Pozdravljeni,
bom še jaz svoje mnenje povedal. Službeno sem veliko potoval okrog. Bili so časi, ko sem bil po dva tedna na mesec v Stuttgartu. Pa Praga, Dunaj, Banka luka, Novi sad...
Na začetku, ko sem prišel domov sem si vedno rekel, kolk so ti ljudje prijazni. No, na koncu sem ugotovil, da niso nič posebni prijazni, samo ljudje tukaj v Sloveniji so/smo zadrti. In to že od nekdaj. Moje mnenje, je, da se nam pozna ta majhnost in obremenjenost z drugimi.
Ko sem v Stuttgartu sežel hoditi ven v razle lokale, kot je npr. Joe Penias v Ljubljani, sem se usedel s prijateljem za mizo za 6 oseb in takoj sta prisedli še dve punci. Pa ne, da drugje ne bi bilo prostora, pridejo in vprašajo, če lahko pridesedjo. Meni se je najprej to full dobro zdelo, potem pa ugotoviš, da ti ni nič takega. Ljudje se spoznavajo, govorijo drug z drugim se družijo. Greš ven ni problem spoznat kakšne punce, ljudje so preprosti...
In kar mi je bilo najbolj všeč; nihče ne nekaj ne nosi. Sam sem kar dobro finančno preskrbljen in imam dobro službo ter s tem povezane dohodke. Vedno tudi dobre avte, že 10 let se vozim z Mercedesom, pa ga vsako leto zamenjam. Ne me narobe razumet, to vam ne govorim zaradi hvale, ker zase še vedno pravim, da sem skromen in se vedno trudim pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. To sem napisal zgolj in samo iz razloga, ker to vpliva tudi na družbo v kateri se gibljem. Če pustim ob strani prijatelje, ki jih imam iz otroštva zaradi svojega statusa vglavnem spoznavam ljudi, ki jih to pomeni, da poznajo nekoga takega. Da nekdo plača večerjo, da ko gremo na morje jaz peljem, da komu kaj zrihtam... Seveda te nihče ne vidi, ko cele dneve delaš, ko si pa nekaj kupiš je pa vse halo.
V tujini je drugače. Ljudje te cenijo takšnega kot si. In to, če ti gre dobro ljudje spoštujejo, ne pa, da so fovš. Isto je pri puncah. Ja, sej so tudi v tujini "sponzoruše", ampam na drugačen način, kot pa tukaj. Kot prvo jih je bistveno manj, kot drugo, dajo pa to jasno vedet. In če to igro sprejmeš jo, če ne, pač ne.
Pri nas je pa tako, da ljudje nimajo za jest, bejbe se pa okrog kurčijo z LV torbicami ipd. Nobene ne bi delala in živela na veliki nogi. S spomnim, kako je bilo včasih, ko so bile v stari Ljubljani trgovine Avantgarde z zunami. Tista, ki je tam delala je mislila, da je bilj pomembna od Baracka Obame.
Od tod tudi ta zavrtost prižuranju. V Ljubljani (za drugod ne morem trditi) je važno samo to, kaj kdo dela in kaj kdo ima. In potem se segmentirajo ljudje, ki se tudi skupaj zabavajo. Ni več neke pristne zabave, samo kurčenje. Gre nekdo v TOP - pa, naroči steklenico Vodke, ki stane več kot v Stuttgartu ali pa celo kakšnem lokalu v Monacu (ljudje so pač ovce) in se kurči. Pustimo to, da potem zmanjka denarja za položnice. Niso ravno vsi takšni, je pa večina. Tisti, ki si pa lahko to privošči si pa v TOP-u, ker drigje bi bil neopazen.
Zadnjič sem bil v Novem sadu in sem se pogovarjal z taxsistom. Bencin je skoraj toliko kot pri nas, vožnja pa tako poceni, da se ti niti avta ne splača kupit. Plača mizerna, ampak ljudje so sproščeni, nasmejani, prijazni...
Osebno se nimam nad čem pritoževati in sem zelo zadovoljem s standardom, ki ga imam. Pa sem vse sam prigaral. In mi ni težko iti ven pa ne bom propadel, če bi en večer zapravil več, kot kdo zasluži cel mesec, ampak tega ne delam, ker v tem ne vdim smisla. Moti me ta preseravnje in s tem povezano žuranje.
Zadnjič sem šel na eno gasilsko veselico in sem bil vrhunsko zadovoljen. Grem raje tja, kot pa v TOP- a gledat tipe brez vratu, ki so napumpani steroidov kot drek z vitamini in raznih sponzoruš.... Tko kot zadnjič, ko sem eno spoznal... Vse LV in G&B, silikoni... huda bejba. Starši kupili stanovanje... ampak kuhinje pa nima. Boga, ni denarja. Če bi vse, kar je od sponzorjev dobila (nakit, torbice... silikonov pač ne more prodati) bi bilo več kot dovolj za kuhino in to s Mielle aparati...
Sorry, če sem malo zašel iz teme.,,,