zaposlitev v javnem sektorju

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Spet bodo pobrali šrot iz zavoda, ki ni sposoben za karkoli drugega.

Vsekakor pa zmaga ta izjava:

Citat:
Spet omenjaš šnel kurs za V. stopnjo, potem šnel kurs za policiste in spet namesto, da bi dokazal prav narediš ravno obratno. Iz IV. stopnje za V. stopnjo je potrebno 2 leti, potem še 18 mesecev policije (zdaj 2 leti), pomeni 3 + 2 +2 = 7 let !!!

Edit: vidim, da so spet uvedli 6 mesečni šnelkurs.

Niso "spet uvedli" ampak je tako usposabljanje ze od zacetka. Za nadzornike drzavne meje. Seveda fantje (in se psoebno dekleta) radi povedo, da delajo isto kot splosni policisti itd... kar pa seveda ni res in zato tudi niso usposobljeni. Imajo pa dejansko ista pooblastila kot ostali policisti, solanje pa zakljucijo z izpitom iz policijskih pooblastil. vzeli jih bodo pa zato, ker so jih nekaj 100 prerazporedili na dosolanje in nato v notranjost drzave. posledicno jih je na zeleni meji premalo, da bi se zadostovali schengenskim standardom, zato jih bodo sedaj 150 vzeli na novo, 150 starih gre pa nazaj v solo za eno leto in anto na splosne postaje kot splosni policisti.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kok je place? Dopust? Izmene?

kaj sprašuješ traparije,plače je preveč,dopusta tud,izmen ni si skoz doma saj to je ja javni sektor,zanimivo najbolj glasni gobezdači se še niso oglasili v tej temi
tongue-1.gif
V prvem postu se nekaj osiraš nad jamBrači, sedaj si pa ti tisti, ki najbolj joka.

Če ti je tako hudo, zapusti javni sektor in se pridruži negotovosti v zasebnem sektorju.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kok je place? Dopust? Izmene?

kaj sprašuješ traparije,plače je preveč,dopusta tud,izmen ni si skoz doma saj to je ja javni sektor,zanimivo najbolj glasni gobezdači se še niso oglasili v tej temi
tongue-1.gif
V prvem postu se nekaj osiraš nad jamBrači, sedaj si pa ti tisti, ki najbolj joka.

Če ti je tako hudo, zapusti javni sektor in se pridruži negotovosti v zasebnem sektorju.

če delam v zasebenm vam spet ni prav ker smo predragi za običajne državljane in ni čakalnih vrst ker izkoriščamo javni sektor zato
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ok, kaj si hotel povedati? Da so za kvalificirano mesto policista po šnell kurzu priučili manjkajoči kader ali kaj? Je to kaj novega na področju Slo, ali pa kar na področju bivše Ju izpred ... ? (
confused-1.gif
) koliko let?

Očitno je to zopet en takšen poklic, ki je zelo lahko nadomestljiv. Nekatere bo zabolelo, nekatere pa malo manj. Tako kot v marsikakem drugem primeru v slovenskem gospodarstvu (in tudi negospodarstvu, seveda), kjer so se te recesije pričele izvajati že pred 30 leti nazaj.

Če se je pripravljen prav vsak slovenski laik spuščati v strokovnost mojega dela, ki ga profesionalno opravljam vsak dan, si smem tudi jaz podvomiti v tvoj dvom o primernosti vpoklicanega kadra.
Smo to že doživljali v 80. letih, epilog je, da "prav vse javne službe" , so si vedno znale urediti delovno okolje, ki ni "čisto preveč težko!" Po domače: Sami sebi so si napisali normo dela.

Zato bi bilo po moje najbolje, da uživaš čimdlje, ker dolgo ne bo več tako!

ps. Sem vmes zbrisal nekaj stavkov, ampak bistvo pa ostane. Država je zavožena in če ti ni za biti v njeni neposredni službi, pojdi v realni sektor, kjer te vsaj sram ne bo! Realni sektor je namreč tisti, podhranjen.
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za moje se lahko s 100% gotovostjo reče, da je državi lojalno. Za tvoje pa - glede na preteklost tvojih postov, kvečjemu "Kraja in prodaja rabljenih avtomobilov".

