Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Študirajo dandanes vsi zato, ker s srednjo si navaden pikzigmar in te vsak lahko jebe. Če maš pa faks, si pa kuj štengo višje.
Študirajo zato, ker mamička misli, da bodo otročički s papirčkom štengo višje.
Pozablja pa, da danes nismo več leta 1980, ampak 2008.
Leta 2008 je pa folka s papirčkom, ki imajo manj znanja kot je leta 1980 imel folk brez papirčka, kot listja in trave.
(velja za vse stroke, tudi za tehnične in naravoslovne fakse).
Torej - danes si papriček zrihtaš, ker ga pač rabiš imet (faks je isto kot srednja šola in se torej pričakuje, da ga imaš narejenega), ampak to še nič ne pomeni, da boš kaj dosegel.
Ok, pol pa mi pokaži sluzbo katero dobiš z srednjo šolo, si lahko SAM rešiš stanovanjski problem,
imaš povprečen avto in živiš normalno. Pokazi mi firmo, podpišem takoj. Vrjetno ma nekdo z faksom ekonomije
3x več šans kot pa nekdo s srednjo ekonomsko. Al boš spet kako pametno uskala? Praksa je pa druga stvar.
Vedno je treba začet na začetku. Saj tut ti direktorji bank niso prisli s šole ven pa direkt na glavo banke.
In če želiš visoko (po fer poti, brez poznanstev, podkupnin) mores met al glupo srečo, al pa delat v firmi 15 let,
štartaš pa v upravi banke, ne za šalterom, iza šaltera nebos nikamor prisel. In v upravo močne firme po fer poti
drugače ko s papirom ne prides. Jebeš če kaj znas, očitno si sposoben če si nardil faks in mas 7mo stopnjo.
Vrjetno veš več kot nekdo s srednjo. Pa si najdi 1800€ neto službo s srednjo. Vsaj tolko rabis da lahko normalno
živiš sam. Torej kredit za stanovanje, bajto, leasing avto, stroški, in dayli denar za sproti, brez da mores v trgovini
gledat kok stane gorčica, ker to ni lajf da moreš zbirat med medom in mrmelado, ampak da si kupiš oboje. Govorim
v prenesenem pomenu. Sam imam solidno plačo, mam svoj flat nad starimi, nerabim dat € doma, pa mesečno prišparam
200€. V petih letih nisem nasparal za 20% stanovanja, torej morem 25 let delat, da si lahko kupim solidno stanovanje.
Je to lajf? Za moje pojme ne. In ja, papir je potreben, taki časi so. Če že zakoni zahtevajo da na določenih delovnih
mestih mores imet določeno stopnjo. Računovodja more imet 8mo če se ne motim. Jebeš če je nekdo nenormalno
dober računovodja, če ga pa nemores zaposlit.