Zakaj se mularija pobija?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Predvsem zaradi neumnosti.

Citat:
Bukovska vas – Na cesti med Šentjanžem pri Dravogradu in Bukovsko vasjo je na zadnji dan starega leta prišlo do prometne nesreče, ki je terjala življenje mladega, neizkušenega voznika, 21-letnega Darka Melanška iz Zgornjega Razborja.

Darko je med vožnjo proti Slovenj Gradcu že malo izven Šentjanža pri Dravogradu naletel na prve težave. Med prehitevanjem je z desnim delom vozila oplazil sprednji levi del beemveja, ki ga je vozil 64-letni tujec. Po sicer ne tako močnem trčenju je vožnjo nadaljeval s povečano hitrostjo. Po tem, ko je pred Bukovsko vasjo izvozil blagi levi ovinek, je s suzukijem balenom na ravnem delu ceste zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v osebni avto, znamke ford fusion, ki ga je vozil 54-letn Dravograjčan, v avtomobilu pa je bila tudi njegova 51-letna žena.

Darko Melanšek je umrl na kraju nesreče, voznik in sopotnica v fordu pa sta se v nesreči lažje poškodovala. Koroške ceste so v lanskem letu terjale devet življenj.
Bolje glava, kot kupončki
bonk.gif

delo.si

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Norija totalna
bonk.gif

Hvala bogu pa je šel v smrt sam in ni s seboj "vzel" nič krive osebe v Ford Focusu. Najbolj me razjezi to, da povzročitelj ostane živ, nič krivi ljudje v drugem avtu pa umrejo (primer dva dni nazaj v Kopru).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
če se je imel sam namen ubit.... pa naj kar... samo da nobenega ni zraven vzel...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
če ne druga... je to tudi lepi prikaz kako različno varni so avtomobili....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Samo za info

Samo kratek off:

"Na kraju nesreče z tehničnim posegom dobili osebo iz vozila, katera je kasneje umrla, nudli pomoč reševalcem,odklopili akumolatorje in sanirali razlite tekočine."

Ker sem porabila kar nekaj časa, da sem ta stavek prevedla. Tisti, ki pišete, lepo prosim POGLEJTE TEKST (ali ga dajte prebrati komu še drugemu), preden ga objavite!

Hvala.

@nesrečo - saj ne moreš verjeti.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Gasilci pač napišejo, kaj so opravili na intervenciji. Nič drugega. Pač, glede na to, da oni itak niso neka časopisna družba je nek njihov član to napisal malce po domače.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Nevem če je prav sam jst za nekaj teh nesreč in dejanj krivim tudi starše. Mene so učil nej vozim strpno nej ne pretiravam, vsake tok časa se pogovarjamo o dogodkih in pripetljajih na cesti in se mi zdi da sem zaradi tega tud malo bolj previden...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, kar se mene tiče, so mi starši vedno vcepljali v glavo, ne vem kako naj to ponazorim, nek občutek 'dolžnosti', ki ga moraš imeti do sebe in soudeležencev v prometu. Nikoli nisi sam na cesti, tudi če se ti tako zdi. Že če po svoji neumnosti letiš z ceste in si sam udeležen v nezgodi, si že v prvi vrsti prizadel sebe in svoje starše/sorodnike, kaj hitro je pa lahko soudeležen še nekdo, ki ni ničesar kriv in ta nekdo ima lahko za seboj še družino, ki je odvisna od njega. Jaz tako gledam na te stvari in se temu primerno v prometu tudi obnašam/vozim.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Gasilci pač napišejo, kaj so opravili na intervenciji. Nič drugega. Pač, glede na to, da oni itak niso neka časopisna družba je nek njihov član to napisal malce po domače.

Da zaključim tale off - ne morem trepljati po ramenih za tale tekst. Sicer razumem, da vsi vsega ne vedo, da se učijo, da so s terena, da je človek utrujen in dela napake.... Ampak tekst ima res ogromno zelo "domačih" napak in opozorilo je bilo dobronamerno, češ da se da z malo dobre volje tudi drugače, bolje.

