Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

B81

22. jul 2007
38.244
11.354
113
Vprašanje: če imaš po preboleelm covidu še npr. 100 enot protiteles (nad 1 se šteje za pozitivno) - a ta protitelesa pustijo cepivo na miru ali ga "naženejo"?
Kaj če je teh protiteles 10 ali pa 2?

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.416
3.523
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Če bi vsak v slo prenehal sledit PCT, in bi se samozaščitili samo rizični, bi kmalu PCT šel na pogorišče. Sedaj pa komot vlada naprej uveljavlja represijo, ker je vseeno večina folk še del črede in pač sledi. Čeprav jih 95% nosi masko recimo pod nosom, pomeni je slabše, kot če maske v celoti ne bi bilo.
Za maske se s tabo popolnoma strinjam...
Če bi pa vsi nehali slediti PCT, pa bi vlada začela z diktaturo, kar ji je ža tako glavna ideja...

• Haha
Reactions: Kamele0N

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.182
515
113
kranj
Virusi gripe ne pašejo med koronaviruse, tako da si zamočil že v prvem stavku.

Preveč šuma je priročen izgovor, da ljudje ne poskrbijo zase.
no, prov, ti si doktor...potem pa laično rečem, da so simptomi podobni gripi.
če bi bil vojak in bi poslušal tri nadrejene komandante...kaj bi storil? vsakega po malo? ali bi spet bil šum krivec?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.738
-4.474
113
Kaj je zate norija? No ja, si že napisal... Za druge je pa norija nekaj drugega...
Masa ljudi? Petkovi blesavi kolesarji? Kdo bo kaj ustavil?
PCT pogoji so norija.
V praksi to pomeni, da na Brnik prileti XX okuženih maturantov, pa jih inšpektorji po pregledu, čeprav so obveščeni da so okuženi, mirno spustijo brez karantene v državo da naprej širijo virus (k babicam in dedkom). Ker pač izpolnjujejo PCT pogoj. To je norija.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ma ta PCT,ne vem sicer kako je drugje samo trenutno sem v SLO toplicah in se ne držijo ama nobenih pravil.Na njihovi internetni strani, pa opis kako se držijo vseh pravil o covidu.Pri prijavi na recepciji nič,samo aha imate rezervacijo še osebno prosim in to je to.Niti omenila ni nikakršnega PCT.
Zajtrk-večerja vsi brez mask distance nobene.Ležalniki na bazenu eden zraven drugega.Opozarjajo zaposleni pa tudi nič ne na maske,distanco itd.Mi je prav čudno

zakaj clovek pricakuje od drugih, da ga vodijo?

ce te skrbi, pokazi potrdilo o pct, imej
masko, distanco, pa zdrav ostani.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

B81

22. jul 2007
38.244
11.354
113
zakaj clovek pricakuje od drugih, da ga vodijo?

ce te skrbi, pokazi potrdilo o pct, imej
masko, distanco, pa zdrav ostani.
Če malo razmišljam, se ne pričakuje, da te kdo vodi, ampak se pričakuje, da v tem primeru receptorka vzdržuje red in s tem, ko vpraša obiskovalca po PCTju, daje vedet, (da je dihtig) da je hiša "pod kontrolo", kolikor se pač da.

Jaz že lahko imam potrdilo PCT, ampak če vsi ostali hodijo mimo, kot da nič ni, pa mi ne bo vseeno. Kaj naredim potem?

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Ce te skrbi za lastno zdravje se pac obnasaj samozascitnisko.
Maska pod nosom ne pomaga

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.738
-4.474
113
Če malo razmišljam, se ne pričakuje, da te kdo vodi, ampak se pričakuje, da v tem primeru receptorka vzdržuje red in s tem, ko vpraša obiskovalca po PCTju, daje vedet, (da je dihtig) da je hiša "pod kontrolo", kolikor se pač da.

Jaz že lahko imam potrdilo PCT, ampak če vsi ostali hodijo mimo, kot da nič ni, pa mi ne bo vseeno. Kaj naredim potem?
Hiša ti je dala vedet že ko si rezerviral, da je potreben PCT pogoj, pa na vhodnih vratih ti piše, pa že brez tega bi moral vedet, tako da ni potrebe, da ti še receptorka teži z vprašanji.

• Všeč mi je
Reactions: D_K

luka51

Guru
16. avg 2007
14.705
6.017
113
Če imaš kronično bolezen nekak nisi zdrav.
Ampak ne cepiš se za to bolezen. Cepiš se proti bolezni, ki je še nimaš.

B81

22. jul 2007
38.244
11.354
113
Ce te skrbi za lastno zdravje se pac obnasaj samozascitnisko.
Maska pod nosom ne pomaga
Jaz ze razumem, ampak tile "there"sNoCovid" ljudje so potem nevarni tistim samozascitniskim.

Kdo je zdaj vec vreden, cigava naj obvelja? Kdo o tem odloca? Nijz? Minister? Policist? Pesica?

Naj bo clovek doma, da se slucajno ne okuzi ali naj si da oni drugi masko na maul?
Razumes kaj hocem povedat, cigava bo obveljala?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Naceloma se v demokraciji ravnamo po vecini. Prvo leto kovida je bila panika, OK to razumem, ampak zdaj je na voljo cepiva in mora bit izkljucno odgovornost na posamezniki za sebe in ne ostale.

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec in jendomen