zaposlitev v javnem sektorju

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Res ti razumevanje dela težave, zgoraj je povsem jasno napisano, da imajo enaka pooblastila a povsem drugačne naloge.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Jaz sem slišal, da če te ustavi ta "priučen" policaj (6 mesečni šnelkurs), da mora poklicat unga bolj učenega (2 letni kurs) da ti da pihat.
cheer.gif

Kakšna je pa šansa, da te ustavi tak šnelkurs policaj nekje sredi države? Nična se mi zdi. Ampak vseeno zabavna reč
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ma v bistvu je vse mozno. Na postajah ki imajo Schengensko mejo. Namrec zaradi pomanjkanja policistov potem komandirji pisejo v patruljo enega mejasa in enega splosnjaka. In dejansko se na tak nacin mejasi veliko naucijo, vendar pa formalno za to delo niso usposobljeni in tudi nimajo priznane izobrazbe za poklic policist (ko koncajo solanje). Pooblastila imajo enaka kot splosni policisti. Komot ti dajo pihat. problem nastane ko se bo kdo vprasal ali so dejansko strokovno usposobljeni (kar je itak samo na papirju, alkotest zna vsaka opica uporabljat) da lahko upravljajo z napravo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
če bi se pri nas uporabljala pamet ne pa samo gledalo kakšen papir imaš bi bila ta država vsaj tako uspešna kot avstrija.
tako pa smo v butalah in vsako tele ima papir in zahteva da ima tudi drugo tele nek papir, ki nikjer v svetu ni potreben

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
ahaaa a zato je mene enkrat mejaš naprej spustil:) se mi je zdelo sumljivo, da mi ni dal pihat:)))

zanimivo...

gasilce vsi hitro zaščitijo

policiste pa ko jebe....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Res ti razumevanje dela težave, zgoraj je povsem jasno napisano, da imajo enaka pooblastila a povsem drugačne naloge.

Hja, če imajo enaka pooblastila, so tudi dolžni enakovredno izvajati zakon. Kaj si jaz tu drugače razlagam, kot ostali?
confused-1.gif

Sicer pa bzv., nimam cajta ...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Mejaši Imajo enaka pooblastila, vendar nimajo papirjev za vsa opravila navadnega policaja (pihanje, radar meritve).
Tako kot npr gasilci znajo uporabljati motorno žago, vendar lahko z njo na intervenciji žaga samo tisti z opravljenim tečajem (papirji).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Hja, če imajo enaka pooblastila, so tudi dolžni enakovredno izvajati zakon. Kaj si jaz tu drugače razlagam, kot ostali?
confused-1.gif

Sicer pa bzv., nimam cajta ...

Glej pooblastil pač ne moreš enačiti z delovnimi nalogami in tu se zadeva zaključi. Še manj pa pooblastilo pomeni dolžnost
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ne lej on nima cajta....sicer je imel cas napisat nek pamflet, ki nima veze s celotno temo ampak ne mu replyjat ker nima cajta.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj je dajat pijančku za pihat tak hud postopek, da mora imeti policaj neko extra šolo, še bolje pa je , da sta dva?
shocked-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaj je dajat pijančku za pihat tak hud postopek, da mora imeti policaj neko extra šolo, še bolje pa je , da sta dva?
shocked-1.gif

Eden zna velike črke, drug pa ta male.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kdo pa bere številke na alkotestu?

Aja, če bo kater zaposlen v Kopru ni priporočljiva uporaba stola na koleščkih.
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
En zna brat, drug pa pisat.
Tko, kot una fora, ko prideta dva policaja na avtobus in pol en potnik rče drugemu, če ve, zakaj hodita vedno po dva skupaj. Ker vprašani ne ve, mu odgovori, da zato, ker en zna brat, drug pa pisat. To slišita policaja in starejši zahteva od potnika osebno. Ko jo dobi, jo pogleda in mlajšemu reče: "Piši!... "
Avtobus pa v smeh.
smile-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Norčujete se..sem mislu recimo kot pri štromu, če zajebeš ni popravca, malar lahko popravi, če fali, kaj pa palicaj? na sodniji jih tko pa tko vsak faliran pravnik sesuje..
smirk-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No ne vem, koliko lahko pri štromu popravljaš, če gre kdo spat zaradi napake..ni delo pri štromu samo vlečenje kablov, kot obvlada softi v drugi temi.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Bom cisto off
kdo hudica mora ob devetih zvecer na davcni odgovarjat na vprasanje ki sem ga poslal predvcerajsnim (sobota)?
Pa vzajemna me je tudi presenetila ker mi je odgovorila o v manj kot eni uri od poslanega mejla. In to po 7 uri zvecer.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
wink-1.gif
vem da ni samo vlečenje. tud prilop je:) popravš pa lahko če flokne vn varovalko...

je pa jeba, če fid narobe zvežeš pa taščo mal "podrmaš" pod tušom a ne;)

vse se da popravt...