Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

koli99

Pripravnik
10. dec 2012
37
12
8
Pojma nimam. Niti ne bom šel brati članka katerega avtorji so strokovno neusposobljeni za temo o kateri pišejo.

Čevlje sodi naj kopitar.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Pojma nimam. Niti ne bom šel brati članka katerega avtorji so strokovno neusposobljeni za temo o kateri pišejo.

Čevlje sodi naj kopitar.
Zate ne vem, ampak mene pri taki zadevi kot je kovid in cepiva zanimajo vse informacije.
Se imam za dovolj inteligentnega, da potem iz večih informacij poskušam po najboljši moči potegnit ven tisto kar je relevantno (in ne boš verjel, če narediš to vidiš da se nasprotni strani v nekaterih zadevah celo strinjata ;) ).

Ampak OK. Če ti rajši pohlevno verjameš v to kar ti servira ta vlada, ki je že ničkolikokrat dokazala da je integriteta, poštenje in dobrobit za ljudi tam nekje spodaj na listi (med tem kakšen sekret papir bodo naročili v parlament in tem koliko sendvičev morajo pripraviti za Kreka), potem fair play.
Good for you. Samo jaz, ko se gre za zdravje, ne igram iger na tak način.

Še to. Če boš pogledal je večino podpisanih res "zobarjev", ampak vmes najdeš tudi družinskega zdravnika in nekaj dr. med.
Tile tudi niso usposobljeni potem?

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

koli99

Pripravnik
10. dec 2012
37
12
8
Zgrešeno je v prvi vrsti to, da ti sklepaš, da je zame relevantna informacija kar servira vlada. Žalostno je to, da se ljudje v Sloveniji odločajo glede cepljenja na podlagi informacij vlade, in ne strokovno usposobljenega kadra (za kar je seveda delno kriva vlada).

Ti zaradi mene lahko prebereš 10.000 člankov, FB, Twitter, etc... informacij, ampak žal ne boš nikoli vedel več kot združenje strokovnjakov iz teh področij.

In ne, družinski in splošni zdravniki niso usposobljeni za komentiranje v tej temi.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Zgrešeno je v prvi vrsti to, da ti sklepaš, da je zame relevantna informacija kar servira vlada. Žalostno je to, da se ljudje v Sloveniji odločajo glede cepljenja na podlagi informacij vlade, in ne strokovno usposobljenega kadra (za kar je seveda delno kriva vlada).

Ti zaradi mene lahko prebereš 10.000 člankov, FB, Twitter, etc... informacij, ampak žal ne boš nikoli vedel več kot združenje strokovnjakov iz teh področij.

In ne, družinski in splošni zdravniki niso usposobljeni za komentiranje v tej temi.
Nimam FB računa, tako da si me z nekom zamešal.

Torej katerim strokovnjakom potem še lahko verjamemo? Dohtarjem praviš da ne.
Glede na to da se mnenja virologov/epidemiologov prav tako razhajajo (sploh glede cepljenja mlajših)... komu naj verjamem?

Še enkrat. Ravno tukaj je poanta zbiranja informacij. Da si sam ustvarim sliko pozitivnih in negativnih zadev pri reševanju te pizdarije. Ker pri kovidu je 100% zanesljivo zgolj eno : 100% odgovora nima nihče.

Še enkrat - če je tebi OK pač slediti temu kar ti pravijo ta zgornji (tistih par katere si si pač izbral da so verodostojni), potem fair play.
Ampak kot rečeno, ne "špilamo" vsi na tak način.

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Zate ne vem, ampak mene pri taki zadevi kot je kovid in cepiva zanimajo vse informacije.
Se imam za dovolj inteligentnega, da potem iz večih informacij poskušam po najboljši moči potegnit ven tisto kar je relevantno (in ne boš verjel, če narediš to vidiš da se nasprotni strani v nekaterih zadevah celo strinjata ;) ).

Ampak OK. Če ti rajši pohlevno verjameš v to kar ti servira ta vlada, ki je že ničkolikokrat dokazala da je integriteta, poštenje in dobrobit za ljudi tam nekje spodaj na listi (med tem kakšen sekret papir bodo naročili v parlament in tem koliko sendvičev morajo pripraviti za Kreka), potem fair play.
Good for you. Samo jaz, ko se gre za zdravje, ne igram iger na tak način.

