Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
koliko pa je tolerance ? V ponedeljek 150 - vsi PC ! V torek 149 - velja PCT. V sredo 150 - vsi PC ! V četrtek 149 - velja PCT ? Verjamem, da ti biseri na to niso računali.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
goreči zagovorniki cepljenja imate seveda (po mojem mnenju) prav, ko zagovarjate/trdite, da so cepiva povsod ista (če odmislimo vse nebuloze pojočega majorja ipd wannabeontvat8oclock...) in da smo samo balkanci sami krivi, da niso številke precepljenosti večje. ampak, tukaj pa pride tisto vzgajanje ljudi od mladih o zaupanju v državo in njene inštitucije. višje, ko greš na sever, višje je zaupanje. in vice versa. seveda, morda obstaja tudi tam ena meja, kjer bi folk šel na ulice za določene ukrepe, ampak...tako pač je. za vzgojo "pohlevnih ovčk" je treba kar nekaj generacij. na horuk ne gre. razen z prisilo.
druga stvar pa je...antiwaxerji dobijo seveda veter v krila, ko strokovnjaki vsakih nekaj dni spremenijo mišljenje o cepivu in učinkih ipd. z "mantro" češ, da je cepivo novo in tudi virus je nov in ne poznamo vsega...
ampak...kaj ne bi šli še malo v laboratorij in še enkrat malo pregledali zadevo? tele dni so dali ven eno zdravilo, ki so ga testirali skoraj 50 let. in za bolezen, ki je veliko bolj pasja kot tale "prehlad". ja, covid je smrten, a če pogledaš skupne številke, je daleč za hudimi bolezni. ne opravičujem vzrokov in se ne smejim žrtvam, a statistično gledam. in za covid so dali ven predpredalfa verzijo ven. ja, normalno, da se sedaj vsi čohajo po glavi, ko je toliko neznank in ne vejo, kaj bi storili. ampak, to je že domena strokovnjakov...sicer pa, če vlečemo analogijo z vsemi novotarijami...je povsod isto. naredi polizdelek (da pomiriš rajo in delničarje), potem pa ga sproti popravljaj. kolateralne žrtve so pač nujne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
goreči zagovorniki cepljenja imate seveda (po mojem mnenju) prav, ko zagovarjate/trdite, da so cepiva povsod ista (če odmislimo vse nebuloze pojočega majorja ipd wannabeontvat8oclock...) in da smo samo balkanci sami krivi, da niso številke precepljenosti večje. ampak, tukaj pa pride tisto vzgajanje ljudi od mladih o zaupanju v državo in njene inštitucije. višje, ko greš na sever, višje je zaupanje. in vice versa. seveda, morda obstaja tudi tam ena meja, kjer bi folk šel na ulice za določene ukrepe, ampak...tako pač je. za vzgojo "pohlevnih ovčk" je treba kar nekaj generacij. na horuk ne gre. razen z prisilo.
druga stvar pa je...antiwaxerji dobijo seveda veter v krila, ko strokovnjaki vsakih nekaj dni spremenijo mišljenje o cepivu in učinkih ipd. z "mantro" češ, da je cepivo novo in tudi virus je nov in ne poznamo vsega...
ampak...kaj ne bi šli še malo v laboratorij in še enkrat malo pregledali zadevo? tele dni so dali ven eno zdravilo, ki so ga testirali skoraj 50 let. in za bolezen, ki je veliko bolj pasja kot tale "prehlad". ja, covid je smrten, a če pogledaš skupne številke, je daleč za hudimi bolezni. ne opravičujem vzrokov in se ne smejim žrtvam, a statistično gledam. in za covid so dali ven predpredalfa verzijo ven. ja, normalno, da se sedaj vsi čohajo po glavi, ko je toliko neznank in ne vejo, kaj bi storili. ampak, to je že domena strokovnjakov...sicer pa, če vlečemo analogijo z vsemi novotarijami...je povsod isto. naredi polizdelek (da pomiriš rajo in delničarje), potem pa ga sproti popravljaj. kolateralne žrtve so pač nujne.

Če smo se kaj naučili iz tega je, da ne rabimo več dolgotrajnih študij za nova zdravila, ker bodo pro-cepilici vsako stvar vbrizgali vase, če jim daš nek papir potem kot nagrado. Zakaj bi dajali milijarde za dolgotrajne klinične teste in ubijalih miši, morske prašiščke in druge živali, če so ljudje pripravljeni sami testirati?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in javr

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Če smo se kaj naučili iz tega je, da ne rabimo več dolgotrajnih študij za nova zdravila, ker bodo pro-cepilici vsako stvar vbrizgali vase, če jim daš nek papir potem kot nagrado. Zakaj bi dajali milijarde za dolgotrajne klinične teste in ubijalih miši, morske prašiščke in druge živali, če so ljudje pripravljeni sami testirati?
sarkazen off:
mnja, imam raje dolgoletne raziskave IN tvegam obolele/mrtve kot pa brez raziskav in dobim cepljene mrtve z različnimi posledicami tega cepiva...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
PS: Po smrti tiste 20 letnice in prenehanju Janssen cepiva je cepljenje s 1. dozo čisto usahnilo, sploh med mladimi do 25 (rumena barva). Še en velik uspeh vlade.

1633982668188.png

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
V bistvu sem več pričakoval od te objave, en najstnik ki je imel resne probleme pa tista ženska s strdkom potem pa par ljudi ki niso vedeli kaj bi pa kaj ne. No če je bilo res samo tistih 114 prijav potem jih je težko več nabrat sam se čudim ker jih že Mirsi 2x toliko pozna pa andy verjetno tudi.

Bom počakal da Ličina svoj celovečerec posname.

• Haha
Reactions: brane_new

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Me zanima kaj bodo ugotovili za vcerajsnjo smrt pri 47 letni sodelavki od zene.
Ne vem pa koliko casa je minilo od cepljenja. Je pa imela po cepljenju težave in je moz rekel naj ne gre po drugo dozo. Tako da sedaj niti ne vem ali je bila cepljena tudi z drugo dozo ali je prej umrla.
Ce ne bodo prepricljivega razloga nasli za smrt(ki ne bo povezan s cepljenjem) , bo moralo zaradi covida se.veliko ljudi umreti da bodo nahecal ljudi ki so jo poznali v cepljenje.
Sedaj si moz lahko z nagrado 70 evrov ki jo je zena dobila v sluzbi kot nagrado za cepljene kupi ikebano.
Da bi kdo od sodelavcev/k umrl zaradi covida mi ni znano.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Namesto, da bi se cepljenje osredotočlo na rizične, se cepi vse povprek, tudi take, ki bi zaradi kovida le malce kihali.

Takle mamo ja, prestrašen in prisiljen folk.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ko boš znanstveno potrdil metodo, kdo je nerizičen in bo "le malo kihnil" boš obogatel čez noč s testi!

• Všeč mi je
Reactions: Matey

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Katja je bila rizična za cepljenje in zelo verjetno za preboletje - kako se boš odločil, oz. kako boš dokazal katera rizičnost je večja oz, "zagotovo"?

• Všeč mi je
Reactions: Matey