor komu paše, jaz sem vse naredil brez cirkusa, grem pa čez 14 dni na eno poroko in znam zdele cel program na pamet povedat, četudi vem samo to kdaj in kje bo. Ena taka klasika bo, eno leto vnaprej datum, cel cirkus okoli povabil, tam pa cel dan švicat na soncu, komunajzarska dopoldne, klerikalna pozno popoldne, vmes v koruzo na foto šuting, svatje medtem 10 ur frej, zvečer pa goveja muzika, kisla žlahta, bebave igrice za pijane 60 letnike,.......seveda se je tip tudi zaročil na kolenih, vse to paše sem.

hysterical-1.gif
Sam si v nulo dobr opisal.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Jaz ne vem zakaj bi bilo to moderno, to je zelo stara tradicija.

Stara tradicija kje??? V Sloveniji že ne. Nikoli noben do pred par let nazaj ni govoril o zaroki, vse samo da se bojo poročili in to je to. Tudi ni bilo prstanov ipd...

Samo na gorenjskem. Da so za prstan prisparali
grin1.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Ne bi vedel, če samo na gorenjskem.
bonk.gif
Nimam nič z gorenjsko. Vsekakor je pa to stvar posameznika, oz. para. Pač vsakemu svoje. Meni ni bilo težko iztisnit tistih $$$. Saj pravim, dokler je to samo 1x v življenju, se mi zdi lepo. Je pa dejstvo da v slo, kar dobro nategujejo z temi diamanti, zato se je treba malo ozreti naokoli, če se že kupuje. Zunaj dobiš precej več, za isti denar. Seveda pa treba pazit, da se ne dobi kaj umetnega.
Tradicionalne poroke, pa žal tudi meni ne sedejo.
ne-ne-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Uuu... Tradicionalna poroka.
aplauz.gif
120 svatov + oknarji, zbiranje posebej pri ženinu in posebej pri nevesti,
potem se pelje po nevesto, procedura, ko prideš k hiši, šranga na poti do matičnega, potem še cerkveni
del in seveda veselica do poznih jutranjih ur z muzikanti.

Cena? Sitnica... Komplet buđet nekaj malega preko 10.000 €.

Samo 1x se ženiš.
cheer.gif