Zabava in zategnjenost

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.146
1.251
113
42
Ja zakaj gredo pa ljudje na romanje? Pa nisem napisal kaj bi imel od tega ampak kaj bi videl an koncu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
A nisi nikol v hribe hodu? pa zakaj si šel gor, kaj si tam gor takega vidu? mi ne znaš razložit, ker se ne da opisat, ....ker moraš to sam izkusit

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.260
113
blizu močvirne prestolnice
Odlično napisano, oktober je bil mesec roženga venca, Goba pa bo šel po kolenih, pred njega pa bomo metali koruzo, takrat bo šele videl kaj je pokora!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.260
113
blizu močvirne prestolnice
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ni zdaj nek čas, ko papež odpušča vse grehe?
Ne zanašaj se na to, nobenga švercanja ne bo, pokoro delat al pa pekel.
Zdajle maš priliko in se gobi pridružiš,

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.146
1.251
113
42
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A nisi nikol v hribe hodu? pa zakaj si šel gor, kaj si tam gor takega vidu? mi ne znaš razložit, ker se ne da opisat, ....ker moraš to sam izkusit

Lep razgled sem videl. Naravo. mene Čudeži in Cerkve pač ne zanimajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zaj pa dost izgovarjanja, pokoro boš prostovoljno delal, pa nič več se ne bomo pregovarjali okol tega, vse je že določeno in zmenjeno.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.053
113
Lublana
Obišči stran
Mislim, da sem dobil odgovor na vprašanje o zabavi in zategnjenosti. Po postih lahko vidimo, da ste slovenci obsedeni s krščansko vero, drugi z rdečo zvezdo in stalno je samo to dvoje glavna tema forumov, gostilniških debat in "zabav". To dvoje sranje pač ni primerno za zabave, pravzaprav ni primerno za nobeno stvar.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

bom še jaz svoje mnenje povedal. Službeno sem veliko potoval okrog. Bili so časi, ko sem bil po dva tedna na mesec v Stuttgartu. Pa Praga, Dunaj, Banka luka, Novi sad...

Na začetku, ko sem prišel domov sem si vedno rekel, kolk so ti ljudje prijazni. No, na koncu sem ugotovil, da niso nič posebni prijazni, samo ljudje tukaj v Sloveniji so/smo zadrti. In to že od nekdaj. Moje mnenje, je, da se nam pozna ta majhnost in obremenjenost z drugimi.

Ko sem v Stuttgartu sežel hoditi ven v razle lokale, kot je npr. Joe Penias v Ljubljani, sem se usedel s prijateljem za mizo za 6 oseb in takoj sta prisedli še dve punci. Pa ne, da drugje ne bi bilo prostora, pridejo in vprašajo, če lahko pridesedjo. Meni se je najprej to full dobro zdelo, potem pa ugotoviš, da ti ni nič takega. Ljudje se spoznavajo, govorijo drug z drugim se družijo. Greš ven ni problem spoznat kakšne punce, ljudje so preprosti...

In kar mi je bilo najbolj všeč; nihče ne nekaj ne nosi. Sam sem kar dobro finančno preskrbljen in imam dobro službo ter s tem povezane dohodke. Vedno tudi dobre avte, že 10 let se vozim z Mercedesom, pa ga vsako leto zamenjam. Ne me narobe razumet, to vam ne govorim zaradi hvale, ker zase še vedno pravim, da sem skromen in se vedno trudim pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. To sem napisal zgolj in samo iz razloga, ker to vpliva tudi na družbo v kateri se gibljem. Če pustim ob strani prijatelje, ki jih imam iz otroštva zaradi svojega statusa vglavnem spoznavam ljudi, ki jih to pomeni, da poznajo nekoga takega. Da nekdo plača večerjo, da ko gremo na morje jaz peljem, da komu kaj zrihtam... Seveda te nihče ne vidi, ko cele dneve delaš, ko si pa nekaj kupiš je pa vse halo.

V tujini je drugače. Ljudje te cenijo takšnega kot si. In to, če ti gre dobro ljudje spoštujejo, ne pa, da so fovš. Isto je pri puncah. Ja, sej so tudi v tujini "sponzoruše", ampam na drugačen način, kot pa tukaj. Kot prvo jih je bistveno manj, kot drugo, dajo pa to jasno vedet. In če to igro sprejmeš jo, če ne, pač ne.

Pri nas je pa tako, da ljudje nimajo za jest, bejbe se pa okrog kurčijo z LV torbicami ipd. Nobene ne bi delala in živela na veliki nogi. S spomnim, kako je bilo včasih, ko so bile v stari Ljubljani trgovine Avantgarde z zunami. Tista, ki je tam delala je mislila, da je bilj pomembna od Baracka Obame.

