Zaposlitev športnikov

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik titov pravi:

btw, a OKS in drugi stari prdci po raznih zvezah, ki so pognali korenine tam in so tudi plačani iz proračune te pa ne motijo?

Seveda me motijo (pa ne samo mene) vsi, ki so za svoje zasluge (ki jih ne znajo argumentirati) pridobili "doživljenjsko rento" ipd.

Pa pustimo zdaj take, govora je samo o športnikih.

Vzemimo za primer Tino Maze, ki ima očitno D.O.O..
V redu, njej je uspelo in je res povečala prepoznavnost v Sloveniji, a še vedno ne najdem razloga, zakaj bi jo morali plačevati še davkoplačevalci
confused-1.gif

Pa še glede njenega priliva, ki ni majhen in primerjava z uspehi kakega Valenčiča (če smo že v zimskih športih). Saj tudi vsi podjetniki nimajo 100.000EUR in več. Njegov problem, če svoj biznis obratuje z nižjimi prihodki, naj pa bolje trenira.
evil.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Zakaj?

Po moje pa Marko Grilc, vsaj med mladimi. ;p
'Promocija Slovenija' ni neka kategorija, ki bo jo lahko kvantificirali (težko boš izračunal, koliko turistov je prišlo v Slovenijo zato, ker so na SP videli našo nogometno reprezentanco), je pa pri Janici Kostelič drugače: zaradi nje so Hrvatje začeli kolikor toliko masovno smučati, od česar ima precej koristi Slovenija - vsekakor je njen prispevek k turizmu večji od pripsevka Tine Maze.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kanada je recimo pokasirala zlato kolajno tako v moškem kot ženskem curlingu.

Zdej se pa vprašaj kako to dejstvo vpliva na tvoje dojemanje Kanade. No?

In prenbližn tolk se je pri običajnem evropejcu, američanu, azijcu, afričanu spromovirala slovenija s svojimi osmimi kolajnami...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zgrešil si bistvo - videl bo novico (pozitivno) o Sloveniji, to je pomembno.

Image države vpliva na marsikaj - s kom bi raje posloval, z Avstrijcem ali Kirgizijcem? Na prvo žogo z Avstrijcem, ker nimaš pojma kaj je Kirgizija (predsodki do neznanega, vsak jih ima).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Posloval bom s tistim s katerim se mi bo splačalo. Kolk daleč je nek Bolgar al pa Slovenec vrgel en čuden predmet, na to ne bo čist nič vplivalo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se strinjam z napisanim. Mene osebno moti samo to, da se v SLO ne potegne jasne črte med privatnim in državnim: Stanovnik se je sam odločil, da bo vozil motor, v to ga ni nihče silil - naj se torej dokaže in sponzorski denar bo tu, nobene potrebe ni po sofinanciranju s strani države. Ista fora je pri kulturnikih, ki se vsi po vrsti (večina) šlepajo na 'ohranimo slovenski jezik'.

Po mojem mnenju bi bili slovenski športniki precej bolj uspešni, če bi se enkrat končno naredilo red (predvsem v klubih, ki še vedno poslujejo, kot da so v Jugi), resno poštimalo šport na osnovnih/srednjih šolah in fakultetah, potem pa naj športnike prevzame privatni sektor.

Nazadnje urejeno:

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Se strinjam z napisanim. Mene osebno moti samo to, da se v SLO ne potegne jasne črte med privatnim in državnim: Stanovnik se je sam odločil, da bo vozil motor, v to ga ni nihče silil - naj se torej dokaže in sponzorski denar bo tu, nobene potrebe ni po sofinanciranju s strani države. Ista fora je pri kulturnikih, ki se vsi po vrsti (večina) šlepajo na 'ohranimo slovenski jezik'.

Po mojem mnenju bi bili slovenski športniki precej bolj uspešni, če bi se enkrat končno naredilo red (predvsem v klubih, ki še vedno poslujejo, kot da so v Jugi), resno poštimalo šport na osnovnih/srednjih šolah in fakultetah, potem pa naj športnike prevzame privatni sektor.

zmaga.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ti govoriš za sebe, OK, ampak razmišljaj širše, mogoče samo obrni vlogo, ko nekdo drug izbira med tabo in kirgizijcem in avstrijcem.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
2012 je bil Kazahstan na 12 mestu s 7 zlatimi medaljami (7/1/5)

Kirgizija & Avstrija sta bili izenačeni (0/0/0)

Slovenija je bila 42 skupaj z Argentino in Srbijo (1/1/2)

Zdej pa ti razmišljaj širše, pa mi povej kaj mato zveze z izbiro in po čem poznaš Kazahstan?

