Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
sta pač nalimala tistega umrlega 19-letnika.
Strašita za brez veze.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
sta pač nalimala tistega umrlega 19-letnika.
Strašita za brez veze.
Je hudo ko zmanjka pametnih argumentov kajne?

Rajši nehaj strašit. Normalni ljudje vemo da kovid obstaja in da pač ni ravno nedolžen. Ampak zadeva ni ebola, in mladi prihajajo v bolnico in umirajo tudi od drugih stvari (stavim takoj zdaj desno jajce da jih je rak pobral veliko, VELIKO več kot kovid).

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Robert

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Piši na vlado.si da naj nehajo objavljat starost najmlajših hospitaliziranih ker te s tem strašijo in si pod hudim pritiskom zaradi straha informacije.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Piši na vlado.si da naj nehajo objavljat starost najmlajših hospitaliziranih ker te s tem strašijo in si pod hudim pritiskom zaradi straha informacije.
Ti se zgolj delaš blesavega, ali res ne poštekaš razlike med uradno informacijo na eni strani in zlorabo informacij/propagando na drugi strani?

Pa ne skrbi. Mene te stvari ne skrbijo. Zame je kovid pač bolezen. Vemo kako reagirat in se obnašat (in vemo tudi kateri odloki so najmanj butasti če ne celo protizakoniti). Kovid sem med drugim tudi že prebolel. Tako da ne skrbi ti zame - ni SirFartsalot pezde in ga take stvari res ne psihirajo. ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
da uravnotezimo naj bo se graf umrlih po starostnih skupinah:
Poglej priponko 50007
Število smrti po starostnih skupinah ni pomemben podatek, saj je jasno, da mlajši lažje preživijo intenzivno nego. Bistveno je, da je v bolnicah 80% necepljenih, ki zaradi svojega egoizma in neutemeljenih strahov kradejo postelje in čas medicinskega osebja, ki bi ga ti lahko posvetili bolnikom obolelih za drugimi boleznimi ali poškodbami.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Število smrti po starostnih skupinah ni pomemben podatek, saj je jasno, da mlajši lažje preživijo intenzivno nego. Bistveno je, da je v bolnicah 80% necepljenih, ki zaradi svojega egoizma in neutemeljenih strahov kradejo postelje in čas medicinskega osebja, ki bi ga ti lahko posvetili bolnikom obolelih za drugimi boleznimi ali poškodbami.
Manjši popravek - v bolnicah so večinoma necepljeni, s povprečno starostjo 55 let (vsaj nazadnje ko sem gledal)
Tako da, starostne skupine so še kako pomemben podatek. Samo ne vem zakaj se ga po večini ignorira. Večina ljudi se pretvarja kot da so največji problem zdravi ljudje srednjih let (ali bog si ga usmili, mulci).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Manjši popravek - v bolnicah so večinoma necepljeni, s povprečno starostjo 55 let (vsaj nazadnje ko sem gledal)
Tako da, starostne skupine so še kako pomemben podatek. Samo ne vem zakaj se ga po večini ignorira. Večina ljudi se pretvarja kot da so največji problem zdravi ljudje srednjih let (ali bog si ga usmili, mulci).
Upam, da veš, kaj pomeni povprečje.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Upam, da veš, kaj pomeni povprečje.
Seveda vem.
Vem, da povprečje 55 let zagotovo pove da se pri 30 in manj letnikih nimamo kaj zajebavat.
Ali trdiš da najdeš takih v bolnici na tone (še posebej na intenzivni)?

Poglej kovid sledilnik graf in starostne skupine. Ti bo mogoče odprlo oči, kje je dejansko problem.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Povprečje je 50, če je v bolnici enako število 70 in 30 letnikov
Povprečje NI 50.

Razen če se kdo norca dela iz naroda. Ker je jasno iz kovid sledilnika, kje je problem. Zgoraj so ti še grafe nalimali.
Ker če mi kdo zdaj reče, da je povprečje v bolnici (sploh intenzivni) 50 let, tukaj jaz potegnem črto in rečem da laže.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Seveda vem.
Vem, da povprečje 55 let zagotovo pove da se pri 30 in manj letnikih nimamo kaj zajebavat.
Ali trdiš da najdeš takih v bolnici na tone (še posebej na intenzivni)?

Poglej kovid sledilnik graf in starostne skupine. Ti bo mogoče odprlo oči, kje je dejansko problem.
Aha, zdej si že pod 30 let, še malo prej si bil pri 60+. Kako je zdej s tem?