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Aha, torej najprej pametuješ glede policije in v isti sapi omenjaš svoje delo, nato pa kot eazy stisneš rep med noge. Ja, ene 3 avtomobile sem pa res prodal v življenju, ampak so bili kar moji.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ok, kaj si hotel povedati? Da so za kvalificirano mesto policista po šnell kurzu priučili manjkajoči kader ali kaj? Je to kaj novega na področju Slo, ali pa kar na področju bivše Ju izpred ... ? (
confused-1.gif
) koliko let?

Očitno je to zopet en takšen poklic, ki je zelo lahko nadomestljiv. Nekatere bo zabolelo, nekatere pa malo manj. Tako kot v marsikakem drugem primeru v slovenskem gospodarstvu (in tudi negospodarstvu, seveda), kjer so se te recesije pričele izvajati že pred 30 leti nazaj.

Če se je pripravljen prav vsak slovenski laik spuščati v strokovnost mojega dela, ki ga profesionalno opravljam vsak dan, si smem tudi jaz podvomiti v tvoj dvom o primernosti vpoklicanega kadra.
Smo to že doživljali v 80. letih, epilog je, da "prav vse javne službe" , so si vedno znale urediti delovno okolje, ki ni "čisto preveč težko!" Po domače: Sami sebi so si napisali normo dela.

Zato bi bilo po moje najbolje, da uživaš čimdlje, ker dolgo ne bo več tako!

ps. Sem vmes zbrisal nekaj stavkov, ampak bistvo pa ostane. Država je zavožena in če ti ni za biti v njeni neposredni službi, pojdi v realni sektor, kjer te vsaj sram ne bo! Realni sektor je namreč tisti, podhranjen.
smirk-1.gif

Mislim, ti imas hude tezave z razumevanjem prebranega. Kje v mojem pisanju si nasel kakrsnokoli osnovo, da mi sedaj pametujes o tem da naj grem v realni sektor?! A si pijan? Zadrogiran? Vsak 10 letnik je dovolj funkcionalno pismen, da razume kaj sem napisal kot odgovor patriotu.

Da pa ne bos prevec pametoval o tem da naj uzivam dokler mi je lepo - pred odhodom v uniformo sem imel delo za nedolocen cas za cca 300-400 EUR mesecno vec - v realnem sektorju. In v realnem sektorju preko zasebne dejavnosti ustvarim vec kot znasa moja letna bruto placa.

Zdej pa se enkrat pejt brat kar sem v osnovi napisal in bos dojel, da not ni bilo povoda za tvoje frustracije in pokroviteljsko nabijanje. Lahko pa prides k meni na kako realizacijo pa bos pokazal svoje sposobnosti. Pametnjakovic

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nič ne pametujem, dejstvo je, da so tele priučitve vedno bile nek izhod v sili. V 90. letih je lahko vsak, ki je imel 5 minut časa, šel za (priučenega) policaja. Tak priučeni ni niti najmanj enakovreden policaju s kompletno izobrazbo in selekcijo. Njihove kikse in frustracije smo plačevali pa mi, navadni državljani!
rolleyes-1.gif

Ne more biti vsak koštrun s polnimi jajci kar policaj! Se dogajajo kiksi in zgodbe potem, kar spomnite se 90. let!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj sedaj: so priučeni policaji enakovredni redno izobraženim, ali ne? Tako po delovnih nalogah, kot odgovornosti? Denar me ne briga.

------------------------------------------------
Pametnjakovič

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ne niso. Mislim da sem to jasno napisal in si ti edini, ki je to še enkrat posebaj vprašal (po pamfletu, ki s tem vprašanjem nima nobene veze).

I

Izbrisan uporabnik #9334

V redu. Napisal si pa:

Citat:
Seveda fantje (in se psoebno dekleta) radi povedo, da delajo isto kot splosni policisti itd... kar pa seveda ni res in zato tudi niso usposobljeni. Imajo pa dejansko ista pooblastila kot ostali policisti, solanje pa zakljucijo z izpitom iz policijskih pooblastil.

Jaz iz tega razumem, da so izenačeni, zato sem se obregnil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem slišal, da če te ustavi ta "priučen" policaj (6 mesečni šnelkurs), da mora poklicat unga bolj učenega (2 letni kurs) da ti da pihat.
cheer.gif

Kolikor pa poznam onih starih, ki so se šolali v Tacnu 4 leta imajo pa posebno mnenje o teh.

Slavček in vrabček sta oba ptici pevki, ampak...