Seveda pa lahko tudi trepljam po ramenih in bomo brali o "akumolatorjih" tudi, ko bo dečko star 85.let, če bo pa sreča, bomo pa to besedo takrat imeli celo v pravopisu.

BTW: A ste vsi iz cukra, ker človek ne more niti ene stvari opomnit, ne da bi vsi že prvo sekundo vlekli nosove po tleh? Se vam res zdi, da vas bodo do smrti vsi zavijali v vato in se vam vljudno smejčkali, ko boste stresali neumnosti? Vem, da bo spet poletelo kup kritik na moje pisanje, ampak vsi res niso tako potrpežljivi kot vaši starši. Marsikdo vas bo z užitkom obiral po vogalih, ampak kozarec je pa tako nesramen, da vam to celo v obraz pove.

Malo premislite, če je res taka baraba.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Js pa sam, da avto ostane ceu pa da nobenga ne poškodujem oz. njegovega vozila.

Po raznih nenaseljenih gričih in poznanih lokalnih cestah ga pa tiščim.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Da zaključim tale off - ne morem trepljati po ramenih za tale tekst. Sicer razumem, da vsi vsega ne vedo, da se učijo, da so s terena, da je človek utrujen in dela napake.... Ampak tekst ima res ogromno zelo "domačih" napak in opozorilo je bilo dobronamerno, češ da se da z malo dobre volje tudi drugače, bolje.

Seveda pa lahko tudi trepljam po ramenih in bomo brali o "akumolatorjih" tudi, ko bo dečko star 85.let, če bo pa sreča, bomo pa to besedo takrat imeli celo v pravopisu.

Poglej. Te besede je lahko napisal kak starejši član GD ali pa kdo od gasilskega podmladka. Te izjave ni/so stipkali za objavo v kakšnem časopisu whatsoever. Če imaš pa preveč časa (kot je očitno) pa jim pejd za lektorico. Za tist ostal bluz (cukr pa to) ti pa ne bom odgovarjal. Pejd komplicirat kam u tri...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Po raznih nenaseljenih gričih in poznanih lokalnih cestah ga pa tiščim.
Prav tako ali podobno je najbrž razmišljal tudi pokojnik o katerem teče zdaj ta debata. Ti počneš popolnoma enako!
In statistike govorijo, da se največ težkih nesreč naredi prav tam, kjer ljudje mislijo, da cesto poznajo u nulo in kao zadevo obvladajo. Praktično največ ljudi umre pred domačim pragom.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Sicer je grdo, vendar je bil fant navaden i.diot....taki naj se kar spucajo s cest...še dobro, da je ubil samo sebe...
Prvo oplazenje mu ni bilo dvolj, je bilo treba še....
bonk.gif

Taki in njemu podobni vozniki, naj se kar hitro pobijejo preden bodo pobili nedolžne žtrve...
smirk-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja in? Saj bom sam sebe v statistiko dodal...moj problem.
Saj glih v tem je problem. Taki bedaki v statistiko, namesto sebe, radi potlačite nekoga, ki ni nič kriv.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Drugi niso ogroženi, saj jih ni v bljižini, pravtako ni policije, ker nimajo za kaj bit.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Drugi niso ogroženi, saj jih ni v bljižini, pravtako ni policije, ker nimajo za kaj bit.

Tudi če se ubije [censored] (ne pravim da si to ti), to pomeni določeno škodo za družbo kot tako. Mrtev človek državo stane toliko in toliko, če pa preživi in je potrebno zdravljenje pa je še toliko dražje. Sploh pa je škoda, ker se ubijajo mladi ljudje, ki bi se morali zaposliti in preko davkov "vračati" družbi tisto, kar je družba v njih vložila (šolstvo, zdravstvo,...).
Je pa res, da če se taka kamikaza ubije, potem ne predstavlja več grožnje ostalim udeležencem v prometu.