Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Če je že bla tak pomembna in odločilna tekma, bom pa tukaj pokazal fotke
smile-1.gif
.
Link do bloga

Tokrat sem fotkal s 280mm f2.8
smile-1.gif
.
Pojavla se je tudi težava ker mi je moj D300 začel izpisovat ERR in ni hotel več fotkat + čisto zgrešen WB je začel nastavlat. Sem vzel kolegov D300 in čez par minut je moj zopet delal normalno. Mel sem za golom aparat in na žalost izklopljen PocketWizard, tako da čeprav je bila dobra tekma bilo težav za vse tekme nazaj
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ko narediš zadevo kljub vsem težavam, takrat res lahko rečeš, da si dobro naredil.
smile-1.gif

tudi mene je dans vse nekaj zezalo na Erosu, ampak sem potem opazil, da sem po nesreči nekako uspel premaknit iz M na S, in seveda je vse narobe kazalo, plus, da sem očitno takrat, ko sem to zamuštral, premaknil še način merjenja. in je prvih par fotk totalna tema, potem par zažganih, potem sem pa že hvala bogu napako odkril.
redface-1.gif

če bo čas, mogoče kakšno fotko tudi pokažem ...

sem pa tudi jaz včeraj bil odgovoren za rajanje po ljubljanskih ulicah, samo sem imel samo toliko časa, da fotke oddam, pa imam močno željo tudi na svoj blog dati to, upam, da mi jutri uspe.
smile-1.gif

p.s.: Huggy, tiste fotke Dediča - a to je 14 - 24? maš svojega?

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Hvala obema.
@Dizzy, ne tisto ni 14-24 je 17-55 2.8. Kolega mi ga je posodo, je pa zakon objektiv. Takoj bi ga mel če bi bil za FF.

Sem pa včeraj zvečer ugotovil, da ni bil kriv TC za slabo ostrenje ampak objektiv. Doma (na toplem) vse vredi delalo, ostrilo natančno hitro, brez problema. Grema s kolegom ven (na hladno), ko da bi vklopo neki gumb ni izostril nič. Prvo sma se še nekaj matrala pol pa niti pod lučjo ni ostril. Če bi to vedo na tekmi bi dal TC na moj 70-200, zaj pa sem mislo da je prav TC kriv za te težave s fokusom. Tu se vidi kako ti NPS-jevci delajo z opremo, da uničijo objektiv za 5000€. Nobenega odnosa do opreme ki ni njihova.
Drugače pa sem se res zlo namatral da sem dobil fotke in pri vseh teh dežavah (hin objektiv, ERROR na body-ju, zajeban WB, drugi body ni bil nastavlen na nastavitve kire sem navajen, ...) sem zelo zadovoljen s fotkami.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
super fotke. mas kaksno wide ali kaj podobnega, da se vidi cel ljudski vrt? meni je stresna krivulja nove tribune ful zanimiva in na fotkah tvoje kvalitete bi izgledalo noro lepo.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V enem stavku - če vsaj pol toliko uživaš v fotografiji, kakršne posnetke ustvariš, potem si srečen človek.

Sicer nimam prav nobenih izkušenj s to vrsto fotografije (prireditve), pa jih vseeno z veseljem pogledam. In v prvem linku je meni osebno zadnja 'the best'. Če se ne motim, si jo v članku objavil kakor tretjo, sicer v izrezu in tam mi ni več všeč.
Kakor pravijo - 'vsake oči imajo svojega malarja'

LP

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehe ... res je, priznam, da sem kar srečen človek, da si lahko v življenju služim kruh s tistim, v čemer najbolj uživam.
smile-1.gif

tudi meni je ta ena ljubših, priznam pa, da ko sem razmišljal v koncertu in si ogledoval njegove live posnetke (pač, študija obnašanja na odru), sem si rekel - hočem imeti eno fotko s kitaro ... potem pa 1. šok - zaradi predkoncertnih obveznosti, sem zaradi napake v organizaciji zamudil prvih par minut koncerta (nekje sredi prvega komada prišel pod oder in sicer kot čisto zadnji in sem bil v poziciji skrajno levo, takoj za kamero, ki se je hvalabogu premikala - če bi bila statična, bi bil verjetno pečen). skratka, zamudil njegov res zanimiv prihod na oder. potem pa še ta šok, da v prvih treh komadih ni imel kitare pri sebi sploh. sem pa imel potem srečo, da sem se lahko izmuznil v parter z vso opremo, tam počakal na komad s kitaro, ter iz publike naredil posnetek, ki je v obeh člankih naslovni - sicer je popolnoma kontra temu, kar sem si zamislil, ampak glede na okoliščine ...
smile-1.gif

tisti dve fotki pa sta dejansko dve različni fotografiji - prva je res v ležečem položaju narejena, druga pa v pokončnem, malce rezana, da sem prišel še bližje, ker je malce bolje osvetljen njegov obraz.

je pa ena stvar zanimiva - prvič, odkar fotkam koncerte, sem delal na 800 ISO, 1/250 in f/4.
grin1.gif
drugače pa bolj kot ne 1600 ISO 1/125 ali 1/160, včasih celo 1/100 in f2,8 ... luč pa precej topla, sem najprej, pač, kot ponavadi, nastavil WB na hladno, ponavadi malce ekperimentiram, nekje med 2800K in 3500K, tokrat sem pa bil zadovoljen šele pri 4500K ...

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj tako visoka blenda (6.7), da imas potem tako kratke case? Pa WB si nastimaj ze pri fotkanju. Ali pa vsaj v postprodukciji popravi.
cool-1.gif

Prvič sem kaj takega slikal ...
smile-1.gif
Večinoma sem uporabljal Tv, tako da se je blenda sama prlagajala ... Je pa to vse slikano s kit objektivom ali pa z eno Sigmo 100-300, ki kar se blende tiče ne zmore kaj dosti več ...

Na kaj bi moral WB nastavit oz. kako ga popravit?

LP, kostevc

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Po EXIFu sodec, si uporabljal AV (cas se je prilagajal blendi). To je ta Sigma 100-300 f4?

Ce ze nimas nastavitve kelvinov, daj WB na koncertih na "lucko". Bo WB bolj pravi, kot pa na avtomatiki. Saj nekatere je kar zadel, samo dolocene so pa "pretople".
Si sum naknadko kaj popravljal? Ker ene se mi zdijo precej speglane, ene pa kar SUMijo
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.