Zakaj je toliko samskih žensk?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Otrok != Družina

Poznam vsaj 3 ženske, ki več ne iščejo partnerja, ampak le še način za oploditev in materinstvo. Torej, v enačbi ni partnerja. So pa gmotno sposobne skrbeti za otroka (in tudi partnerja :fredi:), skratka so preskrbljene itd...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Otrok != Družina

Poznam vsaj 3 ženske, ki več ne iščejo partnerja, ampak le še način za oploditev in materinstvo. Torej, v enačbi ni partnerja. So pa gmotno sposobne skrbeti za otroka (in tudi partnerja :fredi:), skratka so preskrbljene itd...
Seveda pa se ne branijo zajetne oskrbnine za otroke. So preskrbljene, my ass... Samo dokler babice in dedki obstajajo ja.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
So preskrbljene, my ass...
Te, o katerih pišem jaz, so. Lastna stanovanja, dobro plačane službe,...So pač na razpotju, kjer materinski čut počasi ugaša (bolj ali manj uresničene) karierne ambicije.

Seveda, da ostane integriteta MrDacota in prepričanje o arabskih šeikih neomajano, povem, da poznam eno bjonđo, huda k poper, ki se je šla iskat v Dubai in zdaj je predstavnica zelo znane (kitajske) znamke za Bližnji vzhod, Eastern Europe, Balkan,...pošilja mi sms-e iz zlate kletke...pravi, da si želi potovati še kako drugače, kot le 1st class in da ne ve kaj naj naredi, da se reši ujetništva, da razmišlja o tem, da bi nekam zbežala, med tem, ko sreba starbaks kufet na JFK, pa take fore...

• Všeč mi je
Reactions: Car in jest5

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Mislim da je med današnjimi 30 letnicami precej takih. Moja dela v takem kolektivu, kjer je veliko še ne-mamic, in pri plači 1200 eur, se grejo, kera je lepše oblečena, cote sem, cote tja, kera ima daljše nohte, čevlje (na njihovo žalost se kitijo z falšaki) nos dvignjen proti stropu... Na srečo jih moja prezira in ji je prva skrb družina, zaradi česar je seveda izrinjena iz kroga "frendic". Skratka pomilovanja vredne, IQ pač podoben temu. Name in ženo verjetno gledajo zviška, ker na prsih ni false prišitka TomicaKhilfiger. V resnici pa se jim lahko poonegavim na glavo, tako kot tisti šejki, in jim za to pošteno plačam, brez lizinga seveda....
Samo zanima me, zakaj se imaš ti za nekaj boljšega kot so one? Če one pustijo tvojo pri miru, tvoja jih pa prezira, imata po mojem vidva problem, ne one. Zakaj misliš, da je edino tvoj način življenja pravilen?
Recimo imam kolega, ki je samski, ne bo imel otrok, potuje, uživa. Pa se razumeva super, ker nama je jasno, da njemu družina pač nič ne pomeni. Zato mu jaz ne serjem po glavi, kak te je pomilovanja vreden. Enako pa on pusti mojo izbiro pri miru.
Vsak se sam odloči kaj bo naredil s svojim življenjem.
Drek ponavadi nastane, ko se drugi začnejo ukvarjati s tujim življenjem in se imajo zato za nekaj več in bi se postali na drugega, a ne MrDaco?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Samo zanima me, zakaj se imaš ti za nekaj boljšega kot so one? Če one pustijo tvojo pri miru, tvoja jih pa prezira, imata po mojem vidva problem, ne one. Zakaj misliš, da je edino tvoj način življenja pravilen?
Recimo imam kolega, ki je samski, ne bo imel otrok, potuje, uživa. Pa se razumeva super, ker nama je jasno, da njemu družina pač nič ne pomeni. Zato mu jaz ne serjem po glavi, kak te je pomilovanja vreden. Enako pa on pusti mojo izbiro pri miru.
Drek ponavadi nastane, ko se drugi začnejo ukvarjati s tujim življenjem in se imajo zato za nekaj več in bi se postali na drugega, a ne MrDaco?

