Zakaj se mularija pobija?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
na izpitni vožnji si strogo opozorjen če voziš 60 na 90.... zanimivo a ne?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Sam ti pa ne dojameš ane, mi "norci" kateri hočemo voziti kakor sem zgoraj* napisal blizu največje dovoljene omejitve moramo pazit na vas kateri se pred nami cijazite z (kakor je gretzky napisal BISTVENO MANJŠO hitrostjo). Pjanci in neuravnovešenci eni.
Na izpitni vožnji sem vedno vozil kolikor je NAJVEČ dovoljeno, ker drugače bi me gospod v komisiji vrgel in bi rekel, da oviram promet
priden.gif

edit. kakor sem napisal na drugi strani*

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Sem mnenja, da oseba katera ni sposobna vozit kolikor je NAJVEČ dovoljeno nima kaj počet na cesti.
Zakaj ne? Kaj pa, če vozi nekdo počasneje ker morda nosi očala in ga svetloba moti? Kaj če nekdo vozi počasneje zato, ker bi blo sopotniku drugače slabo, kaj če nekdo vozi počasneje ker je invalid itd...itd...vsi ti imajo pravico biti na cesti in imajo pravico vozit počasneje kot je NAJVEČ dovoljeno.
Če ti nisi v stanju to tolerirat in računat na te dejavnike, SI TI TISTI, KI NISI ZA NA CESTO! Ostani doma in špilaj računalniške igrice!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
igrice lahko igraš ti (off: se pomeriva v Ski Challengu
grin1.gif
?). Če je invalid ima na avtu nalepko tako, da sem do takih toleranten. Tisti katerega pa motijo luči in ob vsakem srečanju z nasproti vozečim vozilom spusti gas oz celo zabremza ni za na cesto. Pač oseba katera ni zmožna voziti brez ogrožanja ostalih za moje pojme ni za na cesto. Prav zaradi te nezmožnosti bi bilo potrebno ene 70% izpitov vzeti, smrtnih žrtev tako skoraj ne bi bilo, ker bi bila vožnja bolj dimanična, prej bi prišel kamor si namenjen in to brez prehitevanja starih pjancov in neuravnovešencev.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
na izpitni vožnji si strogo opozorjen če voziš 60 na 90.... zanimivo a ne?
Točno, bravo....
To pa zato, ker je očitno tvoj inštruktor ali komisija presodila, da so razmere takšne, da TI v danih razmerah lahko voziš toliko.
A si ti potemtakem mogoče inštruktor in predsednik komisije tistemu pred tabo, da veš ali je on v stanju vozit toliko kot se NAJVEČ sme?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
daj prebieri oba stavka še nekrat
hysterical-1.gif

nekaj je vpliv vremena in drugih dejavnikov na počasno vožnjo, drugo je pa pijanost, zakompleksanost,itd...

Starfant nekaj se zapletaš
grims-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ja itak da je to edina dolgoročna in seveda težja pot, ampak prevzgoja traja 10-20let, do takrat se pa mora ubiti 5.000 ljudi oz. še več?
Takojšnja rešitev je odvzem vozniških in zelo poostren nadzor policije (vendar policistov ni dovolj)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vsi ti, ki si jih naštel SO za na cesto, ker je komisija, zdravnik itd... ugotovil tako. Nobeden človek ni 100% brezhiben in idealen za na cesto, zato obstajajo prilagojena pravila za vse dotične, in vsi se jih moramo držat. V pravilih tudi piše, da mora vsak prilagoditi hitrost vožnje razmeram na cesti in psihofizičnim sposobnostim.
Tako piše, kaj si pa ti misliš o tem, je pa tvoj problem. Pravila poznaš, če se ti ne dopadejo pač ostani doma al pa pejd živet v hosto kjer pravil ni. Pa še tam so nekatera določena.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti preberi še enkrat.
Kaj si zdaj pijanca privleku od nekje?
Če nekdo vozi pijan, je pač v prekršku. A sem mogoče kje napisal, da on lahko vozi?
Torej pijanec je v prekršku ravno tako kot ti, če voziš prehitro. In taki nimate kaj na cesti počet.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Napisal sem, da si nevaren, če v normalnih pogojih (suho vozišče, dobra vidljivost, si spočit, trezen, avto je brezhiben, žena je na sovoznikovem sedežu tiho,...) voziš BISTVENO manj od omejitve, pa čeprav voziš skladno s predpisi (čeprav mislim, da je tudi prenizka hitrost lahko prekršek in za to lahko dobiš kazen).
Kako pa ti veš, da tisti pred tabo izpolnjuje vse našteto?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
uf kok je težko dobit od zdravnika potrdilo, da si normalen čeprav nisi, res to je cela znanost
hysterical-1.gif
nikjer nisem trdil, da sem jaz in ostala banda katera prehiteva počasnele 100% brezhibni in idelani, samo se mi zdi da tisti v prejšnjem stavku omenjeni nisi niti 50% brezhibni najbrž v glavi.
Tvoj predzadnji stavek pa itak ne bom komentiral, ker se ne mislim spuščat tako nizkotno.
Vse kaže da izgubljaš argumente za zagovor pjančkov in mutavcev na cesti potem se pa začnemo žalit
bonk.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
S tem, da je ok vozit precej pod omejitvijo se ne strinjam. V kolikor človek ni sposoben varno peljat po omejitvi (običajne primerne razmere za vožnjo), naj pač ne vozi. Npr. izven naselja se kak ata vleče 50 km/h in običajni vozniki zadaj, bi želeli peljat po omejitvi 90 km/h. Se pravi, da bo prišlo do prehitevanja ali do zastojev in kolon. Če nekoga tako moti svetloba in sopotnik, ki mu je slabo, potem ta voznik ni za na cesto, skozlani sopotnik pa naj bo doma ali pa gre z rešilcem... Mislim, da je treba kjer razmere dopuščajo peljat po omejitvi in ne manj (izjema so naselja, otroci na cesti, megla, sneg, neprimerno vozišče...itd).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ti preberi še enkrat.
Kaj si zdaj pijanca privleku od nekje?
Če nekdo vozi pijan, je pač v prekršku. A sem mogoče kje napisal, da on lahko vozi?
Torej pijanec je v prekršku ravno tako kot ti, če voziš prehitro. In taki nimate kaj na cesti počet.
da TI v danih razmerah lahko voziš toliko
da veš ali je on v stanju vozit
zdej pa tko:
razmere so (vreme, gostost prometa....)
stanje je (psihofizično, pijano....)
bo zdej šlo?