Še to. Če boš pogledal je večino podpisanih res "zobarjev", ampak vmes najdeš tudi družinskega zdravnika in nekaj dr. med.
Tile tudi niso usposobljeni potem?
To je že stara zadeva, siol je že večkrat pisal o Iniciativi slovenskih zdravnikov:

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Povsem na hitro: https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00462-X/fulltext

Gre pa za študijo cepiva Sinopharm (BBIBP-CorV).
Mater si dolg članek našel. :)

Bom prebral vseeno, kot sem rekel. Ampak takoj v prvem delu mi je že vseeno čudno da omenjajo zgolj takojšnje učinke (boleča roka ipd...)
Je mijokardija kje omenjena? Ker če je niso omenili, potem to zame ni dovolj resna zadeva (oz. je zadeva ki ima bias na eno stran).
Da cepiva povzročajo mijokardijo pri mladih je več ali manj znano (poznam tudi osebno eno 28 letno športnico ki je fasala točno to!).
Zdaj je vprašanje samo v kakem deležu cepljenih.

Kot rečeno preberem do konca ko bom imel čas (verjetno zvečer)

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
To je že stara zadeva, siol je že večkrat pisal o Iniciativi slovenskih zdravnikov:

Vse v redu in prav, ampak to odprto pismo je datirano s 6.11 ;)

• Všeč mi je
Reactions: javr

koli99

Pripravnik
10. dec 2012
37
12
8
Mater si dolg članek našel. :)

Bom prebral vseeno, kot sem rekel. Ampak takoj v prvem delu mi je že vseeno čudno da omenjajo zgolj takojšnje učinke (boleča roka ipd...)
Je mijokardija kje omenjena? Ker če je niso omenili, potem to zame ni dovolj resna zadeva (oz. je zadeva ki ima bias na eno stran).
Da cepiva povzročajo mijokardijo pri mladih je več ali manj znano (poznam tudi osebno eno 28 letno športnico ki je fasala točno to!).
Zdaj je vprašanje samo v kakem deležu cepljenih.

Kot rečeno preberem do konca ko bom imel čas (verjetno zvečer)
Gre za študijo cepiva BBIBP-CorV (Sinopharm). Ni nujno, da vsa cepiva povzročajo iste stranske učinke (kot sklepaš ti da vsa povzročajo vnetje srčne mišice).

Glej naslov sem ti dal, išči članke za katere misliš da ti bojo koristili in have fun.

Moja opazka je bila le, da niso vsi primerni za komentiranje o tej temi. Prav je da kritično razmišljaš, a daj predvsem o tem kdo ti servira informacije in kakšen je izvor le-teh. Če pa boš sam začel dvomiti o relevantnosti informacij strokovnih člankov objavljenih v primerni literaturi pa je game-over. Potem je bolje da se ukinejo vse strokovne raziskave, eksperimenti, razprave na vseh področjih in začne vsak sam iskati izsledke.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Matey

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Gre za študijo cepiva BBIBP-CorV (Sinopharm). Ni nujno, da vsa cepiva povzročajo iste stranske učinke (kot sklepaš ti da vsa povzročajo vnetje srčne mišice).

Glej naslov sem ti dal, išči članke za katere misliš da ti bojo koristili in have fun.

Moja opazka je bila le, da niso vsi primerni za komentiranje o tej temi. Prav je da kritično razmišljaš, a daj predvsem o tem kdo ti servira informacije in kakšen je izvor le-teh. Če pa boš sam začel dvomiti o relevantnosti informacij strokovnih člankov objavljenih v primerni literaturi pa je game-over. Potem je bolje da se ukinejo vse strokovne raziskave, eksperimenti, razprave na vseh področjih in začne vsak sam iskati izsledke.
V redu. Fair play.
In kot sem obljubil, bom prebral celoten članek. Hvala za link.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Nekam dosti je zobozdravnikov. Verjetno je v ustni higieni veliko odgovorov na delovanje cepiv.

