Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zato je brezpredmetno debatirati o tem, da bodo neki voucherji oz. reforma šolstva rešili problem brezposelnosti mladih.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Saj to je jasno: klientelizem, korupcija itd. Zato je brezpredmetno debatirati o tem, da bodo neki voucherji oz. reforma šolstva rešili problem brezposelnosti mladih. Tisti, ki so pametni, bodo šli ven (kar neposredno pomeni, da naša država da subvencijo nemškemu gospodarstvu, saj so imigranta izobrazili slovenski davkoplačevalci), ostali pa naj se po domače jebe.jo. Mislim, da se nas večina strinja s tem, kaj je narobe (pa pustimo zdaj ob strani neumnosti alla ali naj bo najvišja davčna stopnja 35 ali 20).
S čim pa - prihrankom države?Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Članka ne govorita o klientelizmu in korupciji; poleg tega nihče ne povezuje reforme šolstva z reševanjem brezposelnosti mladih, razen tebe.
Good luck s tujimi investicijami. Če že seliš podjetje iz zahodne EU, potem ga preseli še par kilometrov južneje od naše meje, ali pa nekaj sto kilometrov bolj vzhodno.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Prebei si tukaj: http://www.finance.si/8356142/Papirnica-Rade%C4%8De-uradno-predana-novim-lastnikom
Morda so tuje investicije in prodaja državnih podjetij vendarle del rešitve?
Lepo da si potrdil mojo tezo. Vem da nisem unikum. To je dokaz da si lahko tudi folk iz revnega okolja privosci placljiv studij. A ves. Tudi z delom v macu bi si ga lahko. Ce je letnik 2500 EUR je to 250 na mesec. V macu pa lahko zasluzis 600 eur komot.Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
10k EUR bi ob trenutnih cenah izrednega studija stal cel studij. Ce placas letnik po letnik je to 2,5k EUR.
Da, ko sem zacel s faksom sem zivel v najemniskem stanovanju v ljubljani. ne sam - s cimri. In takrat nisem vec delal v mcdonaldsu. Ce bos se enkrat prebral sem v macu delal v srednji soli. Ampak point je, da se da. In da naj v macu dela folk pr 18 da bo sel na faks ki mu bo a) zagotovil siht b9 ga bo tako zelo zanimal da si ag bo pripravljen placat
Ne pa da studij kulturologije placa drzava polpa diplomant dela v macu ker sluzbe zanj ni.
Saj sem razumel, da si v meku delal v srednji šoli. Zato tudi namig, da bi moral delati veliko časa, da bi si sploh plačal vpis na faks, recimo.
Če prav razumem, si plačal izredni študij in zraven še preživljal sam sebe? Lepo in čestitke, vendar ni to kakšen unikum... jaz tudi poznam ene par ljudi, ki so to naredili.
Glede študija in števila študentov - se da stvari rešiti na bolj enostaven način. Država (univerza) ima že vzvode, da kontrolira število študentov z določanjem politike vpisnih mest na posameznih fakultetah in načelna usmeritev Slovenije naj bi bila družba znanja. Ker nimamo kakšnih surovin (razen kronično slabo izkoriščenega gozda) in težke industrije, je visoko izobražena mladina odličen temelj za (high tech, na primer) podjetja z visoko dodanostjo vrednostjo. Seveda pa tega ne bomo dosegli z armado diplomiranih družboslovcev, ki bi mešali meglo celo življenje.
Tukaj gor se je parkrat pojavil tudi odličen predlog proti zavlačevanju študija - na razpolago imaš 5 brezplačnih let (3+2) za dokončanje študija. Vsako nadaljno leto si plačaš sam, drago.
Druga zadeva pa je višja obdavčitev študentskega dela, proti kateremu se stvari itak počasi premikajo.
Ameriški sistem plačljivega študija zna biti nevarna reč. Imajo sedaj kar zelo resen problem z odplačevanjem študentskih dolgov, hkrati pa pada nominalna kvaliteta študija. Si ob tako brezizhodni situaciji reševanja stanovanjskega problema za mlade res želimo vsakemu obesiti še 10 jurjev minusa takoj ob zaključku študija?
Ja , takle je, ...če boš izdeloval farcajge bo šlo, en pomemben del avtomobilskih zavor, pa na lastno odgovornost....Citat:
Good luck s tujimi investicijami. Če že seliš podjetje iz zahodne EU, potem ga preseli še par kilometrov južneje od naše meje, ali pa nekaj sto kilometrov bolj vzhodno.
Ne vem o katerem delodajalcu govoris. Niti ne vem kako naj bi relodajalec vedel da si studiral izredno. Na veliko faksih mas izpite skupaj z rednimi lahko, prav tako predavanja. In ce bi bil studij za vse placljiv potem tega razlocevanja ne bi bilo vec in ta problem odpade.Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Vse lepo in prav, ampak za delodajalca je ponavadi izredni študij manj vreden od rednega...
Redno študira danes prav vsak gumpec, ki včasih ne bi bil niti za zidarskega kelnerjaCitat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Vse lepo in prav, ampak za delodajalca je ponavadi izredni študij manj vreden od rednega...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Lej. Normalno da vsem ne uspe. Dejstvo pa je da izhodiscni pogoji se zdalec niso taki, da vecina be bi uspela. Ergo: Teza da bi lahko studirali le bogati ne zdrzi.