https://pivovarium.si/si/dodatki-aditivi/51-irish-moss.html?search_query=moss&results=1 IRSKI MAH je toKaj bi se dalo pri nas kupiti, ki ima enak učinek kot super moss? Pa še vprašal bi če sem prav razumel da je “yeast nutrient” enako kot vrelna sol?
Živjo...ali je ze kdo delal brezalkoholno pivo..Ce ja bi prosil ua kaksen recept in kako se ga lotiti...hvala in lp
kateri hmelj bi lahko uporabil namesto aurore?
Meni pri ipah tudi ponavadi kaka 2l zmanjkata Ampak 28l vode je že v štartu premalo za 20l batch. ~5l pri mashu, ~3l pri boilu pa še izgube pri pretakanju, sploh pri ipah ko je zaradi hmelja ogromno usedlin.pri kuhanju IPA-ja mi je ostalo le 13l pivine po receptu naj bi mi 20l. Imel sem 20l mash vode in 8 sparge. Ali so narobe izračunal ali sem preveč prevrel?
Izmeri FG in ti bo vse jasno.pri kuhanju IPA-ja mi je ostalo le 13l pivine po receptu naj bi mi 20l. Imel sem 20l mash vode in 8 sparge. Ali so narobe izračunal ali sem preveč prevrel?
Če se ti sladica vmes ne shladi pod 60C (možnost okužbe) ni nobenega problema. Še boljše pa je da drozganje podaljšaš za tiste 3-4 ure ker boš imel tudi efektivnost višjo (če imaš čas potem še izpirat jasno).
Amm to ni problema bom nastimal grainfatherja na ene 62 stopinj ;-)
Koliko vode bo izhlapelo pri 60 stopinjah v dveh urah? Nekaj zagotovo