Zihr po 12 mestu na olimpijadi.... NOT
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Stanovnik se je sam odločil, da bo vozil motor, v to ga ni nihče silil - naj se torej dokaže in sponzorski denar bo tu, nobene potrebe ni po sofinanciranju s strani države. Ista fora je pri kulturnikih, ki se vsi po vrsti (večina) šlepajo na 'ohranimo slovenski jezik'.
.

Sej se je vsak športnik odločil sam za svoj šport. Enega mi pokaži, ki so ga prisilili v to. In tudi sami dosegajo rezultate. Za sebe.
Smučarija je nek naš nacionalni šport, pa še dobri so, pa se gleda. Posledično je več denarja od sponzorjev. (rekel sem več, ne pa veliko)
Sem bil v neki debati enkrat, kolko imamo motošportnikov v SLO, ki so imeli in še dosegajo zavidljive uspehe v svetu. In cena teh športov je vsaj enkrat višja od (recimo) atletike, tenisa, fuzbala (100X)....itd. In kolko sem zvedel, se krpajo iz sezone v sezono...spijo po kombijih, hranijo se z konzervami, roštiljajo.... za razliko od enih, ki jim strošek sezone predstavlja hotel pet zvezdic, avto.....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kazahstan ni bil lani nič medijsko izpostavljen pri nas - Slovenija je pa letos med zimskimi OI bila v tujini.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja se strinjam in itak je večina športov pri nas v privat obliki. Subvencijo dobijo samo redki, ki jih predlaga OZS.

Kako boš pa kulturnike prepričal naj grejo privat služit? Tam je IMO precej več pijavk kot med temi športniki. Samo njihovo ministrstvo so združili s šolstvom in so že bile vstaje kulturnikov pred parlamentom.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Posloval bom s tistim s katerim se mi bo splačalo. Kolk daleč je nek Bolgar al pa Slovenec vrgel en čuden predmet, na to ne bo čist nič vplivalo.

Kar seveda niti slučajno ni res.

Nigerijska pisma vsi mečemo v koš ( pa tudi če bi bila kdaj kaka resna poslovna ponudba iz Nigerije bi jo ignorirali ), dočim bi ob poslovni ponudbi iz Švedske ali pa iz bližnje Avstrije vsi malo zastrigli z ušesi.

Gre se za soft power ( niti slučajno kakšna izmišljotina, ampak čisto resna zadeva, o kateri predavajo na Harvardu in Oxfordu ) držav,ki si dober imiđ gradijo na nemilitantnih stvareh. In k temu v ogromni meri prinašajo športniki, kulturniki, umetniki...Jasno, da je to proces in stvar ne rata čez noč, ampak tko to je.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
no, če je to resna zadeva, pa najbrž ne bo problem kakšnih številk na plano dat, a ne?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.132
5.076
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja se strinjam in itak je večina športov pri nas v privat obliki. Subvencijo dobijo samo redki, ki jih predlaga OZS.

Kako boš pa kulturnike prepričal naj grejo privat služit? Tam je IMO precej več pijavk kot med temi športniki. Samo njihovo ministrstvo so združili s šolstvom in so že bile vstaje kulturnikov pred parlamentom.

Podpis pod tole. Naj imajo zaposlitev na državne stroške samo tisti ki imajo mednarodno priznane uspehe.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se pravi naj državni denar dobijo tisti športniki, ki so zaradi mednarodnih uspehov že tako in tako polni? Valda, dajmo 800 EUR mesečne penzije Kopitarju, Udrihu itd.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
no, če je to resna zadeva, pa najbrž ne bo problem kakšnih številk na plano dat, a ne?

No, najbrž se strinjava, da je image nekoga težko oceniti z eksaktnimi številkami. In da je ziher, da image države pomaga.

V branje: Soft power

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Začni športat, vpiši se v vojsko, pa se prijavi v športno enoto ... Seveda pa povsod rabiš vidne rezultate, ne tako, kot kakšna maruša ferk, pa bi bil v športni enoti ...