Si me prehitel...
Poleg tega je lahko imeti/ne imeti otroke v tem primeru zgolj nakljucje. Če v RL stresa take kot tu in njegova enako, potem je vzroke ogibanja iskati drugje. Brez zamere MrDaco, ampak ti si tisti, ki na vsakem koraku iz neznanega vzroka in upravicenosti dvigas svoj nos nad marsikom in si zjamran iz navade... To ni prijetna druzba.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
A nisem napisal, da se imajo one nekaj več, one obračajo hrbet, one izločujejo, one imajo stereotipe o znamkah, one zaničujejo ljudi, tudi otroke, ki jih varujejo na podlagi kaj ima nekdo oblečeno in kaj ne. Čeprav v ničem nimajo niti malo pravice, ne utemeljenih razlogov da to počnejo. Šlo pa se je na repliko kolega, ki je omenil da ga je žena zapustila zaradi podobnih.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Si me prehitel...
Poleg tega je lahko imeti/ne imeti otroke v tem primeru zgolj nakljucje. Če v RL stresa take kot tu in njegova enako, potem je vzroke ogibanja iskati drugje. Brez zamere MrDaco, ampak ti si tisti, ki na vsakem koraku iz neznanega vzroka in upravicenosti dvigas svoj nos nad marsikom in si zjamran iz navade... To ni prijetna druzba.
Preberi moj odgovor sadu. In res mi ni jasno čemu skok v bran neki družbeni blaznosti. Čeprav sklepam, da tudi ti ne spadaš v skupino zaradi katerih je odpta ta tema.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
A nisem napisal, da se imajo one nekaj več, one obračajo hrbet, one izločujejo, one imajo stereotipe o znamkah, one zaničujejo ljudi, tudi otroke, ki jih varujejo na podlagi kaj ima nekdo oblečeno in kaj ne. Čeprav v ničem nimajo niti malo pravice, ne utemeljenih razlogov da to počnejo. Šlo pa se je na repliko kolega, ki je omenil da ga je žena zapustila zaradi podobnih.
Če je tako, se od takih samo obrneš stran in si vesel, da te kao nočejo v družbi. S tem, ko bi se posral na njih, si postal one.
Ampak ja, za to je treba imeti kaj v glavi,

• Všeč mi je
Reactions: bizi, Jabe in jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Druzbena blaznost je moteča in destruktivna, se strinjam. Ampak tudi ti si del nje. Drug peskovnik, ampak takisto strup. Modus operandi je identicen, samo kvazi rdeca nit je druga. Zanicevanje, posmehovanje, kvazi razlogi... no, kar si napisal. One imajo znamke cunj, ti imas nekaj drugega...

Kam spadam jaz - to je srž vsega problema. Nujno treba dat v enega izmed ta velikih, glavnih predalov, če ne je clovek kar malo anksiozen. Ne, ne rabim nikogar za financni suport. Zasluzim vec, kot cela druzin zapravi, z dedcem v enacbi. Gledam ga, ker ga hočem, ne ker ga moram. Ce ti bo kaj lazje ta prav ladlc najti, ceprav se mi zdi, da tega niti ne priznavas.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.993
5.631
113
Druzbena blaznost je moteča in destruktivna, se strinjam. Ampak tudi ti si del nje. Drug peskovnik, ampak takisto strup. Modus operandi je identicen, samo kvazi rdeca nit je druga. Zanicevanje, posmehovanje, kvazi razlogi... no, kar si napisal. One imajo znamke cunj, ti imas nekaj drugega...

Samo da se ona2 z ženo nista prva začela vtikovat v njih..... če bi brala!

Dejstvo je da ste v veliki večini kolektivov ženske tiste ki serjete v kolektivu!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Če je tako, se od takih samo obrneš stran in si vesel, da te kao nočejo v družbi. S tem, ko bi se posral na njih, si postal one.
Ampak ja, za to je treba imeti kaj v glavi,
To je bila prlspodoba no. Pa niti te besedo nisem uporabil.
Se pa jih ne moreš izognit, če delaš v isti službi. Lahko se samo nasmehneš in si misliš svoje. Bila pa je situacija, kjer se je ob zaničevanju otrok na podlagi finančnega stanja staršev, dvignil glas in reklo stop!
Jebe, zdaj pa še na podlagi tega napiši nekaj strani psihoanalize.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.993
5.631
113
Te, o katerih pišem jaz, so. Lastna stanovanja, dobro plačane službe,...So pač na razpotju, kjer materinski čut počasi ugaša (bolj ali manj uresničene) karierne ambicije.

Seveda, da ostane integriteta MrDacota in prepričanje o arabskih šeikih neomajano, povem, da poznam eno bjonđo, huda k poper, ki se je šla iskat v Dubai in zdaj je predstavnica zelo znane (kitajske) znamke za Bližnji vzhod, Eastern Europe, Balkan,...pošilja mi sms-e iz zlate kletke...pravi, da si želi potovati še kako drugače, kot le 1st class in da ne ve kaj naj naredi, da se reši ujetništva, da razmišlja o tem, da bi nekam zbežala, med tem, ko sreba starbaks kufet na JFK, pa take fore...
Pa si ji ze kdaj predlagal kak nekonvencionalen pristop pri terapiji? Tole kar kliče po masaži z happy endom...

Win-win za oba!

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Pa si ji ze kdaj predlagal kak nekonvencionalen pristop pri terapiji? Tole kar kliče po masaži z happy endom...

Win-win za oba!
Omenjena blondinka je izmišljena, just for you braco & MrDaco. Sej sta zaznala sarkazem, da je ujeta med 1st class letom iz Doboja v NjuJork in da ne more nikamor? Da jo Šefik skos kliče in sprašuje "a sediš pr prozoru?"

Če bi opisal resnično blondinko, mi ti in Daco nikoli ne bi verjela...

• Všeč mi je
Reactions: sad