Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
12-letni fant umrl kmalu po drugi dozi Pfeizerja. Mobilne cepilne enote, ki so cepile mlade po šolah, so zato prenehale s cepljenjem. 5 primerov smrti (od 2 - 24 dni po cepljenju), so zabeležili v septembru.

Dejsto da je imel hudo srčno okvaro si pozabil omenit, ampak ja žalostno.

• Haha
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Pozabil ja...

quotation-marks-air-quotes.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Se mi zdi da ima dosti ljudi tukaj vloženih denar v ta farmacevtska podjetja, tako da nočejo slišati nobene slabe stvari o cepivih.
Tebi se zdi marsikaj :fredi:

BTW - Kako je pol s tistimi covid dodatki za katere si prepričan, da se še vedno izplačujejo kljub neobstoju statusa epidemije in dokazovanjem (ne)obstoja preko plačilnih list? Si sprejel izziv uporabnika luka51 ali si tudi ti "pozabil" kot Ytbnd?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Spet bluziš, v Nemčiji cepljenje otrok ni obvezno, torej je bila to odločitev njegovih staršev glede na bolezen.
Torej z zdravnikom se niso posvetovali?
12 letnik je umrl po cepljenju in je treba posebej poudariti njegovo zdravstveno ozadje.
Medtem pa 80 letnik umre edino za posledicami covida, kolk kroničnih bolezni je imel nobenega ne zanima.
In ja, prav zaradi takšnih starostnikov cepimo otroke :obesise:

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Torej z zdravnikom se niso posvetovali?
12 letnik je umrl po cepljenju in je treba posebej poudariti njegovo zdravstveno ozadje.
Medtem pa 80 letnik umre edino za posledicami covida, kolk kroničnih bolezni je imel nobenega ne zanima.
In ja, prav zaradi takšnih starostnikov cepimo otroke :obesise:

Ne vem vprašaj starše ali so se ali ne.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
pri podatku "dnevno število smrti" manjka:
- cepljen/necepljen;
- starostna skupina (desetletje) ;
- spol.

Pri podatku "skupno število hospitaliziranih" manjka:
- cepljen/necepljen;
- spol.

Pri podatku "skupno število oseb na intenzivni negi" manjka:
- cepljen/necepljen;
- spol.

Kaj predstavlja graf ? Na navpični osi število cepljenih ? Kaj pa na vodoravni ?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Ne vem vprašaj starše ali so se ali ne.
Dvomim, da razumeš. Tu pravite zaupajte stroki. Dvomim, da se starši niso posvetovali s stroko, še posebej, če je fant imel kakšno posebno stanje.
Fanta so cepili, žal je potem umrl, ampak gladko napišeš, da cepljenje ni obvezno on je bila to odločitev staršev.
No, sj agenda vas procepilcev s plašnicami je takšna. Cepit vse, ce je pa kaj narobe si se pa tak sam odločil.

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.928
113
  • Všeč mi je
Reactions: javr in Kamele0N

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Dvomim, da razumeš. Tu pravite zaupajte stroki. Dvomim, da se starši niso posvetovali s stroko, še posebej, če je fant imel kakšno posebno stanje.
Fanta so cepili, žal je potem umrl, ampak gladko napišeš, da cepljenje ni obvezno on je bila to odločitev staršev.
No, sj agenda vas procepilcev s plašnicami je takšna. Cepit vse, ce je pa kaj narobe si se pa tak sam odločil.
Si prebral clanek v nemscini ali nisi? Prav zaradi tega primera morajo zdaj otroci s kronicnimi boleznimi/prirojenimi napakami do osebnega zdravnika pred cepljenjem. Kolikor je meni jasno, so tega fanta cepili v mobilni enoti. Pa pocakajmo na uradno porocilo, za kaj tocno je slo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.935
2.636
113

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Si prebral clanek v nemscini ali nisi? Prav zaradi tega primera morajo zdaj otroci s kronicnimi boleznimi/prirojenimi napakami do osebnega zdravnika pred cepljenjem. Kolikor je meni jasno, so tega fanta cepili v mobilni enoti. Pa pocakajmo na uradno porocilo, za kaj tocno je slo.
Ja saj, stroka forsira, če se prav spomnim cepljenje še posebej priporočajo otrokom, ki imajo pridružena stanja, ko pa gre narobe se pa vn vlečejo, da bi jih bilo treba predhodno konzultirati....
Podobno je bilo tudi pri nas v SLO.