Zakaj imamo, tako slabe ceste?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zapel se le čez hrvaško mejo, boš videl, kolko slabše ceste imajo tam. Ko pa sem prišel iz Grčije nazaj domov, se pa sploh nisem mogel načudit - ko da bi prišel v civilizacijo.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Sem bil prejšnji teden službeno v jugi in sem se peljal po avtocesti Lipovac - Zagreb. Na enem delu so obnovili asfaltno prevleko, ki je super ravna, drugače pa je prometa v tem letnem času po tej cesti malo.
Lokalne ceste pa so primerlive z našimi, čisto nič slabše!

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Aja, pa asfaltna prevleka je drenažna, kot v Švici, Italiji in Franciji. Ko je dež izpod koles ne šprica.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem se vozil v ITA letos dostikrat čez Fernetiče in potem takoj ko greš po meji je bla ena luknja za popizdit, ko pa nadaljuješ proti Monfalconu pa tudi fuuul luknje da misliš da si kr padel z avtom za ene pol metra... Tako da ni nujno v tujini blazno bolje....

Mene moti bolj vzdrževanje cest, ker se ne krpa lukenj kar nekaj časa, ves ta čas obstaja nevarnost čelnega naleta ker se pač ljudje izogibamo luknjam kjer bi lahko pustili not gumo feltno in še celotno obeso zraven....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se je kdo kdaj vozil od kamnika mimo mengsa in domzal in naprej proti sentjakobu? moj naslednji avto bo 4x4

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, tam okoli Fernetičev na italijanski strani res mimogrede narediš štalo na podvozju.
bonk.gif

pa kake stare italijanske avtoceste so tudi smeh, kar gledaš, zakaj se to sploh tretira kot avtocesta.
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
se je kdo kdaj vozil od kamnika mimo mengsa in domzal in naprej proti sentjakobu? moj naslednji avto bo 4x4
da narediš to relacijo moraš naredit malo ovinka. Moral bi mengeš spustit...

Sicer pa občina Domžale stalno opozarjajo da je to cesta v upravljanju DDC in ne občine in naj ljudje pritiskajo na njih in ne na občino....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, tam okoli Fernetičev na italijanski strani res mimogrede narediš štalo na podvozju.
bonk.gif

pa kake stare italijanske avtoceste so tudi smeh, kar gledaš, zakaj se to sploh tretira kot avtocesta.
stupid-1.gif

al ti pa vrat zavije ker avto dobesedno samo pade... sem bi l pa tolikokrat da sem potem že kr malo vedel kam zavit.

No ja se mi pa zdi da je vse le narejeno malce bolje, ampak sem se vozil tam - Monfalcone-Grado, kjer je sama ravnina....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj, večina italijanskih avtocest, sploh novih, je prav v redu (prav vsi novi tuneli imajo odstavni pas, ne glede na dolžino), imaš pa še vedno polno zmagovalnih.
Recimo Bologna-Firenze:
A1-01.jpg

tale pa itak zmaga, še v Albaniji se smejejo.
hysterical-1.gif

autostrada.jpg

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Iz Zirov do Raspotja je prav lepa - samo malo predolga je bila in so jo malo zvili
evil.gif

Od Raspotja do Amerike jo je pa se vec ostajalo
hysterical-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Iz Zirov do Raspotja je prav lepa - samo malo predolga je bila in so jo malo zvili
evil.gif

Od Raspotja do Amerike jo je pa se vec ostajalo
hysterical-1.gif

IZ Žirov je lepa cesta samo smer Gorenja vas, delno smer Smrečje (do gostilne-Račev), ko prideš pa v Smrečje pa vse do Vrhnike OK cesta ...proti Rovtam pa gozna pot.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Spodnja slika je očitno italijanski način dvojne ograje ki varuje motoriste pred poškodbami...- priletiš v šumo namesto v ograjo....

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Zdaj končno štekam, zakaj tistih sto metrov škarfe in pločnika v Kamniku pacajo že vse leto.
cheer.gif

Sproti nosijo v podrobno analizo, da bo ja gvišno držalo.
zmaga.gif

evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja to imas prav. menges sem omenil, ker je pravzaprav ta krog (cerklje-komenda-kamnik-domzale-menges-sentjakob-vodice) obupen. In to so ze vrsto let najbolj razite obcine v slo. zdaj razumem jara gospoda, ki na veliko kupujejo audi q7, bmw x5 in podobna jajcka.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A ceste pri nas da so slabe? Zakaj pa pol tukaj alterjevci pravjo, da so pri nas hitrostne omejitve premajhne in da bi lahko hittreje vozili po teh slabih cestah?