Z OG 1.047 in drozganjem na 69C + nekaj karamelnega slada je kar realno da je FG okoli 1.015. Težko je pri kalkulacijah v programih ker ponavadi sicer upoštevajo nekaj korekcije glede na T drozganja in grainbill, ampak po drugi strani imaš pa za osnovo prebavo kvasa. Tehnični podatki o prebavi kvasa so ponavadi narejeni za neko standardno sladico, ko spremeniš parametre se različni kvasi razično odzivajo ker pri kompleksnih sladkorjih niso vsi enakovredni. Eni zmorejo kar precej prebavljat kompleksne sladkorje in posledično je zelo mala razlika v temperaturi drozganja, eni pa kompleksnih sladkorjev sploh ne marajo in obupajo takoj, tam se pa lahko pojavi ogromna razlika med FG. Dalje je odvisno tudi od stopnje alkohola in tolerance kvasa, če je kvas malce slabše alkoholno toleranten bo lahko velika razlika v presnovi iste sladice samo če se spremeni končna stopnja alkohola za recimo 1%. Nič od tega kalkulatorji ne upoštevajo, tako da moraš malo delat na podlagi izkušenj oz. vzameš za osnovo prvič neke standardne podatke potem pa prilagajaš. Sam kalkulacije delam tako da spreminjam % presnove kvasa glede na stil piva.