Od tod tudi ta zavrtost prižuranju. V Ljubljani (za drugod ne morem trditi) je važno samo to, kaj kdo dela in kaj kdo ima. In potem se segmentirajo ljudje, ki se tudi skupaj zabavajo. Ni več neke pristne zabave, samo kurčenje. Gre nekdo v TOP - pa, naroči steklenico Vodke, ki stane več kot v Stuttgartu ali pa celo kakšnem lokalu v Monacu (ljudje so pač ovce) in se kurči. Pustimo to, da potem zmanjka denarja za položnice. Niso ravno vsi takšni, je pa večina. Tisti, ki si pa lahko to privošči si pa v TOP-u, ker drigje bi bil neopazen.

Zadnjič sem bil v Novem sadu in sem se pogovarjal z taxsistom. Bencin je skoraj toliko kot pri nas, vožnja pa tako poceni, da se ti niti avta ne splača kupit. Plača mizerna, ampak ljudje so sproščeni, nasmejani, prijazni...

Osebno se nimam nad čem pritoževati in sem zelo zadovoljem s standardom, ki ga imam. Pa sem vse sam prigaral. In mi ni težko iti ven pa ne bom propadel, če bi en večer zapravil več, kot kdo zasluži cel mesec, ampak tega ne delam, ker v tem ne vdim smisla. Moti me ta preseravnje in s tem povezano žuranje.

Zadnjič sem šel na eno gasilsko veselico in sem bil vrhunsko zadovoljen. Grem raje tja, kot pa v TOP- a gledat tipe brez vratu, ki so napumpani steroidov kot drek z vitamini in raznih sponzoruš.... Tko kot zadnjič, ko sem eno spoznal... Vse LV in G&B, silikoni... huda bejba. Starši kupili stanovanje... ampak kuhinje pa nima. Boga, ni denarja. Če bi vse, kar je od sponzorjev dobila (nakit, torbice... silikonov pač ne more prodati) bi bilo več kot dovolj za kuhino in to s Mielle aparati...

Sorry, če sem malo zašel iz teme.,,,

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ti si pa verjetno res srednji sloj, pa ne zaradi mercedesa, tak, že po stilu nekak bi reku. Nobenega jambranja okol davkov in zakaj jih več plačaš kot delavc in teh, večno ponavljajočih hohštaplerskih for, ki se vsakodnevno ponavljajo na alterju. Takoj se opazi razlika med pravim in kvazi srednjim slojem. Eni to imate v sebi, drugi pač nimajo in blefirajo, to pa žalostno izpade.
Mogoče ima res kakšen evrofil zadosti €, da bi bil srednji, sam klinc, če je srednji samo v denarnici, v glavi pa zaplankanc, ki vsakega ocenjuje, samo po debelini računa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ka te je strah da bi dnar zapravu, škrtica?, sj ne rabiš velik €, vodo ti itak js častim...rdeči geni ti ne bodo dovolili odklonit, kar je zastonj
hysterical-1.gif

Fant bo imel lepo s sabo stotaka, da bo vrgel fajmoštru v ceker za dobro Cerkve. Enega pedesetaka bo župniku po maši v zahvalo stisnil v roko in enega pedesetaka bo žrtvoval za jagnje ter vino.

Mislim, da je naše poslanstvo veliko, sam se bom držal za našim mesijo, capla pa lahko pooblastimo za eksekutorja. Tudi v semenišču se bo goba lahko ukvarjal s swingom, ko mu bo Bog naklonil močne ude, ponižno glavo ter oplemeniteno dušo.

V nedeljo pa prvi od tisočerih križevih potov, ki ga čakajo.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.495
5.694
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Pozdravljeni,

bom še jaz svoje mnenje povedal. Službeno sem veliko potoval okrog. Bili so časi, ko sem bil po dva tedna na mesec v ........ Banka luka,

Boga mi.......ovde još nisam bio
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.495
5.694
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Pozdravljeni,

Ko sem v Stuttgartu sežel hoditi ven v razle lokale, kot je npr. Joe Penias v Ljubljani, sem se usedel s prijateljem za mizo za 6 oseb in takoj sta prisedli še dve punci. Pa ne, da drugje ne bi bilo prostora, pridejo in vprašajo, če lahko pridesedjo. Meni se je najprej to full dobro zdelo, potem pa ugotoviš, da ti ni nič takega. Ljudje se spoznavajo, govorijo drug z drugim se družijo. Greš ven ni problem spoznat kakšne punce, ljudje so preprosti...

Podobno sem jst doživel v Celju........načeloma moraš sam mal vn iz f*** Ljubljane....tko nekak 50km stran pa je vse boljš...

En lokal pod zemljo....tm k majo "grad" ....kdo se bo že spomnu imena

Prideva s kolegico v lokal......se usedeva za prazno mizo....naročiva za pit......pa se na 1x folk kr usede med naju in se začne pogovarjat med sabo....se kako minuto čudn gledava...nakar sva ugotovila da sva se usedla za že "zasedeno" mizo......in da so samo plesal na plesišču kot družba...

U Ljubljani bi se mogu že kregat/tepst če bi kj tacga naredu
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno: