Za fotografe, amaterske, profesionalce

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V mixiju je cca 420€, potem pa še kakšna torbica pa microSD 4GB kartica.

aha, cool. Bo treba še malo šparat ...
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mah, s tole sigmo mam kar precej problemov - včasih mi stalno frontfokusira - ne vem, a zaradi tako občutljivega AF-ja v 40-ki, ampak ko zadane fokus, je pa ostra ku pes že na f/2,8, vsaj tja do 175 mm. potem se pa drastično zamehča in je ostra šele nekje nad f/5,6...
tongue-1.gif

drugače pa je zadovoljivo ostra na vseh področjih zooma od f/4 naprej.

lahko, da so slike neostre tudi zato, ker so samo pomanjšane skozi Picaso, za katero opzažam, da vidno zmehča sliko, ko jo manjša.

drugače pa nekaj slik s sobotne predstave 555žensk&moških.com:

img8033.jpg

vedno hajstna, Katarina Čas

img8566.jpg

hitrobesedni Rado Mulej

img8211.jpg

res odlična Janja Majzelj

img8663.jpg

očitno odlično pripravljena na beovizijo je Rebeka, ker je odlično odpela pesem Vrag naj vzame

img8756.jpg

tole je bilo zame fuuuull presenečenje. Elda Viler v živo in skladba Nora misel... in nora pesem in nastop, med katerim so mi šle kar kocine pokonci!!
grin1.gif

img8817.jpg

z meglo so full pretiravali med glasbenimi nastopi, ampak ob ravno pravem trenutku, se je dalo ujet par fantastičnih...
redface-1.gif

img8927.jpg

u, ja, njega moram izpostavit - preden je odpel svojo Pleš, je na noge spravil ceeeelooo Halo Tivoli (4,500 folka)

img9173.jpg

Matjaž Javšnik in polna dvorana Tivoli. velik
aplauz.gif

še nekaj več fotk pa na blogu juretov.blog.siol.net .

Nazadnje urejeno:

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Nekej malega o teh adapterjih, kar sem do sedaj zbral skupaj informacij in nekaj prakticnih izkusenj z mojim Nikon F -> canon ef...

afaik M42 ne gre na nikona direktno, pa da bi obdrzal infinity focus. Ker je razdalja od objektiva do filma/senzorja na nikonu daljsa kot na foticih za m42 objektive. Ce das adapter vmes je razdalja predolga in ne mores ostrit vec do neskoncnosti (podobno kot ce bi dal vmes extender). Teoreticno bi moral nikon body pofrezat pa v body vsraufat m42 navoj
wink-1.gif
Obstajajo pa adapterji z leco vmes, vendar leca vpliva na kvaliteto slike in spremeni ti goriscno razdaljo, 50mm potem ni vec 50mm ampak nekaj vec.

Zakaj fotic z adapterjem+objektivom dela samo na manual, pa se to metering ne dela? Zato ker mas adapter brez chipa, ki bi simuliral nek priklopljen objektiv. S takim cipom ki fejka nek recimo 50mm 1,8 objektiv, pa lahko potem uporabljas Av in metering dela pravilno (ne glede na izbrano zaslonko in mm lece). Pri canonu pa dela tudi focus confirmation, torej naredi beep ko imas objektiv v focusu in tista zelena focus lucka posveti v viewfinderju.

Najboljsa opcija za uporabo vseh starih manual objektivov je seveda canon body, hehe. Ker ima najkrajso razdaljo od priklopa objektiva do filma, lahko das vmes marsikater adapter in normalno obdrzi infinity focus + focus confirmation dela ce imas adapter z cipom. Contax/zeiss, m42, nikon F, olympus/zuiko,...

Canon 5d, zuiko 21mm 3.5, carl zeiss planar 50mm 1,4, nikkor 28mm AI 2.0, canon ef 70-200 4L IS... Moznosti so neskoncne... ter ostre in kotrastne
wink-1.gif

lp,
Sasa

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Metering ne dela, ker se je firma odločila, da ne bo delal. Na Pentaxu dela merjenje in AF potrditev, na Canonih in Olympusih dela merjenje (na vseh modelih), na Nikonu pa samo od modela D200 oz. D300 višje. Aja, pa na Olympusih dela IS, ker v meniju vneseš uporabljano goriščno razdaljo.

Zakaj adapter ne dela, smo pa tudi že prej ugotovili. Predebel.
wink-1.gif

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> na Nikonu pa samo od modela D200 oz. D300 višje.

Ja, celo z lastnim nikkor MF objektivom. Sem se pa zmotu prej, na canonu (in drugje) dela metering normalno M/Av tudi ce nimas cipa, ki v bistvu samo focus confirmation omogoci.

> Zakaj adapter ne dela, smo pa tudi že prej ugotovili. Predebel.

Adapter ni predebel, ampak tak adapter da bi infinity focus delal sploh ne more obstajat
wink-1.gif

lp,
Sasa

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

Je bil še kdo drug včeraj v Hajdošah ?
Nekaj sem na hitro poslikal, čeprav ni nič kaj preveč dobrih slik nastalo.

Ta panning se mi nekako še najbolj dopade (edino škoda za oni kontra motor)

Pa še slika zmagovalca ene izmed dirk (ta slika mi ni ravno najboljša, je pa dobra fora)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
luškana.

sicer škoda, da ni fokus na čbelci, ampak, niti tudi ne moti to toliko...
smile-1.gif

sem pa sam včeraj enega pajkeca lovil, pa se z novim fleshem igral zraven... samo moram najti čas slike pregledati in jih mogoče tudi kaj pokazati.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
včeraj zvečer so v Cvetličarni Mediapark nastopili tribute band AC/DC, Dirty DC in moram reči - so enkratni!! super so!!
kot pravi AC/DC. upam, da še kdaj pridejo!
zmaga.gif

pa še par fotk:
smile-1.gif

predskupina M.P. - po pravici - če bi ali pa ne bi...
tongue-1.gif

img0152.jpg

img0188.jpg

so bili pa Dirty DC toliko boljši
grin1.gif

img0312.jpg

img0501.jpg

img0554.jpg

skratka - super je blo.

še nekaj slik oz. reportažica pa na mojem blogu juretov.blog.siol.net

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.