In kje sem jaz napisal da sem šel ČEZ NAJVEČJO dovoljeno hitrost
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
jaz sem star nekaj čez 30-let in torej nisem stardec.
vozim striktno v skladu s CPP in lahko trdim, da ne kršim predpisom.

pogosto vozim tudi pod najvišjo dovoljeno hitrostjo. hitrost vožnje najmreč poleg najvišje dovoljene hitrosti dodatno omejuje kar nekaj faktrojev. med drugim je potrebno vožnjo prilagoditi razmeram na cesti (ne samo slabo vreme, tudi nepregledni ovinki, možnost da izaq njega pridrvi kak "dinamik"...).

če zaradi takšne vožnje za mano vozeči "izgubi žice" in me mora na vsak način prehiteti, naj pač me. to je njegova psiha in njegov problem. o tem kaj je zame varna vožnja odločam jaz (v skladu s CPP) in ne [censored], ki mi vozi za ritjo in me želi "pospešiti".

tisti torej, ki vas mi, ki vozimo v skladu s predpisi, motimo:
- z vami je nekaj hudo narobe;
- od države zahtevam, da striktno kaznuje vse kršitelje CPP.

sem že v neki drugi temi napisal. vožnjo pri kateri se krši CPP je potrebno tretirati najmanj kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. "orožje" (v tem primeru avto) pa kot pri vse ostalih kaznivih dejanjih trajno zaplenit.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Napisal sem, da si nevaren, če v normalnih pogojih (suho vozišče, dobra vidljivost, si spočit, trezen, avto je brezhiben, žena je na sovoznikovem sedežu tiho,...) voziš BISTVENO manj od omejitve, pa čeprav voziš skladno s predpisi (čeprav mislim, da je tudi prenizka hitrost lahko prekršek in za to lahko dobiš kazen).
Kako pa ti veš, da tisti pred tabo izpolnjuje vse našteto?

Suho cesto imava oba, vidljivost ima tisti pred mano še boljšo, ker je na čelu kolone, spočit moraš itak biti, če ne ne smeš voziti, prav tako moraš biti trezen (drugače ravnaš v nasprotju s CPP), avto mora biti brezhiben, drugače si spet v prekršku,... Edino za ženo ne vem, ampak če te moti, moraš na varnem mestu NEMUDOMA ustaviti avto in jo zabrisati iz avta.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tebe nekaj zmanjkuje.
Ti si sam sebe kar določil, da odločaš in kar veš, da bi un pred tabo lahko vozil z največjo dovoljeno brzino. Ti kar veš, da npr. un pred tabo negre zmatran iz službe, al pa da njegov otrok ne kozla pri hitrejši vožnji itd... Ti to kar veš.
In kje si prebral, da pijance zagovarjam? Žal je pa res, da je marsikateri pijanec pametnejši in vozi varneje od "treznih"dinamikov.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
jaz vem tisto, kar vidim in vidim da se osebe pogovarjajo po telefonu in vozijo pod omejitvijo, če so zmatrani naj ostanejo lepo doma ali v službi. Za take pa obstajajo tudi drugi načini prevoza. Potem pjančke vidim ko na ravni cesti vijugajo in vozijo bistveno pod omejitvijo. To so najbolj pogosti primeri in taki mi grejo na falus.
Zadnja izjava pa vseeno namiguje malo na zagovarjanje pijancev.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Žal je pa res, da je marsikateri pijanec pametnejši in vozi varneje od "treznih"dinamikov.

Tale izjava je pa za v anale
stupid-1.gif

jaz iz te izjave ne vidim, da je bilo rečeno, da je kul voziti pijan.