Iniciativa slovenskih zdravnikov (abecedni seznam):

• Adriana Dellapicca Vučer, dr. vet. med.
  • dr. Uroš Dobnikar, dr. med., spec. travmatologije
  • doc. dr. Kristina Drusany Starič, dr. med., spec. gin. in por.
  • Biljana Dušić, dr. med.
  • Matjaž Figelj, dr. med., spec. int. med., PgDip and MSc PallMed
  • Jana Harej Figelj, dr. med., spec. spl. med.
  • Nada Hiti, dr. med., spec. druž. med.
  • Biserka Ilin, dr. med., spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevt
  • Tina Jerše Lužnik, dr. dent. med.
  • Gregor Knafelc, dr. dent. med.
  • Petra Kosanović, dr. dent. med.
  • Živan Krevel, dr. med., univ. dipl. biol.
  • Sofija Maksimović, dr. dent. med.
  • Alenka Mandić, dr. dent. med.
  • izr. prof. dr. Koviljka Matušan Ilijaš, dr. med., spec. patolog
  • Una Merlak Ronko, dr. dent. med.
  • Petra Mihalek Novak, dr. med., spec. oftalmologije, FEBO
  • mag. Miran Možina, dr. med., spec. psihiater in psihoterapevt
  • Marko Novak, dr. med., spec. kirurg
  • mag. Petar Papuga, dr. med.
  • Nedeljka Petrović Koren, dr. med., spec. druž., spl. in urgentne medicine
  • mag. Robert Pevec, mag. farm.
  • Urška Pevec, dr. dent. med.
  • Tatjana Pfeifer, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine
  • mr. (HR) Sebastijan Piberl, dr. med., spec. splošne in urgentne medicine
  • mag. Vladimir Pirnat, dr. med., spec. int. med.
  • Petra Planinc, dr. med., spec. radiologije
  • Petra Prodan Šumnik, dr. dent. med.
  • mag. Stanko Pušenjak, dr. med., ginekolog in porodničar
  • doc. dr. Martina Reberšek, dr. med., spec. internistične onkologije
  • Helena Sapač, dr. dent. med.
  • Boris Sapač, dr. dent. med.
  • Sabina Senčar, dr. med., spec. gin. in por., zdravnik splošne medicine
  • Špela Sovič, dr. dent. med.
  • izr. prof. dr. Jože Starič, dr. vet. med.
  • Urška Šalej, dr. dent. med.
  • Damir Škripec Larisseger, dr. dent. med.
  • Tatjana Trajkovska, dr. med., spec. druž. med.
  • Nada Tržan-Herman, mag. farm.
  • Gregor Vesel, dr. dent. med.
  • Zorka Iva Vučer, dr. dent. med., spec. zobne in čeljustne ortopedije
  • Katja Žerjav, dr. med., spec. druž. med.
Večina zobarji in veterinar. Leta se verjetno za uporabo ivermectina zauzema, saj mu je dobro poznan.

• Haha
Reactions: Ted

koli99

Pripravnik
10. dec 2012
37
12
8
Ja kul, potem pelji avto k cevljarju, otroke k gradbenikom v varstvo, zobe si popravi pri veterinarju, etc… mislim kaksni nesmisli.
A vam logika ne seze tako dalec da si mnenje ustvarite na podlagi informacij podanih s strani usposobljenjega kadra, strokovnih raziskav? To ne mislim na nas NIJZ (vsaj ta ki se pojavlja v medijih in je politicno nastavljen), ampak na relevantne informacije na svetovnem nivoju. Ce se ze imate za tako inteligentne kot opletate z jeziki tu na forumu, si boste znali prave informacije poiskati sami. Ce pa mecete gor informacije z raznih fb, youtube, etc niste nic boljsi kot Krek.

• Haha
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Čevlje naj sodi uporabnik čevlja. Kopitar bo vedno rekel, da je ohinsploh, posebej "vladin" kopitar.
Se pravi "jebesh mnenje strokovnjaka in upoštevaj mnenje uporabnika, ki dejansko nima pojma o pojmu o osnovah ter ima zgolj in samo uporabniško izkušnjo"? :sprasujemse:

Na tak način dobiš dezinformirane ljudi, ki nasedejo idiotom z bluzenjem o neobstoju virusa ter antenah pa čipih, ki se same sestavljajo v telesih cepljenih ljudi.