Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej pravim. na splošno se ve, kdo je bolj dovzeten. ne morejo pa točno za vsakega posebej vedeti kako bo prebolel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
saj veš, da ne moreš zagotovo vedet, kaj ti covid naredi, tudi če si popolnoma zdrav.

Res je, ampak zagotovo tudi ne morem vedet, da me avto ne bo zbil danes, pa zaradi tega ne ostajam doma.

Nekje je treba potegnit mejo, jaz recimo pod 10% možnosti ne šljivim, kaj šele promile ki bi veljale, da me rukne korona.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Res je, ampak zagotovo tudi ne morem vedet, da me avto ne bo zbil danes, pa zaradi tega ne ostajam doma.

Nekje je treba potegnit mejo, jaz recimo pod 10% možnosti ne šljivim, kaj šele promile ki bi veljale, da me rukne korona.
lahko tudi kontra obrneš ploščo...
manj kot 1% možnosti je, da ti cepivo na bilokakšen način škoduje. in zato pride do cepilcev in necepilcev, ker eni gledajo na stvar tako, drugi pa drugače.
ko imaš kozarec na pol poln in hkrati na pol prazen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.260
4.231
113
Utisevalec in darjan, lepo je s tujim tičem po koprivah. Vidva sta za cepljenje, ampak drugih. Tudi jonny77 je za cepljenje, dokler se njemu ni treba. :zmaga: :zmaga: :zmaga:

Ne vem če je tako težko razumet, ampak ja, sam vem da načeloma cepljenje deluje in je varno. Kdor želi naj se zaradi mene cepi, pa če je star 90 ali pa 10 let. Zavedat pa se moraš da cepiš se najbrž ne samo 1x ali 2x ali 3x, ampak n-krat, do trenutka ko bo vsem dovolj oz. bomo virus sprejeli (ali obvladali) kako drugače. Ko se boš šel 10 cepit prej kot v 5 letih boš mogoče tudi ti drugače razmišljal, če ne ti pa vsaj določen del populacije. Na koncu bomo prišli do "cepljenja za gripo" in nobenemu ne bo nič manjkalo.

Skratka poleg vprašanja cepljenja je pri temu zraven tudi "epidemilološko prepričanje" po katerem sam močno dvomim da bo cepljenje kadarkoli ustavilo epidemijo virusa kot je covid in se mi zdi zato brezveze it cepit. Zato ker vem da že pozimi letos cepivo ne bo imelo veliko učinkovitosti in bom potem spet moral se it cepit in najbrž drugo leto vsaj še 1x ...

Vsekakor pa se SAM ne čutim odgovornega za bilokakšno stanje epidemije s tem ko sem necepljen. V teh temah se oglašam s kontrargumenti edino še zato da pokažem da je tako mišljenje napačno. Če je to boj proti sistemu (ki ima enako razmišljanje in "strategijo") pa naj bo tako. Ampak polarizacije ki se sedaj dogaja na tem nivoju je zelo zelo nevarna, še huje je pa to da jo spodbujajo oblastniki (vlada in stroka) pri nas direktno.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
lahko tudi kontra obrneš ploščo...
manj kot 1% možnosti je, da ti cepivo na bilokakšen način škoduje. in zato pride do cepilcev in necepilcev, ker eni gledajo na stvar tako, drugi pa drugače.
ko imaš kozarec na pol poln in hkrati na pol prazen.
Za mene je verjetno manj kot 0.01% da mi škodi cepivo.

Ampak še vedno ne vem zakaj bi se potem cepil?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
Ja, jaz resno predlagam, da vsi anti cepilci ne koristijo več javnega zdravstva. Če ne zaupaš medicini, potem ostani doma, ko boš bolan. Tako se bodo sprostile vrste za vse, ki medicini in znanosti zaupamo (kljub temu, da včasih naredijo tudi napako), pa še narava bo naredila svoje.
Do zdaj sem bil cepljen z vsem možnim, in ker enkrat nočem nekaj sprejet na silo sem anticepilec in naj neham uporabljat zdravstvo? Ti bi resno rabil napotnico za Polje.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Čakaj, po tvoji logiki bi se jaz moral cepit, da ne bi nekoga drugega okužil? Ta nekdo drug, pa niti nima veze, zakaj se ne cepi, važno je, da se jaz, da zato nekdo drug ne zboli?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.842
4.479
113
Ne da storiš kaj plemenitega za skupnost in ne gledaš samo na svojo rit.

No saj če boš pristal na intenzivni bomo takoj vedeli ker ne bo 300 postov od tebe na dan na Alterju

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Dualis

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.271
3.731
113
Čakaj, po tvoji logiki bi se jaz moral cepit, da ne bi nekoga drugega okužil? Ta nekdo drug, pa niti nima veze, zakaj se ne cepi, važno je, da se jaz, da zato nekdo drug ne zboli?
Mogoče zato, ker obstajajo tudi posamezniki, ki se ne smejo cepiti... ...npr. prejemniki presajenih organov itd...
Ampak ko ji =be, nej crknejo od korone, jes se cepu ne bom.
:zavijazocmi:

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.260
4.231
113
Mogoče zato, ker obstajajo tudi posamezniki, ki se ne smejo cepiti... ...npr. prejemniki presajenih organov itd...
Ampak ko ji =be, nej crknejo od korone, jes se cepu ne bom.
:zavijazocmi:
Osnovni ukrep za vsak prenos virusa je "držanje distance" in tu je mišljena v prvi vrsti tudi socialna distanca. Sej imaš ljudi ki imajo kronične bolezni imunskega sistema in lahko zbolijo od vsega kar pade mimo, ne boš verjel so tega na vajeni in živijo tako da se pazijo.

Seveda ne boš šel obiskat kolega po kemoterapiji ker ima sfukan imunski sistem, in ga nebi šel tudi če bi se cepil proti koronci. Ker obstaja še 100 virusov in bakterij ki ga lahko poberejo na enak način.

Družba kot celota razmišljamo samo še o koronci, pozabljamo pa da take "ranljive" pobere povsem enako kot koronca še 1000 drugih nenevarnih virusov.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.644
7.105
113
Zakaj bi bil človek, ki se ne cepi moja odgovornost? Itak pa plačujem v zdravstveno blagajno, da so lahko tam.

Pomeni ti se sekiraš za vse lačne, ali jim mesečno nakazuješ sredstva, da preživijo?